Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 22. 8. 2014 - 28. 8. 2014

TV tipy: Scott Pilgrim, Michael Caine a Charlie Chaplin proti zbytku světa

Vydáno: 22.08.2014 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jelikož se prázdniny chýlí ke konci, televize se snaží poutat atraktivními a mnohdy premiérovými tituly. Tentokráte je jedním z nich zajímavá komiksovka o Scottu Pilgrimovi, nechybí ani drsný Michael Caine nebo slavný Diktátor.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Rio Conchos (Rio Conchos) (sobota 23. 8., ČT2, 20.00 - 21.45)

Plakát filmu Rio Conchos / Rio ConchosNejen u nás opomíjený western nepatří k těm nejvydařenějším, přesto ale nijak špatný není. Režírující Gordon Douglas zkrátka jel na jistotu a natočil místy zajímavou, vesměs ale zaměnitelnou žánrovku, která vyniká povedenými přestřelkami, slušným napětím a solidní atmosférou. Příběh se na druhou stranu nevyhýbá některým klišé a bohužel i nelogičnostem, zamrzí i absence nějakého sympatičtějšího hrdiny. V hlavních rolích nečekejte žádné hvězdné tváře, neboť se v nich objeví Richard BooneStuart Whitman a Anthony Franciosa. Tip pro zaryté příznivce "kovbojek".

Synopse: Bývalý konfederační voják James Lassiter (Richard Boone), který se stal těžkým alkoholikem, je najat kapitánem Havenem (Stuart Whitman), aby zabránil jedné velké transakci ukradených zbraní, jež by se měly dostat do rukou Apačů. Jelikož Lassiter je nemá rád, protože mu vyvraždili rodinu, nabídku přijímá a k ruce si bere jakéhosi Rodrigueze (Anthony Franciosa), s nímž kdysi sdílel celu, a který je na rozdíl od něho odsouzen k smrti. Všichni společně se tak vydávají na nebezpečnou cestu.

Zajímavost: Ve filmu debutoval Jim Brown, který se musel vzdát profesionální fotbalové kariéry. 

Originální trailer filmu Rio Conchos / Rio Conchos
Scott Pilgrim proti zbytku světa (Scott Pilgrim vs. the World) (sobota 23. 8., Prima Cool, 20.00 - 22.20 / neděle 24. 8., 10.40 - 13.05)

Plakát filmu Scott Pilgrim proti zbytku světa / Scott Pilgrim vs. the WorldSvérázná a dost "zvláštní" komiksová adaptace je především parádní ukázkou vizuálních schopností režírujícího Edgara Wrighta. Ten si dal záležet na každém detailu a některé "vychytávky" vysloveně udělají radost a skvěle pobaví, stejně jako většina vtípků a hlášek. V hlavních rolích se navíc může spolehnout na Michaela Ceru a Mary Elizabeth Winstead, které doplňují třeba Kieran Culkin, Chris Evans, Anna Kendrick nebo Brandon Routh. Paradoxně je ale oné vizuální vytříbenosti někdy až moc a od poloviny se začne opakovat a nepotěší ani příliš moralizující konec. Více se dozvíte v dávné recenzi.

Synopse: Scott Pilgrim (Michael Cera) nikdy neměl problém s tím sehnat si nějakou holku, spíše nevěděl, jak se jí pak zbavit. Když ale potkal Ramonu (Mary Elizabeth Winstead), dívku s nejmodřejšími vlasy na světě, bláznivě se zamiloval. Ona jeho city opětuje, a tak se zdá, že není problém. Jenže Scott netuší, že aby s ní mohl chodit, musí porazit sedm jejích bývalých partnerů v boji na život a na smrt. Co by ale zamilovaný kluk pro lásku neudělal, že?

Zajímavost: Tvůrce dle svých slov film koncipoval jako muzikál, jen hudební čísla nahradil souboji.

Český trailer filmu Scott Pilgrim proti zbytku světa / Scott Pilgrim vs. the World
Harry Brown (Harry Brown) (sobota 23. 8., ČT1, 23.25 - 01.05)

Plakát filmu Harry Brown / Harry BrownV pět let starém kriminálním thrilleru zavzpomínal vynikající Michael Caine na časy, kdy ve filmech lámal kosti a nemilosrdně popravoval zločince. Debutující režisér Daniel Barber naštěstí nespoléhal jen na svou hlavní hvězdu, ale dodal taktéž hutnou a syrovou atmosféru a neštítil se dost brutálních scén, v nichž se nešetří krví. Škoda, že nedostal k dispozici lepší příběh, který je ke konci dost zmatený a přidává zbytečné pouliční boje proti policistům. Jinak ale jde o dost drsnou podívanou, která je na sobotní noc jako dělaná.

Synopse: Bývalý mariňák Harry Brown (Michael Caine) je řádný občan, který po smrti manželky žije sám v jednom z bytů na předměstí. Jeho nejlepším přítelem je Leonard (David Bradley), s nímž čas od času hrává šachy. Když ho ale jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků, bere Harry spravedlnost do vlastních rukou.

Zajímavost: Žena, která v hospodě zpívá píseň Gold, byla zdravotní sestrou štábu.

Oficiální trailer filmu Harry Brown / Harry Brown
Diktátor (The Great Dictator) (neděle 24. 8., ČT art, 20.20 - 22.20 / středa 27. 8., 23.30 - 01.35)

Plakát filmu Diktátor / The Great DictatorJeden z nejdůležitějších filmů historie nominovaný na pět Oscarů sice možná časem trošku ztratil na působivosti, když si ale uvědomíme, v jaké době vznikl, při mnoha scénách se dostaví mrazení v zádech. Režisér, skladatel a představitel hlavní role Charlie Chaplin natočil nadčasové dílo, v němž inteligentně paroduje Adolfa Hitlera a brilantně využívá svůj pověstný knír. Nechybí ani skvělé gagy, perfektně vypointované vtipy a parádní hlášky. V tomto případě vůbec nevadí, že stopáž je lehce přetažená a mnohdy snímek nedrží u sebe, protože jeho zásadnost je dodnes neoddiskutovatelná.

Synopse: Židovský holič (Charlie Chaplin) se po válce vrací do svého holičství, které sídlí v ghettu hlídaném policií diktátora Hynkela (Charlie Chaplin). Ten chce, aby všichni židé byli zlikvidováni a zároveň by rád expandoval do Osterlichu, o nějž má ale zájem druhý diktátor Napaloni (Jack Oakie). Mezitím sílí vzpurné hlasy žádající odstranění Hynkela. Proti své vůli je do tohoto hnutí zatažen i nebohý holič. 

Zajímavost: Hitler film viděl dvakrát a údajně po zhlédnutí dostal záchvat vzteku.

Originální trailer filmu Diktátor / The Great Dictator
Soukromý život Sherlocka Holmese (The Private Life of Sherlock Holmes) (neděle 24. 8., ČT2, 21.35 - 23.40)

Plakát filmu Soukromý život Sherlocka Holmese / The Private Life of Sherlock HolmesZřejmě nejzvláštnější příspěvek do různých sérií o nejslavnějším detektivovi na světě natočil legendární Billy Wilder, který ale mnohé překvapí. Ačkoli tu nechybí pro něho typický humor, po většinu stopáže hraje spíše na vážnější strunu, což nemusí sednout každému. Autor si tu zdařile pohrává s možnou Holmesovou homosexualitou a pokouší se o netradiční náhled do jeho soukromého života. V hlavních rolích se objeví Robert Stephens a Colin Blakely, dále pak uvidíte například Geneviève Page nebo Christophera Lee. Výsledku pak kromě několikerého přestříhávání nejvíce škodí slabší druhá polovina, která klade důraz na akci místo břitkých dialogů. Více se dočtete ve Stroji času.

Synopse: Sherlock Holmes (Robert Stephens) a Dr. Watson (Colin Blakely) se ujímají případu krásné ženy, které zmizel manžel. Při svém pátrání se setkávají s trpaslíky, lochnesskou příšerou, tajemnými mnichy i královnou Victorií (Mollie Maureen). Dokáží tuto zapeklitou záhadu vyřešit?

Zajímavost: Jedná se o nejdražší snímek a zároveň největší propadák ve Wilderově kariéře.

Originální trailer filmu Soukromý život Sherlocka Holmese / The Private Life of Sherlock Holmes
Princezna Mononoke (Mononoke hime) (pondělí 25. 8., ČT art, 22.45 - 01.00)

Plakát filmu Princezna Mononoke / Mononoke-himeJeden z nejslavnějších počinů slavného animátora Hayaa Miyazakiho je řemeslně naprosto bezchybný a fascinuje snad vším. Ať už mluvíme o dokonalé animaci, propracované vizuální stránce, silném příběhu, výtečné atmosféře a hudbě, všechno bere dech a je radost se na to dívat, ačkoli napoprvé prakticky není možné každičký detail vnímat. Jediné, co snad snímku chybí, jsou určitá naivita a dětskost přítomny v ostatních tvůrcových dílech, které tentokráte ustoupily epické rozmáchlosti a strhujícímu vyprávění. Naprosto parádní záležitost.

Synopse: Za dávných časů začíná v divokých hvozdech Japonska mytický boj mezi civilizací lidí a zvířecími božstvy, která vládnou lesům. Mezi tím vším se zrodí nepravděpodobná láska lidského dítěte vlčí bohyně, princezny Mononoke, a válečníka věřícího v mír mezi lidmi a přírodou, prince Ashitaky.

Zajímavost: Ve filmu je použito zhruba pět set padesát barev.

Originální trailer filmu Princezna Mononoke / Mononoke hime
Televizní hrátky (The TV Set) (úterý 26. 8., Barrandov, 20.10 - 22.00 / středa 27. 8., 08.35 - 10.45)

Plakát filmu Televizní hrátky / The TV SetAmerická komedie zaujme především atraktivním námětem slibujícím pohled za kulisy příprav různých televizních seriálů. Režisér a scenárista Jake Kasdan se pokusil o decentní satiru, uspěl ale tak napůl. Na jedné straně neopomněl solidní tempo, několik dobrých vtipů, zdání pravděpodobné skutečnosti a skvělé obsazení, jemuž dominují David Duchovny a Sigourney Weaver. Na straně druhé se ale nevyvaroval občasné nudě, obroušení některých hran a téma s velkým potenciálem ani zdaleka nevyužil. Jakožto lepší oddechovka pro filmové fanoušky ale snímek funguje velmi dobře.

Synopse: Mike Klein (David Duchovny) už dlouho pracuje v televizní společnosti a nyní se zdá, že se na něj konečně usmálo štěstí. Napsal totiž pilotní díl k seriálu Wexler Chronicles, který by měl být realizován. Problémy na sebe ale nenechají dlouho čekat. Při konkurzu vyberou někoho jiného, než by sám chtěl, programové ředitelce Lenny (Sigourney Weaver) vadí některé věci ve scénáři a nelíbí se jí ani název, do toho ho dost bolí záda a jeho manželka čeká druhé dítě. Jak z tohoto ven?

Zajímavost: Role Lenny(ho) byla původně psána pro muže, až v postprodukci se rozhodlo, že bude obsazena ženou.

Originální trailer filmu Televizní hrátky / The TV Set
Ať žije republika (úterý 26. 8., ČT2, 21.55 - 00.00)

Plakát filmu  / Ať žije republikaSíla československého válečného dramatu s jednoznačně ironickým názvem tkví v kontrastu syrového a smutného děje a dětského pohledu, jímž je vyprávěn. Režisér Karel Kachyňa tu společně se scenáristou Janem Procházkou dokázal zachytit mrazivě realistickou atmosféru konce války, která nepřinesla velkou úlevu, ale naopak mnohdy ještě větší obavy. Důraz kladl na poetickou kompozici a melancholickou náladu. V hlavě rozhodně utkví i takřka geniální výkon malého Zdeňka Lstibůrka, který zastínil i takové hvězdy, jakými byli Vlado Muller, Iva Janžurová nebo Gustav Valach. Nebýt přílišné délky a občas překotného střihu, nebylo by ani co kritizovat. Zapomenutý skvost naší kinematografie.

Synopse: Olin (Zdeněk Lstibůrek) dostává na konci druhé světové války od svého otce za úkol dovést jejich kobylu do bezpečí. Jenže mu ji seberou ustupující němečtí vojáci a chlapec se začne obávat otcova hněvu. Na cestě se potkává i s přicházejícími Rusy a snaží se pochopit, co se to v jeho vesničce vlastně děje.

Zajímavost: Snímek byl oceněn na festivalech v Mar del Plata a San Sebastianu.

Televizní spot filmu Ať žije republika
Nakládačka (Slap Shot) (úterý 26. 8., Prima Cool, 23.50 - 02.05 / středa 27. 8., 03.10 - 05.10)

Plakát filmu Nakládačka / Slap ShotU nás prakticky neznámá, v zahraničí však slavná a slušně hodnocená černá komedie přesně reflektuje dobu, ve které vznikla. To tedy znamená, že režírující George Roy Hill nešetřil brutalitou, krví, násilím a místy opravdu krutými vtipy. Zaujme také zajímavým nasnímáním a řešením hokejových zápasů, okolo nichž se tu vše točí. V hlavní a pro něho nezvyklé roli se objevuje Paul Newman, jenž zde prokázal i solidní komediální talent. Lze jen litovat toho, že svěží tempo a nápaditost nevydržely i v druhé polovině, která zbytečně zvolní a řeší nezáživné vztahové problémy.

Synopse: Reggie Dunlop (Paul Newman), jehož kariéra hokejového trenéra je dávno pryč, se rozhodne přijmout nabídku od malého týmu, v němž není žádný pořádný hráč. Proto vsadí na zvláštní taktiku a naverbuje drsnou bratrskou dvojici "řezníků", která se nebojí hrát tvrdě a brutálně. Jen aby se vše nezvrhlo v něco mnohem horšího. 

Zajímavost: Postava Dunlopa byla založena na skutečné osobě Johna Brophyho, který dvě a půl sezóny trénoval Toronto.

Oficiální trailer filmu Nakládačka / Slap Shot
Pod sluncem Satanovým (Sous le soleil de Satan) (čtvrtek 28. 8., ČT art, 20.20 - 21.55)

Plakát filmu Pod sluncem Satanovým / Sous le soleil de SatanTo, zda se vám bude líbit francouzské drama, bude záviset na tom, jestli jste četli předlohu Georgese Bernanose. Režisér a scenárista Maurice Pialat ji totiž dost zjednodušil, takže příběh působí někdy zmateně a postavám chybí motivace. Na druhou stranu je tu skvěle zachycena depresivní atmosféra a ponurost tématu. Výsledku (ne)prospívá ani režijní osobitost, která může mnohé po pár minutách odradit. V hlavní roli exceluje Gérard Depardieu. Dost náročný a také neznámý kousek.

Synopse: Mladý kněz Donissan (Gérard Depardieu) se cestou do vedlejší vesnice setká se samotným Satanem. Ten se ho pokusí pomocí lsti svést, on však odolá. Ďábel tedy zmizí, zanechá mu ale malý dárek - kněz může nahlížet do lidských duší. A od té chvíle pro něho teprve nastává to pravé utrpení.

Zajímavost: Snímek získal Zlatou palmu na festivalu v Cannes. 

Originální trailer filmu Pod sluncem Satanovým / Sous le soleil de Satan

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Zemřel Victor J. Kemper (29.11.2023 11:45 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřela Piper Laurie (15.10.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Pet Sematary: Bloodlines (13.09.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Freddie Mercury se vydává do casina na cestu samuraje (14.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: vzpomínka na Filipa Topola a jeho Žiletky (18.06.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Na konferenci se napsaly dopisy pro Paula Morrisseye a rozhodlo o okupaci (16.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu