Filmy zdarma!

Vydáno: 30.06.2014 19:00 - Redakce | foto: facebook tvůrce

Chcete zhlédnout filmy zdarma? Zajímáte se o dokumentární tvorbu? Je nějaký loňský český nonfikční snímek, který byste rádi viděli, ale nebyl ve vašem kině? Pokud jste odpověděli alespoň na jednu otázku kladně, klikněte.
Fotografie z filmu Show! / Show!Dlouhé roky se má za to, že české dokumenty kvalitativně převyšují hranou tvorbu. Pokud chcete zjistit, jestli tomu tak bylo i loni a máte zmapovanou fikční tvorbu, máte teď příležitost dohnat zásadní resty v případě té nonfikční. Ode dneška (30. 6.) po dobu dvou týdnů (do 13. 7.) je možné na serveru Doc Alliance zdarma zhlédnout vybranou českou dokumentární čtveřici (Show!, Dál nic, Léčba dějin, Otázky pana Lásky) z roku 2013.

Některé byly k vidění již dříve (Show! odvysílala Česká televize, Dál nic bylo po omezenou dobu dostupné na Doc Alliace), ale pokud jste je nezaznamenali, můžete to nyní napravit. Show! Bohdana Bláhovce je observačním dokumentem o fungování dívčí hudební skupiny, jejímž manažerem je otec jedné ze zpěvaček. Angažovaný participační snímek Ivo Bystřičana Dál nic je pohledem na sedmiletou stavbu jedné dálnice, kterou dle zastupitelů zdržuje jeden "uvědomělý" občan, jemuž ale vadí nelegální počínání lidí rozhodujících o výstavbě dálnice.

Fotografie z filmu Otázky pana Lásky / The Story of Mr. LoveOd tragikomického povzdechu nad podobou českého aktivismu se můžete přesunout k Léčbě dějin, ve které Vít Janeček pátrá po lékaři Františku Kriegelovi, který roku 1968 nesouhlasil s okupací Československa, přestože byl představitelem komunistické strany. Poslední dostupný titul, Otázky pana Lásky, má v centru svého dění taktéž navýsost zajímavou osobnost, schizofrenika pracujícího s moderními komunikačními prostředky.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY