Top 20 ČR: Tři bratři nemilosrdně sejmuli Expendables

Vydáno: 19.08.2014 13:30 - Roman Kotvald | foto: facebook tvůrce

Neuvěřitelný nástup zažila česká pohádka Tři bratři, která s obrovským náskokem předčila starou bandu z Postradatelných 3, která se musela spokojit s druhým místem a na bronzové pozici se usídlili Strážci Galaxie.
Fotografie z filmu Expendables: Postradatelní 3 / The Expendables 3Víkend byl především čas novinek, hned dvě z nich totiž obsadily pozice nejvyšší. Především rekordní Tři bratři, jež si můžou připsat s 122 tisíci lidmi za víkend druhé místo historického žebříčku, úspěšnější byly už jen Babovřesky. Na druhou stranu je určitě zklamání start Expendables: Postradatelní 3, za což do určité míry může jejich již měsíční povalování na internetu. Třetí místo tentokrát okusili Strážci Galaxie se střídmým poklesem tržeb o patnáct procent.

Na čtyřku spadla blondýna Lucy od Luca Bessona, obdobně dopadlo i drama od Miroslava Krobota Díra u Hanušovic, pohoršení o dvě příčky ale tentokrát neznamená pokles diváků, nýbrž připsání dalšího milionu na konto. Úctyhodně navštěvovaný animák Jak vycvičit draka 2 klesl o jednu pozici, jenže se na něj přišlo o víkendu podívat o tisíc lidí více.

Fotografie z filmu Letadla 2: Hasiči a záchranáři / Planes: Fire & RescueNovinka z minula, Kouzlo měsíčního svitu se usídlila na sedmém místě, prozatím s celkovými dvěma miliony korun. Úspěch Půlnoci v Paříži se evidentně už Woodymu nepovede napodobit. Naštěstí ani laciné napodobenině Aut, Letadlům 2: Hasiči a záchranáři, jež to zkouší již s druhým dílem, se také příliš nedaří, od minule si sice lehce polepšila, ale za pět týdnů šedesát tisíc prodaných lístků není oproti původní pixarovce žádná sláva.

Katastrofický thriller V oku tornáda spadl na devítku se ztrátou čtyřiceti procent a první desítku uzavírá poslední novinka, chválené drama Chlapectví o dospívání jednoho obyčejného kluka.

Dwayne Johnson ve filmu Hercules / HerculesSyn Diův v podobně Dwayna Johnsona se pomalinku, ale jistě ztrácí v propadlišti dějin, nemastná neslaná podívaná Hercules hlásí z jedenáctého místa celkově padesát šest tisíc návštěvníků. Následována je naopak velmi chválenou bláznivou komedií 22 Jump Street. Nešťastné číslo třináct padlo na sequel Úsvit planety opic. Další animák Útěk z planety Země evidentně nebude trvalkou a o bolestných pět míst si pohoršila hororová Očista: Anarchie, je tak patnáctá.

Poslední místa v žebříčku patří především stálicím, Transformers: Zánik se v top 20 drží již osmý týden, oproti tomu jejich následovník na sedmnácté pozici, česká nepříliš úspěšná komedie Zejtra napořád nedokázala úplně prodat Vicu Kerekes, takže pravděpodobně ji tu dnes máme naposledy. Oscarové lícní kosti Angeliny Jolie v pohádce Zloba - Královna černé magie si polepšily o tři místa a knižní adaptace Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel si také polepšila, dokonce o čtyři. V poslední řadě je tu ještě drama Ida o osmnáctileté jeptišce.

Příští čtvrtek bude na novinky slabší, ale o to by mohl být zajímavější jejich souboj. Proti sobě se postaví nové Želvy Ninja s Megan Fox z produkce Michaele Baye a další komedie Jasona Segela a Cameron Diaz Sex Tape. Úplně jinou skupinu diváků pak zkusí nalákat do kina povídkové drama Gottland.

TOP 20: VÍKEND OD 14. 8. 2014
  1. Tři bratři 15,4 mil. (novinka)
  2. Expendables: Postradatelní 3 4,4 mil. (novinka)
  3. Strážci Galaxie 3 mil.
  4. Lucy 2,5 mil.
  5. Díra u Hanušovic 1,2 mil.
  6. Jak vycvičit draka 2 1 mil.
  7. Kouzlo měsíčního svitu 672 tis.
  8. Letadla 2: Hasiči a záchranáři 621 tis.
  9. V oku tornáda 500 tis.
10. Chlapectví 368 tis. (novinka)

11. Hercules 320 tis.
12. 22 Jump Street 314 tis.
13. Úsvit planety opic 290 tis.
14. Útěk z planety Země 244 tis.
15. Očista: Anarchie 212 tis.
16. Transformers: Zánik 190 tis.
17. Zejtra napořád 112 tis.
18. Zloba - Královna černé magie 91 tis.
19. Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel 66 tis.
20. Ida 59 tis.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY