Top 20 ČR: Zlá Angelina nikomu nic nedarovala

Vydáno: 03.06.2014 16:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Stejně jako v zámoří se i u nás na vrcholu žebříčku návštěvnosti usídlila disneyovská Zloba - Královna černé magie. Ta na druhé místo odsunula komiksové X-Men: Budoucí minulost, bronz pak uzmuli komediální Sousedi.
Fotografie z filmu Zloba - Královna černé magie / MaleficentTaké do tuzemských kin ve velkém stylu vlétla disneyovská Zloba - Královna černé magie a se skoro čtyřiadvaceti tisíci diváky a třemi a půl miliony ovládla víkendový žebříček. Její vítězství ale nebylo tak jasné, neboť druzí X-Men: Budoucí minulost zaostali pouze o sedm set tisíc diváků a necelých sto milionů korun. Na třetím místě se umístila další novinka, nekorektní a obhroublá komedie Sousedi. Seth Rogen, Zac Efron a spol. oslovili necelých jedenáct tisíc diváků a získali zhruba milion čtyři sta tisíc korun.

Na čtvrtou pozici spadla z minulého stříbra úspěšná Godzilla, která přidala dalších sedm tisíc diváků a momentálně má na kontě už skoro dvanáct a půl milionu korun. Dobrá práce. Páté místo patří pokračování tuzemské klasiky Bony a klid 2, které popadalo o dvě šprušle a rozšířilo tržby na takřka tři miliony korun. Na velkou trvalku to ale nevypadá. Na šestce pak řádí Rio 2, který už jede nad plán a přibližuje se hranici třiceti milionů korun, což je z celé dvacítky suverénně nejvíc.

Tom Cruise ve filmu Na hraně zítřka / Edge of TomorrowSedmé místo předznamenává to, co naplno přijde až o příštím víkendu. Tam se totiž se zhruba čtyřmi tisíci diváky umístila předpremiéra očekávané sci-fi Na hraně zítřka, která zřejmě bude aspirovat na příčky nejvyšší. O tři pozice dolů na osmičku klesla švédská adaptace populárního bestselleru Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, která si připsala další půl milion. Devátá a desátá příčka jsou ve znamení animáků, konkrétně Khumby a Hurá do pravěku!.

Druhou desítku otevírá stálice v podobě komedie Jedna za všechny, které přibylo na konto skoro dvě stě tisíc. Dvanáctka patří léčivému Ranhojiči, o místo pod ním pak najdete chválený debut Jiřího Mádla Pojedeme k moři, jehož výdělky se pomalu, ale jistě blíží k celkovým osmi milionům, což asi čekal málokdo. 

Od čtrnáctého do šestnáctého místa se seřadily tři animáky, které mají mimo jiné společné i to, že až na jednu výjimku žebříčkem i přes notné stáří šplhají vzhůru. Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana si polepšila o celé čtyři pozice, LEGO® příběh pak o tři. Mezi ně se vklínila ještě Zvonilka a piráti, která jako jediná z této trojice klesla, i když jen o jednu pozici.

Fotografie z filmu Divergence / DivergentSedmnáctá příčka patří teenagerské sci-fi romanci Divergence, která se poroučela z minulé devítky, o místo níž pak najdete českou trvalku 10 pravidel jak sbalit holku, která zřejmě překoná hranici dvaceti milionů korun. Závěr žebříčku pak tvoří komiksový Amazing Spider-Man 2 a biblický Noe. Oba filmy už jsou ale pomalinku na odchodu.

Příští týden ze všech stran zaútočí již zmiňovaná sci-fi Na hraně zítřka, které bude chtít prvenství sebrat nová komedie Jana Hřebejka s hokejovým názvem Zakázané uvolnění. Svého diváka si zcela určitě najde i netradiční teenagerská romance se smutným tématem podle stejnojmenného bestselleru Hvězdy nám nepřály, trochu do počtu pak zřejmě bude nizozemská kriminálka Loft.

TOP 20: VÍKEND OD 29. 5. 2014

1. Zloba - Královna černé magie 3,5 mil. (novinka)
2. X-Men: Budoucí minulost 3,4 mil.
3. Sousedi 1,3 mil. (novinka)
4. Godzilla 1,06 mil.
5. Bony a klid 2 983 tis.
6. Rio 2 925 tis.
7. Na hraně zítřka 655 tis. (novinka)
8. Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel 595 tis.
9. Khumba 534 tis.
10. Hurá do pravěku! 198 tis.

11. Jedna za všechny 191 tis.
12. Ranhojič 176 tis.
13. Pojedeme k moři 160 tis.
14. Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana 109 tis.
15. Zvonilka a piráti 97 tis.
16. LEGO® příběh 95 tis.
17. Divergence 81,6 tis.
18. 10 pravidel jak sbalit holku 81,3 tis.
19. Amazing Spider-Man 2 73 tis.
20. Noe 55 tis.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY