Režisér Shawshanku natočí Sněhurku a lovce 2

Vydáno: 27.06.2014 11:00 - Martin Bubrín | foto: Bontonfilm

Sněhurka a lovec je filmem, u kterého byste zřejmě druhý díl nečekali, ale přesto vznikne. Naději, že nepůjde jen o spotřební řemeslo, přináší oznámení režiséra sequelu, kterým se stane Frank Darabont.
Chris Hemsworth ve filmu Sněhurka a lovec / Snow White and the HuntsmanPřed třemi týdny studio Universal oznámilo trojici režisérů, kteří by mohli natočit pokračování fantasy Sněhurka a lovec z roku 2012. Do sequelu středně výdělečného blockbusteru, který nakonec utržil okolo 400 milionů dolarů, se nakonec studiu zřejmě investovat vyplatí, protože poptávka po žánru fantasy je velká a výsledných filmů tak málo. Nyní se projekt posouvá kupředu, a to s tím nejnečekanějším kandidátem.

Frank Darabont má za sebou totiž "jedny z nejlepších filmů všech dob" (alespoň co do průměrných hodnoceních na databázích) jako Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelená míle, takže automaticky nelze předpokládat, že by měl zájem o ryze komerční projekt. Kromě pocty klasickému Hollywoodu v Majestic a kingovského hororu Mlha se v posledních letech pohybuje hlavně v televizi, kde je mimo ne moc úspěšný noir Mob City spojován hlavně s populárními Živými mrtvými. Nyní to ale vypadá, že se pustí do nejvíce mainstreamového snímku své kariéry.

Režisér v současné době projednává smlouvu se studiem Universal a dokonce už má ohledně pokračování několik nápadů. Plánuje se totiž zaměřit pouze na postavu Lovce (Chris Hemsworth), zatímco samotnou Sněhurku (Kristen Stewart) chce z filmu vynechat úplně - což zní vzhledem k názvu filmu jako dost netradiční plán. Studio doufá, že to snímek stihne do kin do roku 2016.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY