Třetí Hobit má nový název

Vydáno: 24.04.2014 17:32 - Martin Bubrín | foto: collider.com

Hobit se z původních dvou dílů rozrostl na tři, takže jsme dostali Neočekávanou cestu, Šmakovu dračí poušť a Tam a zase zpátky. Finále trilogie však nakonec přinese úplně jiný název - jak zní?
Martin Freeman ve filmu Hobit: Šmakova dračí poušť / The Hobbit: The Desolation of SmaugPřed týdnem jsme vás informovali o tom, že by třetí díl Hobita mohl dostat nový podtitul. Místo klasického knižního Tam a zase zpátky, šlo především o Into the Fire (odkazující k cliffhangeru dvojky), mnohem méně pravděpodobně o The Battle of Five Armies, jakožto jediné hlavní události završení trilogie. Nakonec k tomu však skutečně došlo - Peter Jackson prostřednictvím svého facebookového účtu oznámil, že film v kinech neponese název Hobit: Tam a zase zpátky, nýbrž Hobit: Bitva pěti armád.

Pro někoho příliš samovysvětlující a neoriginální název je podle Jacksona logičtější než původní Tam a zase zpátky, jelikož Bilbo "už tam" (Erebor) dávno dorazil během Šmakovy dračí pouště. Originální podtitul by mohl fungovat pouze v rámci dvoudílné série, jež by byla rozdělena scénou se sudy, ne však v rámci trilogie. O původní název však fanoušci údajně nepřijdou - je totiž možné, že tak bude nazván box-set s celou trilogií, který vyjde na Blu-ray a DVD.

Jackson také potvrzuje, že v současné době pracuje na střihu třetího dílu, tak bychom se v nejbližší době mohli dočkat startující kampaně (že by alespoň teaser?). Během postprodukce se ale věnuje i režisérské verzi druhého dílu, který k původní stopáži 161 minut přidá celých 25 minut zbrusu nových scén s novou hudbou Howarda Shorea.

Hobit: Bitva pěti armád dorazí do českých kin 11. prosince.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY