Trailer: 35mm umírá, ale nezemřelo

Vydáno: 25.07.2014 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Julia Machese před dvěma lety pracovala v kině, kde sledovala, jak projekce z pětatřicítky jsou nahrazovány digitálními, což ji přivedlo k rozhodnutí natočit o této problematice dokument Out of Print
Plakát filmu  / Out of PrintNejenom novinkami z Comic-Conu živ je filmový fanoušek, protože spolu s festivalovou sezónou se objevují i trailery, plakáty a synopse ke snímkům, které se chystají na svůj festivalový start. Jedním z takových je i dokument Out of Print, který pojednává o digitalizaci kin, následkem které dochází nejenom k ústupu 35mm projekcí, ale i určitého způsobu prezentování filmu (např. double-feature).

Bývalá zaměstnankyně kina Julia Machese se rozhodla o tomto fenoménu natočit hodinu a půl trvající dokument, který bude na straně prezervace 35mm kopií a old-school způsobu programování a projekcí. A podařilo se jí na kameru vyzpovídat filmaře jako Edgar Wright, Kevin SmithLloyd Kaufman, Joe CarnahanMark Romanek a další.

Více než tříminutová upoutávka je níže, tento odstavec doprovází stylový plakát k filmu. Pokud by vám přišlo, že se v něm až moc často opakuje "New Beverly Cinema", je to z toho důvodu, že na něj se Machese zaměřila jakožto na jedno z kin, které zařazuje revivaly double-feature béček. A nejspíš nepřekvapí, že Out of Print má svou vlastní 35m kopii, jež bude k dispozici "nezdigitalizovaným" kinům.

Upoutávka na dokument Out of the Print (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY