Kinopremiéry: Londýnští Všiváci cvičí draky

Vydáno: 18.06.2014 07:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Tři novinky obohatí tento týden program tuzemských kin. Nejzajímavější z nich je rozhodně pokračování animáku Jak vycvičit draka, příznivci domácí tvorby si určitě nenechají ujít dlouho odkládané komediální drama Všiváci.
Jak vycvičit draka 2 (How to Train Your Dragon 2) (CinemArt)

Český plakát filmu Jak vycvičit draka 2 / How to Train Your Dragon 2Málokteré pokračování vyvedeného animáku vzbuzuje takové nadšení a očekávání jako právě sequel dračích dobrodružství. Po čtyřech letech se na plátna kin vrací sympatický Škyťák s milovaným drakem Bezzubkou, jeho otec Kliďas, kamarádka Astrid a další a je opravdu velmi málo důvodů, proč se na to netěšit. K režii se vrátil Dean DeBlois, který ji tentokrát obstaral zcela sám, a zároveň je i autorem scénáře. Nesmí chybět ani již tradiční 3D. První ohlasy nešetří chválou, takže tady asi půjde o sázku na rodinnou jistotu. 

Synopse: Z ostrova Blp se stal dračí ráj, kde se lidé a draci respektují a mají se rádi. Místní dokonce vymysleli dračí závody, v nichž pravidelně vítězí Astrid. Škyťák se jich totiž neúčastní a dává přednost osamělým letům s jeho milovaným Bezzubkou. Při jednom z nich odhalí těžko přístupnou jeskyni, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Navíc se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z níž se vyklube Škyťákova matka. Skutečným nebezpečím je ale samozvaný dračí bůh Drago, který chce ovládat všechny draky a s nimi i celý svět. To ale Škyťák a spol. nemohou nechat jen tak.

Oficiální český trailer filmu Jak vycvičit draka 2 / How to Train Your Dragon 2

Mission London (Mission London) (Film Europe)

Český plakát filmu Mission London / Mission LondonČtyři roky stará evropská koprodukční komedie je prezentována jako politická satira. O jejích kvalitách těžko spekulovat, neboť hodnocení na našich a zahraničních databázích se dost liší. Jméno režiséra Dimitara Mitovského je pro drtivou většinu také dost neznámé, takže ani v tomto ohledu nejsme moudřejší. Vzhledem ke jménu distributora je ale jasné, že toto je záležitost spíše pro fanoušky a ortodoxní vyznavače evropské kinematografie. Dál asi netřeba rozebírat.

Synopse: Nový velvyslanec Varadin (Julian Vergov) se v Londýně pokouší obnovit činnost bulharské ambasády. Při uspořádání oslav vstupu Bulharska do EU však musí čelit ruské mafii, živelnému personálu, ale i krásné uklizečce, která v noci pracuje jako striptérka.

Originální trailer filmu Mission London / Mission London

Všiváci (Bontonfilm)

Český plakát filmu  / VšiváciPodle upoutávek vypadá režijní a scenáristický debut Romana Kašparovského minimálně hodně zajímavě a na naše poměry vizuálně odvážně. Zda tomu ale tak bude, je před premiérou ošidné jakkoli tipovat. Doufejme, že tvůrce se vyhne tradičním nešvarům tuzemských filmů a poradí si s příběhem i dramaturgií. Lákavé je ale rozhodně herecké obsazení, v němž se schází prakticky kompletní domácí současná špička (Tereza Voříšková, Ondřej Vetchý, Jiří Langmajer, Jiří Mádl, Ondřej Malý, Iva Janžurová a další). I z toho důvodu by bylo dobře, kdyby se snímek v rámci možností vydařil. Tak uvidíme.

Synopse: Špičkový neurochirurg Mikuláš (Jiří Langmajer) se utápí v bludném kruhu milostných dobrodružství, avantýr a alkoholu. Jeho horkokrevný bratr Richard (Ondřej Vetchý), veterán z české mise v Afghánistánu, pro změnu prohrává svůj boj s dluhy a z nich plynoucí složitou situací své rodiny. Jejich vzájemné spory se točí kolem událostí z dětství, které je bolestně rozdělily a stále je ovlivňují v jejich současném životě, který silně řídí jejich matka.

Zajímavost: Drtivou většinu kaskadérských kousků prováděli sami herci.

Český trailer filmu Všiváci


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY