Box Office: Jedna za všechny, všechny proti Captainovi

Vydáno: 28.04.2014 07:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Třítýdenní kralování Návratu prvního Avengera končí a na jeho místo nastupuje ženská komedie Jedna za všechny s Cameron Diaz a Kate Upton. "Poslední" film Paula Walkera je naopak propadákem.
Fotografie z filmu Jedna za všechny / The Other WomanŽeny také chodí do kina. Poslední dubnový týden před tím, než druhým Spider-Manem oficiálně začne letní filmová sezóna, patřil ryzímu chick-flicku Jedna za všechny, který utržil solidních 24 milionů dolarů. Revenge komedie o třech ženách, jež zjistí, že mají poměr se stejným mužem, a tak se mu rozhodnou pomstít, se už v rámci kampaně prezentoval jako "eventový" film pro něžnější část publika (75%), čemuž odpovídal i otvírák, který sice nedosáhl úrovně předloňského hitu Ženy sobě (26 milionů), ale vedl si výrazně lépe než tituly Velká svatba (7 milionů) nebo Zásnuby na dobu neurčitou (10 milionů), které byly uvedeny v kinech ve stejném víkendu před rokem. Pro Cameron Diaz jde však o slušné zlepšení, zejména po jejím posledním snímku Jak porodit a nezbláznit se, jenž otevřel za méně než poloviční sumu. 

To vše má za následek odsunutí hitové marvelovky Captain America: Návrat prvního Avengera na druhé místo po třítýdenním kralování. Tržby druhé sólové mise superhrdinského správňáka už překročily i druhého Thora a přidávají dalších 16 milionů k impozantním 224-milionovým tržbám jen z Ameriky (celosvětově 645 milionů). Trojku a čtyřku berou prověřené tituly z minulých týdnů, a to ubulené křesťanské drama Heaven Is for Real a spotřební animák Rio 2. Oba tituly jsou v rámci svých žánrů soběstačné, stejně jako výdělečné - první zmíněný uspíší vznik podobně laděných snímků, druhý zase podnítí studio v rychlou přípravu sequelu.

Paul Walker ve filmu Doupě / Brick MansionsAž na pátém místě se umístila druhá novinka tohoto týdne, akční Doupě, jakožto poslední film, v němž si zahrál loni zesnulý Paul Walker. Projekt, který vlastně ožil až po tragické události z loňského roku a jehož marketing se snažil anoncovat bezkrevné béčko jako "poslední rozloučení herce s fanoušky", nedokázal překročit ani hranici deseti milionů. Což není podivem, vezmeme-li v potaz nevýrazné trailery, zdrcující recenze a fakt, že jde o remake oblíbeného francouzského parkour filmu Okrsek 13. Snímek z produkční stáje Luca Bessona se tak nevyrovnal ani svým dvěma posledním počinům jako Mafiánovi (14 milionů) a 3 dny na zabití (12 milionů).

Se zdrcujícími výsledky se potýkají i místa šest a sedm. Zatímco sci-fi novinka s Johnnym Deppem Transcendence vyhořela už minulý týden a nyní potvrzuje status jednoho z největších letošních propadáků, mnohem tvrději narazil na zem horor The Quiet Ones. Další ze zástupců levných žánrovek studia Lionsgate totiž utržil pouhé čtyři miliony, což ho řadí nejen mezi nejhorší hororové otvíráky posledních let, ale také z něj dělá nejslabší debut vůbec pro film uváděný ve více než 2000 kinech. Letos se těmhle paranormálním žánrovkám zkrátka moc nedaří, což by mohlo nasvědčovat tomu, že jsou jich diváci již přesyceni.

Fotografie z filmu  / The Quiet OnesDo žebříčku se ještě vlezl (prý povedený) disneyovský dokumetn Bears, teenagerský hit Divergence nebo parodie A Haunted House 2. O víkendu se do amerických kin podívá pouze jediný film, a to Amazing Spider-Man 2 - ten už po světě nasbíral 132 milionů dolarů a předpokládá se, že by mohl z hlediska víkendové tržby překonat i otvírák druhého Captaina. Otázkou tedy nebude, zda stane na prvním místě, ale kolik u toho vydělá.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 25.04.2014

1. Jedna za všechny 24,7 mil. (novinka)
2. Captain America: Návrat prvního Avengera 16,1 mil.
3. Heaven Is for Real 13,8 mil. 
4. Rio 2 13,7 mil.
5. Doupě 9,6 mil. (novinka)
6. Transcendence 4,1 mil.
7. The Quiet Ones 4 mil. (novinka)
8. Bears 3,61 mil.
9. Divergence 3,6 mil.
10. A Haunted House 2 3,3 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY