Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Úsvit Planety opic: inteligentní a ambiciózní, zní hodnocení

Úsvit Planety opic: inteligentní a ambiciózní, zní hodnocení

Vydáno: 28.06.2014 17:30 v sekci Novinky | Zprávy - Marek Slovák | foto: facebook tvůrce

Do Úsvitu Planety opic jsou vkládány velké naděje. Zrození Planety opic bylo velmi zdařilým rebootem, ale vypadá to, že pokračování je ve všech ohledech lepší. Co na něj říkají první diváci?

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Fotografie z filmu Úsvit Planety opic / Dawn of the Planet of the ApesZažili jste při sledování Transformers: Zánik mentální kolaps? Úsvit Planety opic by vás z něj měl vyvést, protože dle prvních ohlasů jde o inteligentní sci-fi, které je nejlepším letošním blockbusterem. Alespoň tak o snímku smýšlejí jeho první diváci, kteří dostali od studia Fox povolení se vyjádřit, a tak nepřekvapí, že názory jsou nadšené a nekritické. Recenzent serveru Slash Films srovnává oba dva díly rebootované opičí franšízy (Zrození Planety opic, Úsvit Planety opic) s původní trilogií Star Wars a dochází k závěru, že Zrození je Novou nadějí a Úsvit Impériem, čili temnějším a vydařenějším pokračováním. 

Ostatní šťastlivci chválí chytrý scénář, který je zamyšlením nad příčinami války; režii, která je atmosferická a s citem pro působivé obrazové kompozice; herecké výkony, kdy ten Andyho Serkise je hoden Oscara. Do tweetových příspěvků toho bohužel víc než extatické výkřiky nedostanete. Všichni se shodují na tom, že Úsvit Planety opic je lepší než už tak velmi zdařilé Zrození Planety opic a že jde o velmi ambiciózní drama upřednostňující postavy před akcí.

Fotografie z filmu Úsvit Planety opic / Dawn of the Planet of the ApesOvšem i ta stojí za to, obzvlášť závěrečný střet se údajně vydařil na výbornou. Snímek je emocionálně působivý, přitom díky své kinetičnosti viscerální, až příliš chytrý na "pouhou" letní zábavu. Obsáhlejší zhodnocení - v podobě na sebe navazujících twitterových postů - se objevilo na stránce Hollywood Elsewhere, kde jsou chváleny i 3D, funkčnost dramatických momentů (přestože jde o druhý díl trilogie) a nepředvídatelnost. Snad šťastlivcům dáme za pravdu 17. 7., kdy je naplánována česká premiéra.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 23. týden
Kinopremiéry: Raoul Taburin volá mámu a prožívá ledovou sezónu Celospolečenský režim se pomalu rozvolňuje, v kinech se ale pořád nedají čekat žádné velké blockbustery. I proto je tento týden premiérově hodně slabý a ze čtveřice novinek opravdu žádná zásadně nevyčnívá. čtěte zde
Vydáno: 03.06.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 22. týden
Top 20 ČR: V době koronaviru se žije V síti Češi v kinech v době koronavirové vyhledávají hlavně domácí dokument V síti, který je trhákem první poloviny roku a nebýt omezení, trhal by divácké rekordy. čtěte zde
Vydáno: 02.06.2020 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Top 10: akční filmy 2000 - 2009
Top 10: nejslavnější akční filmy let 2000 - 2009 V pokračování našeho seriálu o filmových žánrech se podíváme na desítku slavných akčních snímků z prvních deseti let nového milénia. čtěte zde
Vydáno: 30.05.2020 12:00 v sekci Články | Publicistika
0
Survive the Night 1/10
Za horizontem: céčkový thriller Survive the Night je hodně špatný V thrilleru Survive the Night hraje Bruce Willis vysloužilého šerifa, který musí se svou rodinou čelit přepadení dvou lupičů na útěku. čtěte zde
Vydáno: 29.05.2020 16:30 v sekci Recenze | Za horizontem
0
TV tipy: 29. 5. 2020 - 4. 6. 2020
TV tipy: Trestanci Borg a McEnroe jsou cizinci ve vlaku Na přelomu května a června se sice v televizích objeví několik premiér, jde ale spíše o nevýrazné a béčkovější záležitosti. Výjimkou je snad jen zdařilé evropské drama Borg/McEnroe, ti méně nároční pak ocení i Cizince ve... čtěte zde
Vydáno: 29.05.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 2010-2019 (15.02.2020 11:30 v Články | Publicistika)
- První pohled: Robert Pattinson jako Batman (14.02.2020 07:58 v Novinky | Trailery)
- Téma: Filmy Star Wars seřazené od nejhoršího k nejlepšímu podle ČSFD (19.12.2019 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Star Wars: Vzestup Skywalkera – důstojné zakončení ságy? (18.12.2019 11:01 v Recenze | Premiéry)
- TV minisérie Vánoční koleda v traileru (13.12.2019 08:34 v Novinky | Trailery)
- Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 70. let (07.12.2019 10:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Coco se stal učitelem z nouze, prožil bolestnou realitu a čeká na spásu (06.12.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Novou Planetu opic natočí Wes Ball (04.12.2019 13:55 v Novinky | Zprávy)
- John Turturro míří do Batmana (24.11.2019 13:33 v Novinky | Zprávy)
- Batman přibírá nová jména (06.11.2019 06:55 v Novinky | Zprávy)
- Téma: jsou marvelovky kino? (27.10.2019 12:00 v Články | Publicistika)
- Ewan McGregor se vrátí jako Obi-Wan Kenobi (24.08.2019 09:12 v Novinky | Zprávy)
- Taika Waititi a fotbal? (08.08.2019 09:38 v Novinky | Zprávy)
- Dvojku Venoma natočí Andy Serkis (06.08.2019 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Preview: Co nás čeká ve zbytku roku 2019 v kinech? (31.07.2019 14:00 v Články | Publicistika)
- Top 10: deset nejlepších rolí Harrisona Forda (13.07.2019 10:00 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   20/2020

Emma.
6/10

Hlavní hrdinkou britské, jemným delikátním humorem okořeněné adaptace románu Jane Austenové, je dvacetiletá, bohatá a trochu domýšlivá Emma, která sama nemá na svatbu ani pomyšlení, leč s oblibou dělá dohazovačku jiným.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver