Oscar za vizuální efekty má sedm kandidátů

Vydáno: 08.01.2011 09:04 - Zbyněk Kubín | foto: Facebook tvůrce

Byl zveřejněn užší výběr uchazečů o plešouna za efekty
Mary Elizabeth Winstead ve filmu Scott Pilgrim proti zbytku světaDatum 27. února 2011 se blíží a s ním i osmdesáté třetí slavnostní předávání Cen Akademie. Nyní byl publikován užší výběr sedmi filmů, které se o zlatého plešouna poperou v kategorii nejlepších vizuálních efektů.
Že se mezi vyvolenými umístily nákladné trikové blockbustery jako futuristický TRON: Legacy 3D, velkolepý Harry Potter a Relikvie smrti - část 1, Burtonova Alenka v říši divů, Iron Man 2 nebo Nolanův hit Počátek nikoho nepřekvapilo. Ale poslední dva vybrané filmy by každý určitě netipoval.
Shodou okolností oba u publika výrazně komerčně propadly a jsou jimi průměrně hodnocené drama Clinta Eastwooda Život po životě a fanoušky velebený kasovní průšvih roku Scott Pilgrim proti zbytku světa. Pravděpodobnost, že by nějaký z těchto dvou outsiderů dosáhl až na zlatou sošku, je sice nízká, ale minimálně Pilgrim by si zasloužil alespoň zviditelnění v podobě nominace.
Dne 27. ledna proběhne nominační večer, který odpoví (nejen) na otázku, kterých pět filmů si to mezi sebou rozdá o pozici letošního krále vizuálních efektů na slavnostním ceremoniálu v Kodak Theatre.
zdroj: The Hollywood Reporter


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY