Top 20 ČR: Fotři stále vedou, Jitřní poutník lepší TRONa

Vydáno: 04.01.2011 06:00 - Alžběta Fridrichová | foto: 2010 Bontonfilm

Už týden po Vánocích čeští diváci nezapomněli zajít do kina. Téměř všechny filmy šly nahoru, včetně akčňáku Machete, který se vyhrabal až ze čtyřiašedesáté příčky. Vedou stále rodinné útrapy Gregora Jebala, trápí se také nový TRON.
Jedničku si s přehledem uhlídala premiéra z minulého týdně Fotři jsou lotři, v níž se již po třetí potýká Ben Stiller s Robertem de Nirem. Tržby vylétly přes dva miliony a diváků přišlo o šest tisíc víc. Narnijské letopisy vrátily TRONovi úder a po dvou týdnech se posouvají před něj. Narnie zaznamenala šedesátiprocentní polepšení, zatímco TRON skok jen o desetinu, i když to v celkovém součtu znamenalo jen něco přes dvě stě tisíc korun. Harry Potter ustál čtvrtou příčku a znovu si připsal více než milionové tržby.
Pětka minulého týdne, výše zmiňovaná Paranormal Activity 2 odskočila o dvě příčky vzad a její místo znovu obsadil Občanský průkaz, který za jedenáct týdnů promítání stihlo zhlédnout na tři sta dvacet tisíc diváků. Polovina oproti Harrymu Potterovi, ale třetí nelepší skóre v aktuální Top 20. Vévodí Avatar s milionem tři sta tisíci diváků, ale toho vídáme na plátnech už rok, takže se není čemu divit.
Před Paranormal Activity 2 se na šestce umístila ještě animovaná pohádka Megamysl a svého zatím nejhoršího výsledku dosáhlo závodní drama TACHO, které si sice přilepšilo o padesát procent, ale na sedmou pozici by musely přijít ještě alespoň čtyři stovky diváků, takže je až osmé. Na devítce stagnuje komedie Na doraz.
Rodinka s animákem Já, padouch si vyměnily místa z minulého týdne, přičemž česká komedie tentokrát prohrála. Zmrtvýchvstání senzace Avatar trvá i druhý týden, tentokrát 3D drama ukořistilo jedenáctou pozici. Záměna se stále drží v závěsu a má aktuální dvanáctku. A jelikož Američan předčil adaptaci švédského bestselleru, Dívka, která kopla do vosího hnízda se musela spokojit s polovinou druhé desítky.
Až z dvacítky se na šestnáctou příčku vyškrábalo drama o hledání sebe sama Jíst, meditovat, milovat. O pozici hlouběji se umístilo Velké podmořské dobrodružství 3D, které tak úplně vyšouplo stejně tematicky založený snímek Sammyho dobrodružství, kterého jsme vídali v Top 20 v minulých týdnech. Na osmnáctku se posunulo české drama Bastardi.
Dalším filmem, který opustil žebříček, je romantická komedie Woodyho Allena, Poznáš muže svých snů, její místo nahradila již zmiňovaná akční podívaná Machete. Aktuální dvacítku pak uzavírá Fincherovo drama The Social Network, na nějž přišlo už jen skromných tři sta třicet diváků.
Jediná novinka tohoto týdne, íránsko-italsko-francouzský snímek Abbase Kiarostamiho Věrná kopie, na Top 20 nedosáhla. Změna by ale mohla přijít v příštím týdnu, kdy do kin vstupuje komedie Děcka jsou v pohodě s Julianne Moore v hlavní roli. Snímek nominovaný na dva Zlaté glóby má rozhodně potenciál pořadím výrazně zamíchat. Zato od druhé novinky, dánského dramatu Dobré srdce, se toho zase tolik nečeká.
TOP 20 ČR: VÍKEND OD 30.12.2010
  1. Fotři jsou lotři 2,4 mil.
  2. Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka 1,5 mil.
  3. TRON: Legacy 3D 1,3 mil.
  4. Harry Potter a Relikvie smrti - 1. část 1 mil.
  5. Občanský průkaz 661 tis.
  6. Megamysl 488 tis.
  7. Paranormal Activity 2 467 tis.
  8. TACHO 427 tis.
  9. Na doraz 172 tis.
  10. Já, padouch 144 tis.
  11. Rodinka 143 tis.
  12. Avatar 102 tis.
  13. Záměna 90 tis.
  14. Američan 72 tis.
  15. Dívka, která kopla do vosího hnízda 69 tis.
  16. Jíst, meditovat, milovat 56 tis.
  17. Velké podmořské dobrodružství 3D 46 tis.
  18. Bastardi 43 tis.
  19. Machete 41 tis.
  20. The Social Network 41 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY