Kinopremiéry: Luc Besson a Woody Allen V oku tornáda

Vydáno: 06.08.2014 07:29 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Srpen v kinech odstartuje pěti novinkami, z nichž hned dvě obstarali režijní matadoři. Kromě počinů Luca Bessona a Woodyho Allena se pokusí po dlouhých letech zaujmout i zástupce dnes už archaického katastrofického žánru.
V oku tornáda (Into the Storm) (Warner Bros. CZ)

Český plakát filmu V oku tornáda / Into the StormPo hodně dlouhé době uvidíme v kinech ryze katastrofický film o ničivé síle přírodních živlů. Moc se toho o něm ale neví, protože marketingová kampaň není úplně intenzivní. Jediné, nač film vlastně může lákat, je právě atraktivní přítomnost ničivých větrů, protože jméno režírujícího Stevena Quala je víceméně neznámé a ani v hlavních rolích se neobjeví žádná extrémně slavná tvář. Bude hodně zajímavé sledovat, jak si příspěvek do žánru, který byl na vrcholu v devadesátých letech, komerčně povede. 

Synopse: Město Silverton je během jediného dne zpustošeno nebývalým náporem tornád. Je tak vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným větrným smrštím a to nejhorší má údajně ještě přijít. Většina lidí tak hledá bezpečný úkryt, jsou ale i tací, kteří utíkají přímo k větrnému víru a pozorují, jak blízko se dostane lovec tornád, aby ulovil snímek, který se podaří jedinkrát za život.

Český trailer filmu V oku tornáda / Into the Storm

Lucy (Lucy) (CinemArt)

Český plakát filmu Lucy / LucyFrancouzský režisér a scenárista Luc Besson se po roce vrátil k režii a představuje zajímavě vypadající akční sci-fi o dívce, která je schopná využívat úplnou mozkovou kapacitu. Těžko říci, jak to dopadne, protože jméno tvůrce už dnes nepatří ke kvalitativním jistotám a je synonymem spíše pro většinou výdělečné, ale rutinní snímky. V hlavní roli se každopádně objeví Scarlett Johansson, kterou doplňují kupříkladu Morgan Freeman nebo Choi Min-sik a o hudbu se postaral veterán Eric Serra. Doufejme, že půjde minimálně o slušnou žánrovku.

Synopse: Blondýna Lucy (Scarlett Johansson) se nechtíc zaplete do obchodu s drogami, který řídí všehoschopný pan Jang (Choi Min-sik). Jejím úkolem je převézt do Evropy balíček s novou syntetickou drogou, který má zašitý v břiše. Jenže brutalita dozorců způsobí, že se zásilka roztrhne a její obsah se jí vstřebává do těla. Zcela normální žena je tak najednou schopna využívat plnou kapacitu svého mozku a uvědomuje si, že se z toho může stát smrtelná hrozba. Vyhledá proto profesora Normana (Morgan Freeman), největšího experta na lidský mozek, a chce po něm pomoc. V patách má navíc Janga a jeho zabijáky, kteří by rádi své zboží dostali zpět.

Zajímavost: Jde o první film s přístupností kategorie R, který byl částečně natáčen IMAX kamerami.

Oficiální český trailer filmu Lucy / Lucy

Kouzlo měsíčního svitu (Magic in the Moonlight) (HCE)

Český plakát filmu Kouzlo měsíčního svitu / Magic in the MoonlightStačí napsat nový Woody Allen a všichni mají jasno. Legendární tvůrce plní svou kvótu jednoho filmu ročně a přichází s dobovou romantickou komedií, která se od jeho současné tvorby zřejmě příliš neodliší. Jak u něho bývá v poslední době zvykem, zaujímá už místo jen za kamerou a hlavní role dává jiným hercům, v tomto případě Colinu Firthovi a Emmě Stone. Vedle nich se pak objeví ještě například Marcia Gay HardenJackie Weaver. Víc asi nemá smysl psát, protože pravověrní příznivci nejslavnějšího neurotika na světě si tohle ujít nenechají.

Synopse: Stanley (Colin Firth) alias Wei Ling Soo je britský kouzelník, jehož jedna aristokratická rodina povolá do Paříže, protože chce odhalit možný podvod. Objektem jeho zkoumání se stává pohledná Sophie (Emma Stone), která pravděpodobně přízeň bohaté rodiny využívá. Problém nastane v momentě, kdy se iluzionista do svého média zamiluje.

Český trailer filmu Kouzlo měsíčního svitu / Magic in the Moonlight

Útěk z planety Země (Escape from Planet Earth) (Mirius FD)

Český plakát filmu Útěk z planety Země / Escape from Planet EarthKanadsko-americký dobrodružný animák z loňského roku přichází do našich kin prakticky bez jakékoli propagace, takže o něm dost možná čtete úplně poprvé. Jedná se o režijní a scenáristický debut Callana Brunkera, takže je skoro nemožné odhadovat, jak by mohl dopadnout. Prvních pár ohlasů nicméně hovoří o ničím nevybočujícím průměru se zaměnitelným námětem, který je určen hlavně menším dětem. Bez nich asi nemá smysl do kina chodit. Našinec navíc přijde o původní znění, které je plné zajímavých jmen. Premiéra bez záruk.

Synopse: Na planetě Baab žijí zábavní modří ufoni, kteří dokonce mají svého národního hrdinu. Tím je astronaut Scorch Supernova, expert na nebezpečné záchranné mise, s nimiž mu tajně pomáhá jeho inteligentní bratr Gary. Když jednou zachytí nouzové volání ze Země, Scorch neváhá ani minutu a vydává se na cestu a vůbec neposlouchá varování svého bratra. Scorch se po příletu samozřejmě chytí do pasti a je zajat lidmi, kteří s ním nemají dobré úmysly. Zachránit se ho tak vydává sourozenec, který musí vymyslet dokonalý plán útěku.

Zajímavost: Jde o vůbec první film společnosti Rainmaker Entertainment, který je distribuován do kin a dokonce ve 3D.

Český trailer filmu Útěk z planety Země / Escape from Planet Earth

Bezvadný den (Un giorno perfetto) (Film Europe)

Český plakát filmu Bezvadný den / Un giorno perfettoŠest let staré italské drama je určeno hlavně milovníkům klubových filmů a příznivcům současné evropské kinematografie, o čemž svědčí i jméno českého distributora. Režisérem a scenáristou je oceňovaný Ferzan Özpetek, který je pro našince také suverénně nejznámějším členem celého ansámblu před i za kamerou. Dle synopse to vypadá, že půjde o hutné vztahové drama, tak doufejme, že se neutopí v šedi průměru, ale nabídne i něco víc.

Synopse: Manželé Emma (Isabella Ferrari) a Antonio (Valerio Mastandrea) jsou už rok odloučeni, přesto se do jejich vztahu vrací brutalita, která ho formovala prakticky po celou dobu. Tentokrát však přichází i následky. Antoniův šéf Elio (Valerio Binasco) se ze všech sil pokouší zachránit politickou kariéru, jenže si neuvědomuje, že tím ničí své soukromí a své ženě Maje (Nicole Grimaudo) nedává jinou možnost než odejít. Co se ale stane, když tyto dva páry ve stejný den vyloží na stůl karty, s nimiž hrály celé své dosavadní životy?

Český trailer filmu Bezvadný den / Un giorno perfetto


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY