Star Trek 3 se vydá tam, kam se vydávaly předchozí

Vydáno: 29.06.2014 10:00 - | foto: facebook tvůrce

Producent a spoluscenárista předchozích dvou Abramsových Star Treků se v rozhlasovém pořadu Geoffa Bouchera Humans From Earth rozpovídal o připravovaném třetím dílu, který má režírovat. Co prozradil?
Fotografie z filmu  / Star Trek: NemesisFranšíza Star Trek byla sice kriticky úspěšná, ale komerčně skomírala, čehož příkladem je desátý díl s podtitulem Nemesis. Rebooty režiséra J.J. Abramse problém vyřešily elegantně: vytvořily alternativní universum, které nemaže vše dříve viděné, ale naopak s kanonickým kreativně pracuje. Jsou ale trekkies, kteří byli s tím přístupem nespokojeni, protože nepřijali v něčem mírně odlišné pojetí postav a zákonitostí universa. 

Právě těm by měl udělat radost třetí díl, který po Abramsovi pracujícím v současnosti na sedmé epizodě Star Wars převzal Roberto Orci. Spoluscenárista a producent předcházejících částí napíše a jako svůj celovečerní debut natočí "trojku", ve které by postavy měly být blíž těm známým z původní série. "Dvojka" končila tím, že posádka vesmírné lodi Enterprise odlétá na pětiletou misi. Vydá se pochopitelně do hlubokého vesmíru, a tak budeme mnohem méně - pokud vůbec - na Zemi.
Leonard Nimoy, William Shatner ve filmu Star Trek II: Khanův hněv / Star Trek: The Wrath of KhanRozhodnutí bylo plánované, protože první dva Abramsovy filmy považuje za tzv. origin story (tj. příběhy o počátku postavy, vzniku týmu apod.). Byly o tom, jak se postavy poznávají a tvoří tým, teprve se stávají těmi, které jsme znali ze seriálů a předchozích startrekovských snímků. Star Trek: Do temnoty dle Orciho končilo tam, kde původní série začínala, a tak se (nejenom) trekkies mohou těšit na prozkoumávání hlubokého vesmíru, potenciálního záporáka Hortu (vtip, doufejme) a kombinaci praktických a počítačových efektů. 


Rozhovor se Simonem Kinbergem pro Total Film.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY