Planeta opic je ve spotech plná akce

Vydáno: 29.05.2014 11:00 - | foto: facebook tvůrce

Francouzský spisovatel Pierre Boulle napsal řadu románů, ale nejslavnějšími se staly dva, které se dočkaly filmové adaptace. Jedním je válečný Most přes řeku Kwai, druhým Planeta opic.
Fotografie z filmu Úsvit Planety opic / Dawn of the Planet of the ApesVydaná v první polovině 60. let (1963), poprvé zfilmovaná na konci dané dekády (1968). Snaha o reboot franšízy z počátku nového tisíciletí se navzdory komplexnímu vykreslení fikčního světa Timu Burtonovi příliš nezdařil. Úspěšnější byl až Rupert Wyatt, jemuž se povedlo nastartovat celou sérii, jejíž první část pojal jako prequel ("předpokračování"), který by jednou měl dospět do bodu, ve kterém jsme opustili Planetu opic.

Pokračování Zrození Planety opic, nazvané Úsvit Planety opic, ovšem nebude režírovat Rupert Wyatt, nýbrž Matt Reeves, který Cloverfieldem ukázal, že to s monstry umí. A zatímco "jednička" neměla v blockbusterovém létě roku 2011 příliš konkurenci (alespoň ne kvalitativně), "dvojka" to bude mít o poznání těžší, když jsme se letos dočkali zatím pouze výborných velkorozpočtových trháků (ok, u Amazing Spider-Man 2 je toto hodnocení diskutabilní).


Fotografie z filmu Úsvit Planety opic / Dawn of the Planet of the ApesNový TV spot s názvem "Prepare" se nás ale snaží přesvědčit, že léto roku 2014 bude stát za to. Opic totiž bude mnohem víc, než odhadovaných osmdesát, a i přes snahu o mírové - dialogové - řešení nakonec dojde k souboji mezi lidmi a jejich darwinovskými předchůdci, kteří je hodlají nahradit. Podívat se na něj můžete níže (jako první), doplněny jsou i předchozí. Doufejme, že pokračování se povede být výbornou žánrovou podívanou a zároveň inteligentní společenskou reflexí, jakou byla "jednička".

TV Spot "Prepare" k filmu Úsvit Planety opic (2014).

TV Spot č. 2 k filmu Úsvit Planety opic (2014).

TV Spot č. 1 k filmu Úsvit Planety opic (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY