Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: Dědictví Spider-Mana a Sněhurky

BD a DVD tipy: Dědictví Spider-Mana a Sněhurky

Vydáno: 04.09.2014 07:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: Columbia Pictures

Prázdniny skončily. Distributoři proto ožívají a důkazem je tento měsíc. České kultovní snímky (Dědictví, Pelíšky), animované pohádky (Sněhurka) a komiksové adaptace (Amazing Spider-Man 2).

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Amazing Spider-Man 2 (Bonton)
BD obal filmu Amazing Spider-Man 2 / The Amazing Spider-Man 2Pokračování rebootu Amazing Spider-Man se dočkalo rozporuplných ohlasů, jak také dokazují naše dvě recenze (pochybovačná a převážně nadšená). Kdo byl s dvojkou spokojen, ten by měl být z její Blu-ray prezentace nadšen. Obraz a zvuk patří mezi referenční a přes čtyři hodiny (audiokomentář, skoro dvouhodinový dokument a přes dvacet minut vystřižených scén) kompletně česky otitulkovaných bonusů se řadí k nejlepší letošní nabídce na nosiči pro domácí kino. A k tomu je na výběr mezi třemi edicemi, kdy pouze u limitovaného steelbooku zamrzí, že neobsahuje 3D verzi (ta je součástí dvou balení: v plastu a s blikající hlavou Electra).

Bonus (2D BD): Audiokomentář tvůrců; Cesta za hrdinstvím: Z natáčení filmu Amazing Spider-Man 2 (105 min.); Featurette Hudba k filmu Amazing Spider-Man 2 s režisérem Marcem Webbem (8 min.); 13 vystřižených scén s volitelným komentářem režiséra Marca Webba (23 min.); Videoklip Alicii Keys It´s On Again (4 min.).
Obraz (2D BD): 16:9 / 1,85 :1.
Zvuk (2D BD): český, anglický , kazašský, ruský, ukrajinský, maďarský.
Titulky (2D BD): české, slovenské, anglické, arabské, bulharské, chorvatské, estonské, hebrejské, maďarské, islandské, litevské, lotyšské, rumunské, ruské, srbské, slovinské, kazašské, ukrajinské.

Bonus (3D BD): Audiokomentář tvůrců.
Obraz (3D BD): 16:9 / 1,85 :1.
Zvuk (3D BD): český, anglický , kazašský, ruský, ukrajinský, maďarský.
Titulky (3D BD):české, slovenské, anglické, arabské, bulharské, chorvatské, estonské, hebrejské, litevské, lotyšské, rumunské, ruské, srbské, slovinské, kazašské, ukrajinské.

Bonus (DVD): - .
Obraz (DVD): 16:9 / 1,85 :1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky...
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 599 Kč (2X BD - 2D a 3D verze - v amarayi balení), 599 Kč (1X BD - 2D verze - ve steelbooku), 2 499 Kč (2X BD - 2D a 3D verze - s hlavou Electra).

V prodeji od 3. 9. 2014.

Koupit na Bontonland.cz


Unboxing zahraniční edice (s hlavou Electra) Amazing Spider-Man 2 (2014).

Dědictví aneb Kurvahošigutntag a Dědictví aneb Kurva se neříká (Magic Box)

BD obal filmu  / Dědictví aneb Kurva se neříkáDědictví aneb Kurvahošigutntag je kult, který byl doceněn až zpětně, protože velmi trefně pojmenovával nedostatky své doby, zní jeden názor. Druhý pohled dílu přiznává satirický osten, ale vytýká, že z kritiky se stal populistický kult, u kterého se ne zrovna produktivně střetly dvě autorské osobnosti: Boleslava Polívky a Věry Chytilové. Pro mnohé je ale přítomnost jedničky na Blu-rayi důvodem, proč do disku investovat, když se dvojka nazvaná Dědictví aneb Kurvaseneříká nedočkala příznivého ohlasu ze strany laické i odborné obce. Přitom pokračování na rozdíl od svého předchůdce není jenom sledem scének v podobě klauniád, mnohem soudržněji posiluje vztah mezi postavou a jejím představitelem a dovede se trefit jak do fenoménů doby, tak podat obraz společnosti bez trvalých hodnot (vyjma honby za financemi). Jako u nejznámějšího počinu Chytilové, i u nejkomerčnějšího snímku Roberta Sedláčka ukáže až čas.

Bonus (Dědictví aneb kurva se neříká - BD): Film o filmu; Upoutávky (trailery, teasery, spoty); Vystřižené scény; Fotogalerie.
Obraz (Dědictví aneb kurva se neříká - BD): 16:9 / FullHD / 2,40 :1.
Zvuk (Dědictví aneb kurva se neříká - BD): DTS-HD MAster 5.1 Audio.
Titulky (Dědictví aneb kurva se neříká - BD): české pro neslyšící, anglické.

Bonus (Dědictví aneb Kurahošigutntág - BD):
Bonus (DVD - Dědictví aneb kurva se neříká): Film o filmu; Upoutávky; Vystřižené scény; Fotogalerie.
Obraz (DVD - Dědictví aneb kurva se neříká): 16:9 / 2,40 :1.
Zvuk (DVD - Dědictví aneb kurva se neříká): Dolby Digital 5.1 česky.
Titulky (DVD - Dědictví aneb kurva se neříká): české pro neslyšící, anglické. Film o filmu; Upoutávky; Fotogalerie.
Obraz (Dědictví aneb Kurvahošigutntág - BD):
 16:9 / FullHD / 1,78 :1.
Zvuk (Dědictví aneb Kurvahošigutntág): Dolby 2.0 Audio.
Titulky (Dědictví aneb Kurvahošigutntág - BD): české pro neslyšící, anglické.

Bonus (DVD - Dědictví aneb Kurvahošigutntág): Film o filmu; Upoutávky; Fotogalerie.
Obraz (DVD - Dědictví aneb Kurvahošigutntág): 16:9 / 1,78 :1.
Zvuk (DVD - Dědictví aneb Kurvahošigutntág): Dolby 2.0 česky.
Titulky (DVD - Dědictví aneb Kurvahošigutntág): české pro neslyšící, anglické.

Doporučená cena: 99 Kč (DVD - Dědictví anebo Kurvahošigutntag), 299 Kč (DVD - Dědictví anebo Kurvaseneříká), 499 Kč (BD - Dědictví anebo Kurvahošigutntag plus Dědictví anebo Kurvaseneříká).

V prodeji od 3. 9. 2014.

Koupit na Bontonland.cz


Film o filmu k Dědictví aneb kurva se neříká (2014).

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana (Bonton)

BD obal filmu Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana / Těžko říct, co je na edici Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana "luxusního", ale každopádně disky obsahují jak jeden z nejlepších animovaných filmů letoška, tak i bohatou bonusovou výbavu zaměřenou na děti i dospělé. Nedávno v angloamerických médiích vyvolala kontroverzní ohlas queer interpretace disneyovky Ledové království, kde jinakost titulní princezny představuje homosexualitu a oscarová píseň Let it Go zase obdobu coming outu. Zatímco u Ledového království lze polemizovat, nakolik jde o nadinterpretaci, u Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana není důvod k pochybám. Příběh o geniálním Peabodym (pes), který adoptuje Shermana (člověka), jenž ve škole narazí na nepochopení okolí kvůli svému otci, vede dětského diváka k toleranci, když se vztahuje k "problematice" adopcí dětí homosexuálními páry. Vedle toho jde o nápaditou a zábavnou jízdu napříč časem, která je významově důmyslná a obsahuje řadu vtipů pro dospělé.

Bonus (2D BD): Rocky & Bullwinkle a přátelé; Putování strojem času; Cestování časem: šílená věda; DreamWorks uvádí: Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana – Cesta do minulosti; Největší záhady dějin – Pes a jeho kluk; Peabodyho stopy v dějinách; Puzzle; Stroj času; Paměťová hra Cestování časem; Galerie obrázků; Svět DreamWorks Animation.
Obraz (2D BD): 16:9 / FullHD/ 1,85 :1.
Zvuk (2D BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, slovensky, francouzsky, holandsky, německy, italsky, kantonsky, chorvatsky, vlámsky, čínsky, slovinsky.
Titulky (2D BD): české, slovenské, anglické, francouzské, holandské, německé, italské, kantonské, chorvatské, čínské, slovinské.

Bonus (3D BD): Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana ve vysokém rozlišení; Rocky & Bullwinkle a přátelé; Putování strojem času; Cestování časem: šílená věda; DreamWorks uvádí: Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana – Cesta do minulosti; Největší záhady dějin – Pes a jeho kluk; Peabodyho stopy v dějinách; Puzzle Stroj času; Paměťová hra Cestování časem; Galerie obrázků; Svět DreamWorks Animation.
Obraz (3D BD): 16:9 / FullHD/ 1,85 :1 (3D).
Zvuk (3D BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, slovensky, kastilsky, arabsky, chorvatsky, hebrejsky, islandsky, čínsky, portugalsky, srbsky, slovinsky.
Titulky (3D BD): české, slovenské, anglické, kastilské, arabské, chorvatské, hebrejské, islandské, čínské, portugalské, srbské, slovinské.

Bonus (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9 / 1,85 :1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky...
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 299Kč (DVD), 599 Kč (2X BD - 2D a 3D verze).

V prodeji od 3. 9. 2014.

Koupit na Bontonland.cz


Blu-ray menu (bez volby, pouze sekvence) k filmu Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana (2014).

Sněhurka a sedm trpaslíků (Magic Box)

BD obal filmu Sněhurka a sedm trpaslíků / Sněhurka a sedm trpaslíkůV současnosti je tendence nahlížet na tradiční pohádky z odlišné perspektivy (např. záporačky, viz Zloba - Královna černé magie) a činit je komplexnější (např. změnou žánru z pohádky na fantasy, viz Sněhurka a lovec). Není proto od věci si připomenout Sněhurku a sedm trpaslíků (1937) od Disneyho, která získala zvláštního Oscara (a sedm trpasličích minioscárků) a která je mylně považována za první celovečerní animovaný film. Snímek není třeba představovat, pouze je třeba varovat, že studio má politiku uvádění titulu na trh na omezenou časovou dobu a poté jeho umístění na několik let do "trezoru". Zameričtělá adaptace pohádky bratří Grimmů u nás vychází na DVD potřetí, na Blu-ray podruhé. Znovu s remasterovaným obrazem a zvukem, ovšem bez bohaté zahraniční bonusové výbavy (chybí druhý disk a Blu-ray nenabízí nic extra, pouze staré materiály z raného DVD).

Bonus (BD): Jednou přijde můj princ – zpívá Tiffany Thornton; Krátká ukázka z filmu Princezna a žabák; Sněhurka se vrací – Vystřižené scény; Scéna s polévkou, Scéna se stavěním postele; Ten, který to všechno začal - podívejte se, jak Sněhurka změnila svět!.
Obraz (BD): 16:9 / 1,33 :1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 7.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, bulharsky, hebrejsky, chorvatsky, maďarsky, rumunsky, slovensky.
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšíci, estonské, hebrejské, chorvatské, litevské, lotyšské, maďarské, rumunské, slovenské, slovinské.

Bonus (DVD): Jednou přijde můj princ zpívá Tiffany Thornton; Krátká ukázka z filmu Princezna a žabák; Šmudlova divoká jízda dolem; Disney v dekádách; Hej-hou – zpívejte s námi – karaoke; Zpívejte s námi, Karaoke; Sněhurka se vrací – vystřižené scény, scéna s polévkou, scéna se stavěním postele; Ten, který to všechno začal – podívejte se, jak Sněhurka změnila svět.
Obraz (DVD): 16:9 / 1,85 :1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, slovensky.
Titulky (DVD): české, anglické, maďarské, slovenské.

Doporučená cena: 299 Kč (2X DVD), 499 Kč (BD - Diamantová edice).

V prodeji od 3. 9. 2014.

Koupit na Bontonland.cz


Upoutávka na DVD a Blu-ray vydání Sněhurky a sedmi trpaslíků.

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Když srdce dubu promluvilo, přišla láska (30.11.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Top 10: čeští režiséři po roce 1989 (26.11.2022 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Temné síly hledají cestu zpátky a mají srdce na dlani (25.11.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 domácích tvůrců nejhorších filmů od roku 1989 (12.11.2022 11:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Pohádka Jana Budaře Princ Mamánek nevyrovnaně vypráví o lásce a smrti (30.10.2022 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Princ Mamánek řeší vraždu v Londýně a hledá ďáblovu kořist (26.10.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Krásné bytosti si pořídily vstupenku do ráje (14.09.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Stroj času: Dědictví aneb Kurvahošigutntág slaví 30 let (03.09.2022 12:00 v Recenze | Stroj času)
- Recenze: Česká romantická komedie Řekni to psem je nenápaditá, banální a schematická (07.07.2022 07:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu