Top 20 ČR: Captain America podlehl animáku Rio 2

Vydáno: 15.04.2014 08:36 - Alžběta Fridrichová | foto: CinemArt

Rio 2 odstartovalo v českých kinech fenomenálním výsledkem, který o dva miliony předčil první díl před třemi lety. Capovi zbyly jen oči pro pláč, když se po jediném týdnu ve vedení propadl na druhé místo.
Fotografie z filmu Rio 2 / Rio 2Druhý díl veleúspěšného animáku Rio přilákal o víkendu do kin přes šestačtyřicet tisíc diváků a jen o fous nestačil s premiérovými tržbami na animovaný otvírák roku, který dosud drží LEGO® příběh. Celkově si přišel na šest a čtvrt milionu, což mu dává více než dvouapůlmilionový náskok před blockbusterem Captain America: Návrat prvního Avengera, jehož tržby poklesly o pětatřicet procent a zhruba stejně odečítal i Noe na trojce.
Čtvrtou příčku a skoro deset tisíc diváků vybojovala novinka Jiřího Mádla Pojedeme k moři, která tak o pár tisíc na tržbách předčila další českou komedii 10 pravidel jak sbalit holku. Oba snímky jsou poslední, které vydělaly přes milion korun.

Fotografie z filmu Grandhotel Budapešť / Na šestou příčku vyšplhal Justin Bieber's Believe s tři čtvrtě milionem korun a až sedmou příčku si získala Zvonilka a piráti, která se propadla o pětačtyřicet procent. Pozoruhodně stabilní výsledek si připsal Grandhotel Budapešť, jemuž uniklo pouhých pár tisíc. Na zachování umístění to ale bohužel nestačilo, a tak klesl na osmou příčku. Na devátém místě skončila třetí novinka v pořadí, britsko-německé drama Dlouhá cesta dolů a poslední v desítce končí animovaný snímek Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana.

Druhou půlku otevírá historický snímek s Kitem Haringtonem Pompeje a odsouvá tak o jednu příčku dramata Ona a Fair Play. Čtrnácté místo patří poslední novince v žebříčku, kterou je romantické drama Vášeň mezi řádky, v němž si zahrál Ralph Fiennes. Patnáctku obsadil již zmiňovaný animák LEGO® příběh.

Rovnou o sedm příček se propadly snímky Yves Saint Laurent300: Vzestup říše, jejichž tržby poklesly skoro o šedesát procent, a podobný neúspěch potkal také Babovřesky 2 nebo (Ne)zadané s čerstvě oceněným Zacem Efronem za hlavní roli bez trička. Na devatenáctce stagnuje český dokument Trabantem až na konec světa.

Johnny Depp, Rebecca Hall ve filmu Transcendence / TranscendenceVe čtvrtek vtrhne do kin celá řada zajímavých snímků, z nichž se o prim poperou Transcendence s Johnnym Deppem a Morganem Freemanem a akční thriller 3 dny na zabití, v němž si hlavní charakter střihl Kevin Costner. Za zmínku určitě stojí britské drama Dvojník nebo snímek Detektiv Down, na němž se podíleli také tuzemští tvůrci. Představí se také francouzský dokument Cesta do školy a švédský životopisný snímek Valčík pro Monicu.

TOP 20: VÍKEND OD 10. 4. 2014

  1. Rio 2 6,3 mil. (novinka)
  2. Captain America: Návrat prvního Avengera 3,7 mil.
  3. Noe 1,8 mil.
  4. Pojedeme k moři 1,2 mil. (novinka)
  5. 10 pravidel jak sbalit holku 1,2 mil.
  6. Justin Bieber's Believe 758 tis. (novinka)
  7. Zvonilka a piráti 615 tis.
  8. Grandhotel Budapešť 538 tis.
  9. Dlouhá cesta dolů 372 tis. (novinka)
  10. Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana 334 tis.
  11. Pompeje 211 tis.
  12. Ona 168 tis. 
  13. Fair Play 161 tis.
  14. Vášeň mezi řádky 156 tis. (novinka)
  15. LEGO® příběh140 tis.
  16. Yves Saint Laurent 139 tis.
  17. 300: Vzestup říše 117 tis.
  18. Babovřesky 2 93 tis.
  19. Trabantem až na konec světa 87 tis.
  20. (Ne)zadaní 85 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY