Festivalové ozvěny: Na co láká Art Film Fest a Vary

Vydáno: 12.06.2014 17:08 - Jana Bébarová | foto: Indiewire

Jeden z posledních filmů Philipa Seymoura Hoffmana a oceněné hity z Cannes, Sundance či Berlinale představí blížící se Art Film Fest v Trenčianských Teplicích. Na slavnostní zahájení do Karlových Varů přijede Michael Pitt.
ART FILM FEST
Ještě předtím, než v Karlových Varech vypukne první velká filmová událost letní sezony, sjedou se filmoví fajnšmejkři do Trenčianských Teplic u našich slovenských sousedů. Tamní Art Film Fest totiž rovněž láká na úspěšné snímky z renomovaných světových festivalů.

Fotografie z filmu  / Child of God22. Art Film Fest například uvede v Cannes oceněné sociální drama Leviathan od Andreje Zvjagintseva, který byl v hlavní soutěži vyzdvihnut pro nejlepší scénář, či maďarský snímek Bílý kůň, který vyšel jako vítěz ze sekce Jiný pohled. Velká očekávání v Trenčianských Teplicích bude jistě vyvolávat i jeden z posledních snímků Philipa Seymoura Hoffmana, který tragicky zesnul letos v únoru, špionážní thriller A Most Wanted Man od Antona Corbijna, podobně jako například filmová adaptace McCormackova románu Child of God od režírujícího herce Jamese Franca.

vyberteŽánrová podívaná Out of the Furnace s hereckými hvězdami Hollywoodu formátu Christiana BaleaCaseyho AffleckaWoodyho Harrelsona či Willema Dafoa, kterou mj. producentsky zaštiťovali Leonardo DiCaprio a Ridley Scott, bude vedle jiných k vidění v rámci sekce „Nočná prehliadka“. Z dalších žhavých novinek nelze vynechat dokument Nick Cave: 20 000 dní na Zemi.

Kompletní program festivalu, který se uskuteční od 21. do 27. června, najdete zde.

MFF KARLOVY VARY

Fotografie z filmu  / I OriginsUž za tři týdny v Karlových Varech odstartuje 49. ročník Mezinárodního filmového festivalu. Slavnostně jej zahájí projekce nezávislého sci-fi I Origins v režii talentovaného Američana Mikea Cahilla (Another Earth). Jeho druhý celovečerní projekt letos vzbudil pozornost na festivalu Sundance, kde získal cenu Alfreda P. Sloana udělovanou filmům, jejichž tématem je věda a technologie.

 I Origins pojednávající o mladém vědci zaměřujícím se na zkoumání lidského oka, kterého výzkumy dovedou k odhalení překvapivých souvislostí mezi lidskou fyziognomií a psychikou, bude ve Varech uveden v Mezinárodní premiéře, a to za osobní účasti představitele hlavní role Michaela Pitta. Ten se na festival vrací po devíti letech, naposledy zde doprovázel projekci filmu Guse Van Santa Poslední dny. Společně s Pittem na karlovarskou kolonádu dorazí i režisér Mike Cahill a herečka Astrid Bergès-Frisbey.

Fotografie z filmu  / Relatos salvajesV rámci slavnostního zakončení festivalu bude ve Varech uvedena argentinsko-španělská černá komedie Divoké historky z produkce Pedra a Agustína Almodóvarových, která byla diváckým hitem letošní soutěže v Cannes. Snímek je mozaikou šesti samostatných příběhů, které spojuje téma pomsty. Jejich hrdinové se potkávají za často nepravděpodobných situací, které ústí do překvapivých zápletek a ještě překvapivějších konců. 

Zakončovací ceremoniál a závěrečný snímek MFF Karlovy Vary bude díky spolupráci festivalu s distribuční společností Aerofilms a Českou televizí možno poprvé v historii akce zhlédnout i ve vybraných kinech v přímém přenosu z Velkého sálu hotelu Thermal.

49. ročník MFF Karlovy Vary proběhne od 4. do 12. července. Více informací najdete zde.
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY