Filmová Battlestar Galactica bude transcendentní

Vydáno: 08.04.2014 11:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Remake kultovního seriálu Battlestar Galactica je na cestě na filmová plátna už několik let. Nyní se však věci dostávají do pohybu, protože snímek dostal scenáristu. O koho jde?
Fotografie z filmu Hrdinové z galaxií / Před dvěma lety měl o remake klasického sci-fi seriálu z roku 1978 Bryan Singer se scenáristou Johnem Orloffem (Anonym), ale všichni víme, jak to nakonec dopadlo. Celovečerní verze příběhu o válce mezi přeživší kolonií lidí, která hledá novou planetu k osídlení, a rasou strojů Cylonů však dostala nového scenáristu, čímž se práce na filmu zase pomalu začínají dávat do pohybu. Podle serveru Variety se na vývoji hraného filmu pro studio Universal bude podílet scenárista Jack Paglen.

Ten má na kontě aktuální sci-fi Transcendence s Johnnym Deppem, která dorazí za týden do kin, v současné době píše také scénář k druhému Prometheovi, takže můžeme říci, že v žanru nebude žádný nováček. Snímek produkuje autor originální série Battlestar Galactica Glen Larson, zatímco se v současné době zřejmě hledají další kreativní složky, které by přivedly snímek k životu.

Je ale vlastně potřeba celovečerní verze, když jsme se už dostali vydařeného seriálového remaku v roce 2003. Pro ty, kteří s ním nejsou obeznámeni, níže přikládáme trailer.

Originální trailer první řady seriálu Battlestar Galactica


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY