Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 8. 8. 2014 - 14. 8. 2014

TV tipy: Talentovaní pánové Ripley a další (nejen) evropští tvůrci

Vydáno: 08.08.2014 17:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Milovníci neamerické kinematografie by měli zbystřit, neboť aktuální televizní tipy jim udělají radost. Hollywoodská tvorba je v nich v menšině a převládá ta evropská, která zručně variuje v zámoří oblíbené žánry.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Vincent jede k moři (Vincent will Meer) (pátek 8. 8., Prima Love, 20.15 - 22.10)

Plakát filmu Vincent jede k moři / Vincent will MeerNepříliš známé německé drama je hodně zajímavou sondou do duše postižených lidí. Režírující Ralf Huettner se v něm mohl opřít o kvalitní příběh z pera hlavního představitele Floriana Davida Fitze a dokázal také vyvážit tragično s humorem. Nechybí ani příjemná atmosféra, nádherná kamera, malebné prostředí Alp a umírněná práce s emocemi, díky které se divák snadno do děje vtáhne. Potěší také výborné výkony všech zúčastněných. Škoda jen určité televiznosti a občas drhnoucího tempa.

Synopse: Vincent (Florian David Fitz) trpí Tourettovým syndromem a má velký problém - posledním přáním jeho nedávno zemřelé matky bylo vidět moře. Jak to má ale Vincent udělat, když ho otec nechal zavřít do psychiatrické léčebny? Naštěstí má věrné kamarády, kteří mu pomohou s útěkem a společně se vydávají do Itálie. Na cestě ale číhá plno nástrah.

Zajímavost: Většina filmu se natáčela v Bavorsku.

Originální trailer filmu Vincent jede k moři / Vincent will Meer

Shenandoah (Shenandoah) (sobota 9. 8., ČT2, 20.00 - 21.45)

Plakát filmu Shenandoah / ShenandoahOpomíjený western udělá radost hlavně všem milovníkům žánru v jeho klasické podobě. Režírující Andrew McLaglen sice už od začátku dost moralizuje, v tomto případě to ale tolik nevadí. Dokáže totiž toto poselství zakrýt v silném příběhu, lehké nadsázce a několika vtipných momentech. Body sbírá i velkou realističností a ke konci i odklonem k poctivému válečnému dramatu. V hlavní roli naprosto exceluje James Stewart. Když se smíříte s tím, že zub času na snímku přece jen dost stop zanechal, mohli byste se velmi slušně pobavit.

Synopse: Farmář Charlie (James Stewart) žije klidný život ve Virginii, ačkoli všude kolem zuří občanská válka. Jelikož je proti otroctví, odmítá podpořit Konfederaci, zároveň se ale nepřidává ani k vojskům Unie, protože v sobě má zakořeněný odpor k válce. Když je však jeden z jeho synů uvězněn, vydává se ho hledat. Konfrontace s válečnými hrůzami je však natolik silná, že muž už nemůže nadále zůstat nestranný.  

Zajímavost: V roce 1975 byl film přepracován do divadelní podoby jako muzikál.

Oficiální trailer filmu Shenandoah / Shenandoah

Talentovaný pan Ripley (The Talented Mr. Ripley) (sobota 9. 8., ČT2, 21.45 - 00.00)

Plakát filmu Talentovaný pan Ripley / The Talented Mr. RipleyNa pět Oscarů nominované psychologické kriminální drama zaujme hlavně hutnou atmosférou a silným příběhem, s nímž není tak těžké se ztotožnit. Režírující Anthony Minghella toho moc neřešil a vše vsadil na efektní a oldschoolovou režii evropského stylu, která celkový zážitek ještě umocňuje. Spolehnout se mohl také na výtečné obsazení, jemuž dominují na Oscara nominovaný Jude Law a Matt Damon, vedle kterých se objeví třeba ještě Cate Blanchett, Gwyneth Paltrow nebo Philip Seymour Hoffman. Zápory jsou snad jen absence černého humoru, který je v předloze od Patricie Highsmith, a lehce přetažená stopáž. Moderní klasika.

Synopse: Mladík Tom Rippley (Matt Damon) by zoufale chtěl žít jiný život. Příležitost k tomu se naskytne, když dostane možnost vydávat se za svého zámožného přítele (Jude Law). Jenže tato hra může mít hodně vážné následky.

Zajímavost: Damon kvůli roli zhubl zhruba dvanáct kilogramů.

Originální trailer filmu Talentovaný pan Ripley / The Talented Mr. Ripley

Tetovaný (Le Tatoué) (sobota 9. 8., ČT1, 22.10 - 23.40)

Český plakát filmu Tetovaný / Le TatouéNa francouzsko-italské komedii je jednoznačně nejlepší přítomnost dvou legendárních herců Jeana Gabina a Louise de Funèse, jejichž komická kooperace je naprosto dokonalá, ačkoli druhý jmenovaný tu musel hodně potlačit své živelné kreace. Režírující Denys de La Patellière tak měl ulehčenou práci, protože excelující hlavní hvězdy mu pomohly zakrýt nepříliš zajímavý a fádní příběh i to, že tu přece jen není tolik vtipných situací. Jako komedie o přátelství ale snímek víceméně funguje, takže vlastně není nač si příliš stěžovat. Absolutní klasika.

Synopse: Obchodník s uměním Félicien Mézeray (Louis de Funès) se u jednoho malíře setká s vysloužilým legionářem Legrainem (Jean Gabin), který má na zádech vytetovaný Modiglianiho obraz. Mézeray je okamžitě rozhodnutý ho získat a nabídnout Američanům. Legrain je ochoten operaci podstoupit jen v případě, že mu bude opraveno sídlo na venkově. Obchodník s tím souhlasí, netuší však, že jde o polorozpadlý zámek. 

Zajímavost: Obě hlavní hvězdy se v lásce neměly a v průběhu natáčení spolu nepromluvily jediné slovo. 

Originální trailer filmu Tetovaný / La Tatoué

Trumfové eso (I quattro dell´Ave Maria) (neděle 10. 8., Fanda, 14.40 - 16.50 / pondělí 11. 8., 14.35 - 16.45)

Plakát filmu Trumfové eso / I quattro dell'Ave MariaAčkoli se v hlavních rolích italského westernu objeví slavná dvojice Bud SpencerTerence Hill, není snímek příliš komediální, ale spíše vážný. Režírující Giuseppe Colizzi vsadil v tomto případě na realističnost, syrovost a drsnost některých scén. Nechybí tu ani poměrně zajímavý příběh a určitá dávka napětí. Solidní obsazení ještě rozšiřuje výtečný Eli Wallach v typicky záporné roli. Velice slušný dojem kazí jen určitá rozbředlost související se zbytečně přetaženou stopáží.

Synopse: Cacopoulos (Eli Wallach) je falešný hráč a má být oběšen. Před trestem se pokouší zachránit tím, že okrade Cata Stevense (Terence Hill) a Hutche Bessyho (Bud Spencer) o dost peněz a koně. Tito dva nebožáci se tak nechtíc ocitají v jeho plánu pomsty na ty, kteří ho ponížili. 

Zajímavost: Spencer a Hill se v tomto filmu sešli teprve podruhé v kariéře.

Originální trailer filmu Trumfové eso / I quattro dell´Ave Maria

Cirkus (The Circus) (neděle 10. 8., ČT art, 20.20 - 21.30 / středa 13. 8., 23.45 - 00.55)

Plakát filmu Cirkus / The CircusNe až tak známá celovečerní groteska režiséra, hudebního skladatele a představitele hlavní role Charlieho Chaplina doplácí zejména na opakování některých gagů a stereotyp, do něhož po polovině upadne. Pořád v ní je ale několik výtečných vtípků, vypointovaných situací a nesmí samozřejmě chybět lehce posmutnělá atmosféra. Je sice pravda, že mezititulků mohlo být o dost méně, to ale nic moc nemění na tom, že jde o další výborné dílo hollywoodské legendy.

Synopse: Tulák (Charlie Chaplin) se ocitá v cirkuse, kde ho nahání policie, která ho považuje za kapesního zloděje. Jeho úprk je ale natolik vtipný, že ho majitel cirkusu rovnou zaměstná. Brzy ale zjistí, že tulákovi zábava nejde tak úplně sama od sebe a rozhodne se mu tedy trochu pomoci.  

Zajímavost: Kvůli roli se tvůrce naučil chodit na laně takřka jako profesionální provazolezec.

Originální trailer filmu Cirkus / The Circus

Flirtování (Flirting) (pondělí 11. 8., Nova Cinema, 21.50 - 23.45 / úterý 12. 8., 02.20 - 05.30)

Plakát filmu Flirtování / FlirtingV zahraničí velmi slušně hodnocené, u nás však prakticky neznámé australské drama zaujme kombinací romantiky a silného politického příběhu. Režírující John Duigan nemá problém s vytvořením potřebné atmosféry a určitého sentimentálního nádechu a opřít se mohl i o atraktivní, i když nijak objevný příběh. V hlavních rolích se skvěle doplňují Noah Taylor a Thandie Newton, vedle kterých byste neměli přehlédnout ani tehdy mladičké a začínající Nicole Kidman a Naomi Watts. Na škodu budiž trochu řídky děj a nevyrovnané herecké výkony. Raritní záležitost.

Synopse: Danny Embling (Noah Taylor) chodí v polovině šedesátých let do chlapeckého penzionátu v jednom australském městečku. Jelikož koktá, stává se outsiderem a volný čas tráví ponořen v knihách. Jednoho dne se ale na ragbyovém zápase seznámí s Thandiwou (Thandie Newton), která je z kolektivu vystrkována především pro svou barvu kůže. Právě společenské ústrky tyhle dva nerozlučně spojí. 

Zajímavost: Snímek bývá považován za úplně poslední ryze australský pro Nicole Kidman, která po jeho dokončení přesídlila do USA.

Originální trailer filmu Flirtování / Flirting

Nevěrná žena (La femme infidèle) (pondělí 11. 8., ČT2, 23.35 - 01.10)

Plakát filmu Nevěrná žena / La femme infidèleFrancouzsko-italský thriller je zcela typický pro svého tvůrce Clauda Chabrola. To tedy znamená, že se v něm dočkáte pomalého tempa, plíživého napětí, propracovaných charakterů, výborné atmosféry, zajímavé sociální studie (v tomto případě nevěrné ženy) a prvotřídních hereckých výkonů. Ty tentokráte obstarali Stéphane Audran a Michel Bouquet. K dokonalosti tak chybí už jen lepší konec, jenž je dost nevýrazný a v podstatě nijaký. Milovníci francouzské filmové klasiky si rozhodně přijdou na své. 

Synopse: Manžel (Michel Bouquet) má podezření, že ho žena (Stéphane Audran) podvádí. Netrvá dlouho a totožnost milence si bez problémů zjistí a rozhodne se s ním konfrontovat. Stane se ale to, co určitě neplánoval. 

Zajímavost: Audran byla v době vzniku filmu manželkou režiséra.

Originální trailer filmu Nevěrná žena / La femme infidèle

Tenkrát v Číně 3 (Wong Fei Hung III: Si wong jaang ba) (středa 13. 8., Barrandov, 00.05 - 02.10)

Plakát filmu Tenkrát v Číně 3 / Wong Fei Hung III: Si wong jaang baZávěr akční hongkongské trilogie je z celé série nejslabší, vidět se ale určitě vyplatí. Režírující Tsui Hark v něm dostal k dispozici takřka nudný a nezajímavý děj, který se mu nedaří příliš dobře prodat a dost vázne. Lepší už je to s akcí, která tedy opět za předchozími díly zaostává a není už tak přehledná, nicméně je pořád hodně solidní, i když spíše rutinní s ne až tak atraktivní choreografií. V hlavní roli se znovu představí spolehlivý Jet Li. Je tak jasné, že snímek je určen především zarytým milovníkům asijské kinematografie, případně těm, kteří znají předešlé díly.  

Synopse: Lékař Wong Fei Hung (Jet Li) přijíždí do Pekingu, kde se chystá soutěž v bojových uměních. Ačkoli by měl být rád, že může prokázat své dovednosti, nadšený příliš není, protože jeho soupeři jsou lstiví a on navíc musí dokázat lidem, že smysl kung-fu není v ubližování druhým, nýbrž v poznávání vlastního nitra. 

Zajímavost: Jde o první film z trilogie, který byl natáčen ve zvuku Dolby Stereo.

Originální trailer filmu Tenkrát v Číně 3 / Wong Fei Hung III: Si wong jaang ba

Milionový brouk (Piedone d´Egitto) (čtvrtek 14. 8., Barrandov, 20.10 - 22.30 / sobota 16. 8., 12.05 - 14.20)

Plakát filmu Milionový brouk / Piedone d´EgittoU nás poměrně dost oblíbená italská akční komedie je typicky letní oddechovkou. Režírující Steno velice dobře zkombinoval zajímavou kriminální zápletku s humorem, neopomněl ani svižné akční scény, nějaké ty hlášky a přidal ještě atraktivní prostředí Egypta. V hlavní roli se pochopitelně objeví spolehlivý Bud Spencer, jenž tu sice evidentně "jede" na volnoběh, pořád to ale stačí. Čekat něco víc než jen příjemnou jednohubku by bylo opravdu dost bláhové.

Synopse: Neapolský inspektor Rizzo (Bud Spencer) se vydává po stopách mladého Araba a současně únosců, kteří se zmocnili botanika Cerulla (Leopoldo Trieste). Ten totiž veřejně prohlásil, že objevil brouka, s jehož pomocí bude možné odhalit skryté prameny nafty. Během vyšetřování policista zjistí, že ve všem má prsty podvodník přezdívaný Švéd (Karl-Otto Alberty), který se právě vydává do Káhiry. A na této cestě nesmí obávaný detektiv chybět.

Zajímavost: Jedná se o druhý film ze série o Rizzovi, v němž Spencer prokáže své excelentní plavecké schopnosti.

Ukázka z filmu Milionový brouk / Piedone d´Egitto

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Víkendoví rebelové přišli v noci (01.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks - The Return (16.09.2023 12:30 v Recenze | Stroj času)
- Teaser: Aquaman a ztracené království (11.09.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu