Nová hraná Kniha džunglí bude mít hvězdné obsazení

Vydáno: 26.08.2014 17:00 - Roman Kotvald | foto: facebook tvůrce

Tato literární klasika z roku 1894 byla prvně zfilmována již ve čtyřicátých letech a od té doby se dočkala nespočtu dalších adaptací - za dva roky si ji budeme moci vychutnat ve 3D s neuvěřitelným hereckým obsazením.
Fotografie z filmu Kniha džunglí / The Jungle BookKdo by neznal malého indického chlapce Mauglího, kterého unesl z vesnice lidožravý tygr a zachránila jej vlčí smečka? Tyto příběhy Rudyarda Kiplinga milují děti i dospělí dodnes, bylo tedy jen otázkou času, kdy se jich ujme nějaké větší studio.

Nový 3D film s názvem Jungle Book: Origins bude režijním debutem Andyho Serkise, jenž se proslavil trilogií Pána prstenů a dokázal tak, že počítačové technologie neznamenají konec herců, ba naopak rozšiřují jejich možnosti, coby představitel Gluma či Caesara v dvou pokračováních Planety opic. Snímání pohybu a mimiky herců bude i tentokrát hrát velkou roli, v tomto akčním dobrodružství se také bude prolínat snímání pohybu digitální metodou (motion capture) s živými hereckými výkony.

Christian Bale ve filmu Temný rytíř povstal / The Dark Knight RisesHlavní role ústředních zvířecích postav ztvární: Benedict Cumberbatch jako obávaný tygr Šer Chán; držitelka Oscara Cate Blanchett jako zlověstný had Ká; držitel Oscara Christian Bale jako mazaný pardál Baghíra; sám režisér Andy Serkis jako moudrý medvěd Balú; Peter Mullan jako vůdce vlčí smečky Akéla; Tom Hollander jako mrchožroutský šakal Tabaki; Naomie Harris jako vlčice Niša, která adoptuje Mauglího jako jedno ze svých vlčat; Eddie Marsan jako Nišin druh Vihan a Jack Reynor jako Mauglího vlčí bratr. Role Mauglího, člověka vychovaného vlky, se ujal mladý herec Rohan Chand.

Premiéra v českých kinech je předběžně naplánována na říjen 2016. Do prvních trailerů tedy dlouhá cesta, takže i do prvních spekulací. Nebo Mauglí upoutal vaší pozornost již teď?

Originální trailer filmu Kniha džunglí (1967)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY