Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 15. týden

Kinopremiéry: Justin Bieber, Charles Dickens a Jiří Mádl pojedou k moři

Vydáno: 09.04.2014 09:20 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Bontonfilm

Na rozdíl od předchozích týdnů nevstupují aktuálně do tuzemských kin žádné potenciální hitovky, ale spíše různé žánrové příspěvky, s jejichž kvalitou je to diskutabilní. Svého diváka by si ale mohla najít každá z nich.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Vášeň mezi řádky (The Invisible Woman) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Vášeň mezi řádky / The Invisible WomanDruhý režijní pokus Ralpha Fiennese má opět něco společného s britskou literární klasikou, tentokráte se v centru dění ocitá slavný spisovatel Charles Dickens. Tvůrce láká na romantické drama podle skutečných událostí, zajímavou vztahovou záležitost a atraktivní herecké obsazení, v němž se kromě jeho samotného objeví třeba i Felicity Jones, Kristin Scott Thomas nebo Tom Hollander. První ohlasy ale příliš nadšené nejsou, takže bych očekávání spíše mírnil.

Synopse: Inteligentní a krásná Nelly (Felicity Jones) si odvážně začne románek s charismatickým Charlesem Dickensem (Ralph Fiennes), jehož důsledky si ale neumí představit. Neví, jaké to je být milenkou otce deseti dětí a ženatého muže. Ve viktoriánské Anglii je to zločin a trestem za něj je vyhoštění na okraj společnosti. I když ji tedy její milenec hmotně zajistí, budoucnost ji veselá nečeká.

Zajímavost: Snímek vychází z knihy Claire Tomalin.

Český trailer filmu Vášeň mezi řádky / The Invisible Woman

Dlouhá cesta dolů (A Long Way Down) (A-Company CZ)

Plakát filmu Dlouhá cesta dolů / A Long Way DownBritsko-německé komediální drama vychází z předlohy slavného Nicka Hornbyho, což už samo o sobě může být slušný divácký tahák. Tím by mohlo být i atraktivní téma a solidní obsazení, jež čítá kupříkladu Pierce Brosnana, Toni Collette, Imogen Poots nebo Aarona Paula. Neznámou je režírující Pascal Chaumeil, který sice za sebou má jeden větší hit, jinak ale příliš slavný není. Těžko navíc odhadovat, jak může fungovat kombinace typicky britského autora předlohy a francouzského filmaře. Po premiéře budeme moudřejší.

Synopse: Čtveřice neznámých lidí se o silvestrovské noci potká na střeše věžáku, který je oblíbeným místem sebevrahů. Všichni mají stejný cíl. Místo toho, aby skočili, však uzavřou dohodu, že zůstanou společně a naživu minimálně do svatého Valentýna. A toho dne, kdy měl jejich život skončit, nečekaně začíná nové dobrodružství, které jim možná vrátí chuť žít.

Originální trailer filmu Dlouhá cesta dolů / A Long Way Down

Rio 2 (Rio 2) (CinemArt)

Český plakát filmu Rio 2 / Rio 2Lze předpokládat, že pokračování animovaného hitu o modrých papoušcích nepůjde výrazně jinou cestou než předchůdce. Režii opět obstaral Carlos Saldanha a ani originální hlasové obsazení, jež kvůli dabingu ale v tuzemsku slyšet nebude, se moc nezměnilo. Očekávat se tedy dá barevná jízda plná humoru a nějaké té moralitky. Uvidíme, jak film zafunguje na nejmenší diváky.

Synopse: Vzácní modří papoušci Blu a Perla žijí poklidně v brazilském Riu a vychovávají tři děti. Jejich pohodový život se změní ve chvíli, kdy Perla rozhodne, že se všichni musí naučit žít jako opravdoví ptáci. K tomu by jim měl pomoci výlet do Amazonie. Blu se sice dozvídá o nebezpečí, která tato krajina skýtá, jenže manželka je přece jen mocnější a tak nakonec všichni odlétají. A jaké je jejich překvapení, když na místě zjistí, že nejsou posledními modrými papoušky na světě.

Oficiální trailer filmu Rio 2 / Rio 2

Justin Bieber's Believe (Justin Bieber´s Believe) (Bioscop)

Český plakát filmu Justin Bieber's Believe / Justin Bieber's BelieveAsi nemá smysl toho příliš psát. Idol náctiletých dívek Justin Bieber se vydal na celosvětové turné a povolal režiséra Jona Chu, aby jeho část zvěčnil na filmový materiál. Dostal dokonce i povolení podívat se do zákulisí a soukromí zpěváka, což fanynky nepochybně ocení. Nikomu jinému stejně dokument určen není, takže očekávat, že se tu bude řešit hudebníkova údajná arogance a závislost na návykových látkách, je dost bláhové.

Synopse: Tennageři ho milují, dospělí nesnášejí. Justin Bieber zkrátka umí vyvolat kontroverze a silné emoce. V září 2012 vyrazil na světové turné Believe, které sestávalo ze sto dvaašedesáti koncertů. Na jeho část pozval režiséra Jona Chu, který dostal možnost nahlédnout i do zákulisí příprav celého podniku a také do soukromí ikony mladistvých.

Oficiální trailer filmu Justin Bieber´s Believe / Justin Bieber´s Believe

Pojedeme k moři (Falcon)

Plakát filmu  / Pojedeme k mořiPoměrně nenápadně vstupuje Jiří Mádl mezi režírující herce a svůj debut, k němuž si napsal i scénář, stylizuje pohledem malého chlapce. Ohlasy jsou spíše pozitivní, takže to vypadá, že tu máme dalšího nadějného tvůrce, jichž u nás není nikdy dost. Ze známějších tvářích se ve snímku objeví snad jen Ondřej Vetchý a Miroslav Táborský. Asi ne prvoplánový komerční trhák si pozornost zřejmě zaslouží.

Synopse: Jedenáctiletý Tomáš se chce stát filmařem. Když dostane k narozeninám kameru, rozhodne se natočit svůj první film - o rodině a kamarádovi. Celé natáčení je víceméně pohodové až do chvíle, kdy dva přátelé zjistí, že kamera dokáže odhalit věci, které nejsou úplně příjemné - například pravdu o spolužačce, kterou Tomáš miluje nebo to, že mu jeho otec lže. I když se Tomáš bojí, že se dozví něco, co ho bude bolet, rozhodne se ve všem pokračovat.

Zajímavost: Snímek se nenatáčel na kameru, ale na fotoaparát.

Originální trailer filmu Pojedeme k moři

Sametoví teroristé (Zamatoví teroristi) (Verbascum Imago)

Plakát filmu Sametoví teroristé / Zamatoví teroristiUž na Febiofestu mohli zájemci zhlédnout slovenský dokument režijní a scenáristické trojice Peter KerekesIvan Ostrochovský a Pavol Pekarčík o lidech, kteří chtěli poškodit komunistický režim, ale díky smůle, nebo vlastní nešikovnosti se jim to nepovedlo, ovšem stejně šli do vězení. Jelikož hodnocení nejsou úplně špatná, vypadá to, že by snímek se zajímavým tématem nemusel být ztrátou času. Věřme tomu.

Synopse: Stana, Františka a Vladimíra spojuje nesouhlas s realitou osmdesátých let, který přetavili do podoby terorismu. Všichni byli odsouzeni za paragraf 93 - teror, ačkoli nikoho nezabili a nikomu neublížili. Všichni své plánované činy hlavně díky své nešikovnosti pokazili. To ale nic nemění na tom, že jejich příběhy jsou velmi silné.

Zajímavost: Při natáčení všech příběhů byli přítomni všichni režiséři, takže probíhala vzájemná spolupráce. 

Originální trailer filmu Sametoví teroristé / Zamatoví teroristi

Bohumil Hrabal "Takže se stalo, že" (Xtreme Cinemas)

Plakát filmu  / Bohumil Hrabal Bohumil Hrabal by letos oslavil sto let, takže se není co divit, že na jeho počest vznikl vzpomínkový dokument, který by měl krom komentářů režisérů, kteří převedli jeho díla do filmové podoby, nabídnout i pohled do autorových soukromých archivů a řadu dosud neznámých informací. Režii, scénář i kameru obstaral Oliver Malina - Morgenstern, tudíž jde vlastně o ryze autorský projekt. Snímek, který přichází do artových kin bez větší propagace, si svého diváka nepochybně najde.

Synopse: U příležitosti stého výročí narození jednoho z našich nejosobitějších spisovatelů Bohumila Hrabala vznikl snímek, jenž představuje jeho život a dílo. Obsahuje také historické záběry, unikátní fotografie i dosud neznámé informace. Vzpomínají na něho i režiséři, kteří dali vzniknout adaptacím jeho děl.

Originální trailer filmu Bohumil Hrabal "Takže se stalo, že"

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Podivuhodný příběh Henryho Sugara (15.09.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Indiana Jones a krakenteena Ruby hledají nástroj osudu (28.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Churchill a Hrabě Monte Christo chystají zlatý podraz (28.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Invalida se bojí, že jeho základní instinkt vypustí smrtelné zlo (19.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Tenkrát v Hollywoodu patřili apoštol Pavel a myši do nebe (07.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Toni Collette je Mafia Mamma (01.03.2023 14:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu