Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 16. týden

Kinopremiéry: Transcendentní Depp a dva Eisenbergové na cestě do školy

Vydáno: 16.04.2014 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Po oddechovém týdnu se kolotoč zajímavých premiér opět rozjíždí naplno a jednoznačným lákadlem je tentokráte sci-fi Transcendence s Johnnym Deppem. Zaujmout může i moderní verze klasické novely Dvojník.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Transcendence (Transcendence) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Transcendence / TranscendencePoměrně očekávaný režijní debut kameramana Wallyho Pfistera, který ovšem za jeho kamerou nestál, může dopadnout skutečně jakkoliv. Vzhledem k tomu, že tvůrce je dvorním spolupracovníkem Christophera Nolana, nebudou divácké nároky asi malé a všichni by rádi viděli inteligentní žánrovku s přesahem, která by navíc ohromila i vizuální stránkou. V hlavní roli se objeví Johnny Depp, jemuž budou dělat společnost třeba Morgan Freeman, Rebecca Hall, Paul Bettany, Cillian Murphy a další. Na druhou stranu musíme vzít v potaz i autorovu nezkušenost s vedením podobně velkého projektu. Na definitivní hodnocení si opravdu musíme počkat až do kina.

Synopse: Úspěšný vědec Will Caster (Johnny Depp) má celoživotní sen, jímž je výroba stroje obdařeného umělou inteligencí i schopností vnímat emoce, který by dokázal soustředit kolektivní vědění a vědomí lidstva. Jenže podobné snahy a pokusí přinášejí i spoustu nepřátel. Ti na něho spáchají atentát ve chvíli, kdy je jeho dílo skoro u konce. Netuší ale, že tím vlastně celý proces uspíší a Will se osobně stává ve svém projektu transcendence hlavním hrdinou. Jeho žena Evelyn (Rebecca Hall) a vědec Max (Paul Bettany) tak jeho vědomí připojí k super počítači a obřímu vesmíru umělé mysli a čekají, co se stane.

Český trailer filmu Transcendence / Transcendence

Dvojník (The Double) (Aerofilms)

Český plakát filmu Dvojník / The DoubleHodně zajímavě se jeví moderní adaptace klasické novely Fjodora Michajloviče Dostojevského, jejíž téma je nadčasové a stále aktuální. Režijně se ji chopil populární Richard Ayoade, což slibuje minimálně originální a netradiční přístup, který zřejmě nesedne úplně každému. Klíčovou dvojroli svěřil Jessemu Eisenbergovi, vedle kterého se ze známějších tváří objeví ještě Mia Wasikowska. První názory jsou dle očekávání dost rozporuplné, takže výsledné hodnocení bude opravdu dost individuální. Uvidíme, které nakonec převládne.

Synopse: Plachý samotář Simon (Jesse Eisenberg) se protlouká životem v naprosto lhostejném světě. V práci ho přehlížejí, matka jím pohrdá a žena jeho snů (Mia Wasikowska) ho zcela ignoruje. Rád by to změnil, ale nedokáže to. Radikální změna přijde ve chvíli, kdy se v práci objeví nový kolega, který je fyzicky jeho dvojníkem. Psychicky je však úplným opakem, nechybí mu sebevědomí, umí to se ženami a je nepřehlédnutelný. Navíc začíná úplně přebírat kontrolu nad Simonovým životem a ten se brání jen velmi těžko.

Originální trailer filmu Dvojník / The Double

3 dny na zabití (Three Days to Kill) (Bioscop)

Český plakát filmu 3 dny na zabití / 3 Days to KillDalší produkční a scenáristický počin Luca Bessona zřejmě nevybočuje z jeho zaběhnutého systému. Podle synopse jde znovu o variaci na totéž, takže nic moc originálního bych nečekal. V hlavní roli stárnoucího agenta se objeví Kevin Costner, dále uvidíte třeba Connie Nielsen, Hailee Steinfeld nebo Amber Heard. Režii obstaral akčně-komediální rutinér McG. Uvidíme tedy, jak si zámořský propadák povede v našich kinech.

Synopse: Ethan Renner (Kevin Costner) patřil k nejlepším agentům CIA. Nyní je však smrtelně nemocen a rád by se věnoval své rodině. Jeho manželka Christine (Connie Nielsen) právě odjíždí pracovně do Londýna a Ethan by se tak měl poprvé úplně sám postarat o dospívající dceru Zooey (Hailee Steinfeld). Netuší ale, že bývalý zaměstnavatel s ním má úplně jiné plány a přijde za ním s nabídkou, kterou nelze odmítnout.

Zajímavost: Některé scény se natáčely v nových studiích Cité du Cinéma založených Bessonem v Saint-Denis.

Český trailer filmu 3 dny na zabití / Three Days to Kill

Detektiv Down (Detektiv Downs) (CinemArt)

Český plakát filmu Detektiv Down / Detektiv DownsNorsko-dánsko-česká komedie byla k vidění už na letošním Febiofestu, jako jedna z mála se ale dostává i do širší distribuce. A není divu, protože režii obstaral Bård Breien, jehož předchozí počin se u nás setkal s nebývalým úspěchem. A k něčemu podobnému může mít našlápnuto i tento, protože snímek o detektivovi postiženém Downovým syndromem vypadá dost zajímavě a originálně. Našince navíc potěší i fakt, že celý film se natáčel v tuzemských lokacích. V hlavní roli se objeví skutečně postižený Svein André Hofsø. Milovníci severských snímků a specifického humoru by si měli přijít na své.

Synopse: Robert Bogerud (Svein André Hofsø) provozuje jednočlennou detektivní kancelář. Zatím se ale ke skutečnému případu nikdy nedostal, protože všichni klienti odejdou, jakmile sundá svůj klobouk. Robert totiž trpí Downovým syndromem a nikdo nevěří, že by takto postižený mladík byl schopen něco vyřešit. Nepomáhá mu ani otec, který pracuje jako policista a nad synovou snahou jen kroutí hlavou. Jenže teď se Robertovi nabízí velká možnost. Legendární bruslař Olav Starr záhadně zmizel a příbuzní si vybrali právě Roberta, aby ho našel. Potřebují totiž někoho neschopného, protože chtějí jen uklidnit senilní babičku. Jenže netuší, jaký v jejich "vyvoleném" dřímá talent.

Oficiální trailer filmu Detektiv Down / Detektiv Downs

Valčík pro Monicu (Monica Z) (Film Europe)

Český plakát filmu Valčík pro Monicu / Monica ZDruhá severská premiéra tohoto týdne pochází ze Švédska a jde o životopisné drama, jehož hlavní hrdinkou je svého času poměrně slavná herečka a zpěvačka Monica Zetterlund. Té propůjčila tvář Edda Magnason a režijně vše zaštítil u nás prakticky neznámý Per Fly. Těžko odhadovat, jaká bude výsledná kvalita filmu a jak atraktivně život umělkyně zobrazí. Podle několika ohlasů ale za pozornost snímek víceméně stojí. Tak snad to bude pravda. 

Synopse: Monica Zetterlund (Edda Magnason) se vypracovala ze slavné švédské zpěvačky až k mezinárodnímu hvězdnému statutu. Nahrála řadu jazzových alb a objevila se v deseti filmech. V roce 1963 dokonce reprezentovala svou vlast v soutěži Eurovize. V roce 1999 však onemocněla vážnou chorobou a musela opustit veřejný život. Sláva jí však ukázala i své temné stránky.

Oficiální trailer filmu Valčík pro Monicu / Monica Z

Cesta do školy (Sur le chemin de l´école) (AČFK)

Plakát filmu Cesta do školy / Sur le chemin de l'écoleKoprodukční dokument je už podle tuzemského distributora určen náročnějšímu publiku. Zajímat by mohl hlavně ty, kterým není cizí problematika třetího světa, neboť režisér Pascal Plisson tu sleduje čtyři příběhy dětí z různých koutů světa, které musí den co den urazit složitou cestu za vzděláním, protože vědí, že to je to jediné, co jim umožní lepší život. O kvalitách těžko spekulovat, ale tak závažné téma by jistě nemělo zůstat stranou diváckého zájmu.

Synopse: Dětské protagonisty dokumentárního snímku, kteří žijí ve čtyřech různých světových koutech, spojuje společná touha po poznání. Uvědomují si, že jedině vzdělání jim může otevřít brány k lepší budoucnosti, proto se za ním vydávají denně na dlouhou a strastiplnou cestu.

Český trailer filmu Cesta do školy / Sur le chemin de l´école

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Cillian Murphy bude hájit spravedlnost (26.03.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Horizon: An American Saga - Chapter 1 (27.02.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Godzilla x Kong: Nové imperium (16.02.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu