Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy - zataženo, vše ztraceno, občas Šmakova poušť

BD a DVD tipy - Zataženo, vše ztraceno, občas Šmakova poušť

Vydáno: 02.04.2014 12:48 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

Dva nadprůměrné animované snímky (Ledové království, Zataženo, občas trakaře 2), jeden neprávem opomíjený survival (Vše je ztraceno) a černohumorná kultovka Fargo bří Coenů by neměla ujít vaší pozornosti.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ledové království (Frozen) (Magic Box)
BD obal filmu Ledové království / Frozen
Ledové království, oceněné Oscarem za Nejlepší animovaný film a Nejlepší píseň, je další pohádkou s princeznou, která si pohrává s některými klasickými disneyovskými vypravěčskými vzorci (např. princ na bílém koni, čin z čisté lásky jako záchrana). Na ozvláštnění tradic lze nahlížet dvojím způsobem: buď jako na kalkul studia, které své příběhy přizpůsobuje současným genderovým "standardům" z komerčních důvodů, nebo pozitivně jako na důkaz neustrnutí a animování chick-flicků. Po Na vlásku a Rebelce tak jde o další disneyovské uchopení klasického příběhu, ve kterém jsou ženy aktivními hrdinkami, jež by si poradily i bez mužů. Ledové království, kladoucí důraz na vztah dvou sester, je o třídu slabší než "pixarovská" Rebelka zaměřující se na spor mezi matkou a dcerou. A to proto, že zvraty nevycházejí z logiky dění a bez písní a zábavných vedlejších zvířátek se animovaný film u Disneyho holt neobejde. Kdo má ale rád genderové či queer interpretace, ten/ta bude s touto pohádkou spokojen/a víc než diváci, kteří si potrpí na soudržné vyprávění, prokreslený fikční svět a podvracení schémat na místo jejich pouhé variace a modernizace.

Bonusy (BD): Původní krátký film: Mickeyho velká jízda (6 min.); Jak se dělalo Ledové království (3:18 min.); Rozmraženo: Cesta studia Disney od Hanse Christiana Andersena k Ledovému království (7:28 min.); 4 vystřižené scény a písně (7 min.); Hudební videoklipy k písni Let it go v několika jazykových verzí - anglicky, španělsky, italsky atd. (16 min.); Původní filmová upoutávka (1:32 min.); Informace.
Bonusy (3D BD):
Původní krátký film: Mickeyho velká jízda (6 min.).
Bonusy (DVD):
Distributor neposkytl informace o bonusech na DVD.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky.

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.24:1 (2D + 3D).
Obraz (DVD):
16:9 / 2.24:1 (2D).

Zvuk (BD): DTS HD Master 7.1 anglicky; DTS 5.1 arabsky, polsky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, rusky, řecky.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky. (Distributor neposkytl informace o zvukových stopách na DVD, uvedené jsou pouze orientační.)

Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, arabské, maďarské, polské, rumunské, ruské, řecké.
Titulky (DVD): 
české, anglické.

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (2BD - 2D film + 3D film), 699 Kč (2BD - 2D film + 3D film).

V obchodech od 2. dubna 2014.

Oscarem oceněná píseň Let it Go z filmu Ledové království.
 
Hobit: Šmakova dračí poušť (The Hobbit: The Desolation of Smaug) (Magic Box)

BD obal filmu Hobit: Šmakova dračí poušť / The Hobbit: The Desolation of SmaugKdo nechce čekat na vydání rozšířené verze s dvěma disky bonusového materiálu, má u kinoverze na vybranou hned z několika edic. Pomineme-li DVD vydání, Hobit: Šmakova dračí poušť bude na BD k dostání v pěti různých provedeních, které se budou lišit co do počtu disků i balení. Dvoudisk (film ve 2D plus bonus) i trojdisk (film ve 2D i v oproti předchozímu dílu kvůli potemnění slabšímu 3D) bude k dostání jak v klasickém amarayi, tak ve steelbooku. Pro sběratele je pak určena limitovaná edice (pro český trh omezena počtem 500 kusů) se soškami strážců Ereboru, které mohou sloužit jednak jako dekorace, jednak jako "držáky" pro knihy a/či BD. Pří rozhodování, do které jít, vám může napomoct naše zhodnocení filmu při jeho uvedení do kin i makrorecenze. Recenzi BD očekávejte v příštím týdnu.

Bonusy (BD): Nový Zéland: Domov Středozemě, část 2Záběry z natáčení: Vydejte se do zákulisí a sledujte vznik filmu; Pozvánka Petera Jacksona na scénu: Seznamte se se všemi výzvami a potřebami, které film přinesl, a projděte se spolu s režisérem do Mirkwoodu a Jezerního města během natáčení těch nejakčnějších záběrů.
Bonusy (DVD): 
Nový Zéland: Domov Středozemě, část 2Záběry z natáčení: Vydejte se do zákulisí a sledujte vznik filmu; Pozvánka Petera Jacksona na scénu: Seznamte se se všemi výzvami a potřebami, které film přinesl, a projděte se spolu s režisérem do Mirkwoodu a Jezerního města během natáčení těch nejakčnějších záběrů.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky.

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.
Obraz (DVD): 
16:9 / 2.40:1.

Zvuk (BD): DTS HD Master 7.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, rusky, thajsky, turecky, ukrajinsky.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, turecky.

Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, čínské, estonské, chorvatské, indonéské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, ruské, řecké, slovinské, srbské, thajské, turecké. 
Titulky (DVD): 
české, anglické pro neslyšící, arabské, dánské, finské, hebrejské, islandské, norské, rumunské, švédské, turecké 

Doporučená cena: 399 Kč (2x DVD), 599 Kč (2BD - 2D film + bonusový disk), 699 Kč (2BD - 2D film + bonusový disk ve steelbooku), 799 Kč (4BD - 2D + 3D film + bonusový disk), 899 Kč (4BD - 2D + 3D film + bonusový disk ve steelbooku), 2 999 Kč (4BD - 2D + 3D film + bonusový disk v limitované edici /500 ks/ se soškami strážců Ereboru jako záložkami knih).

V obchodech od 9. dubna 2014.

Produkční deníky 1 - 9 z natáčení Hobita: Šmakovy dračí pouště.

Zataženo, občas trakaře 2 (Cloudy with a Chance of Meatballs 2) (Bonton)

BD obal filmu Zataženo, občas trakaře 2 / Cloudy with a Chance of Meatballs 2Na Zataženo, občas trakaře 2 je bohužel znát, že tvůrci výborné jedničky - Phil LordChris Miller - dali přednost režii LEGO® příběhu a vystřídalo je nezkušené duo Cody Cameron a Kris Pearn. (Ok, ne úplně nezkušené, protože první zmíněný má za sebou ve slušných zemích světa pouze pro videotrh určený třetí díl Lovecké sezóny). Zatímco první část Zataženo, občas trakaře přejímala vzorce katastrofických filmů, jimž se vysmívala, druhá si chce utahovat z těch dobrodružných. Flint se tak musí vydat zpět do svého rodného města, které byl nucen kvůli jeho vynálezem způsobené potravinové bouři opustit - a naráží na to, že díky jeho přístroji vzniká žijící jídlo s vlastnostmi zvířecí říše. Bohužel bylo víc času investováno do zabydlování fikčního světa tvory, které jsou kombinací jídla a zvířete, než do vytvoření soudržného vyprávění s příčinně rozvíjenou sérií gagů a chytrým, přitom neokázalým přesahem (kritiku konzumerismu jedničky nahradila ve dvojce nedůmyslná a prvoplánová satira jobsovských korporací).

Bonusy (BD): Komentář režisérů (Cody Cameron, Kris Pearn); Anatomie oživlého jídla (6:04 min.); Výprava: Zpátky v kuchyni (6:50 min.); Úžasné závěrečné titulky (6:09 min.); Cloudy Café: Kdo je na jídelníčku? (6:53 min.); Tvorba oživlého jídla (3:50 min.); Lahodná výprava (5:11 min.); Videoklip Cody Simpson La Da Dee (3:25 min.) a video z natáčení (0:59 min.); 4 vynechané scény (cca. 4 min.); Aplikace Foodimal-Funimal: synchronizujte se svým BD a získejte více zábavy s oživlým jídlem; 4 krátké filmy: Útok obrovského gumového medvídka (5:58 min.), Steveova první koupel (5:02 min.), Super Manny (4:22 min.), Earl průzkumníkem (6:39 min.).
Bonusy (3D BD):
Neobsahuje bonusový materiál.
Bonusy (DVD):
Distributor neposkytl informace o bonusovém materiálu na DVD.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky.

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1 (2D + 3D).
Obraz (DVD): 
16:9 / 2.40:1 (2D).

Zvuk (BD): DTS HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, slovensky, arabsky, hebrejsky, maďarsky, islandsky, polsky, portugalsky, turecky.
Zvuk (3D BD): DTS HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, slovensky, arabsky, hebrejsky, maďarsky, islandsky, polsky, portugalsky, turecky.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.

Titulky (BD): české, slovenské, anglické, arabské, hebrejské, hindské, maďarské, islandské, polské, portugalské, turecké. 
Titulky (3D BD): české, slovenské, anglické, arabské, hebrejské, hindské, maďarské, islandské, polské, portugalské, turecké.
Titulky (DVD): 
české...

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 599 Kč (2BD - 2D film + 3D film).

V obchodech od 9. dubna 2014.

Bonus z BD disku Zataženo, občas trakaře 2: Videoklip Cody Simpson La Da Dee.

Vše je ztraceno (All Is Lost) (Bonton)

BD obal filmu Vše je ztraceno / All Is LostLoni šlo do amerických kin několik pozoruhodných survivalů (tj. příběhů o přežití a o přeživších), které ale byly zastíněny "technickou revolučností" a  "významovou neokázalostí" (...) Gravitace. U válečného biopicu Na život a na smrt zůstalo pouze u oscarových spekulací, které ale nebyly proměněny ani do nominací, a Vše je ztraceno si Akademie všimla pouze v jedné kategorii zvukových efektů. K překvapení mnohých byl opomenut Robert Redford, který si po necelé dvě hodiny vystačí s působivým fyzickým herectvím téměř beze slov. A to ve značně divácky nevstřícném, ale o to obdivuhodnějším snímku, ve kterém "stařec" bojuje s přirodními katastrofami na moři ve vyprávění, které se s výjimkou závěru vzpírá konvencím a žánrovým atrakcím. Kdo chce, může i (nad)interpretovat, když se tvůrci netají svými liberálními postoji.

Bonusy (BD): Vše je ztraceno - Příběh (3:45 min.); Herec - Robert Redford (4:25 min.); Tvůrce - J. C. Chandor (3:17 min.).
Bonusy (DVD):
Distributor neposkytl informace o bonusové výbavě na DVD.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky.

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.
Obraz (DVD): 
16:9 / 2.40:1.

Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky, rusky, maďarsky, thajsky, Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky. (Distributor neposkytl informace o zvukových stopách na DVD, uvedené jsou pouze orientační.)

Titulky (BD): české, anglické, bulharské, kantonské, chorvatské, maďarské, korejské, polské, rumunské, ruské, thajské, estonské, litevské, lotyšské, čínské, ukrajinské, slovinské. 
Titulky (DVD):
anglické, české (Distributor neposkytl informace o titulkových sadách na DVD, uvedené jsou pouze orientační - předpokládané.)
Doporučená cena: 499 Kč (BD).

V obchodech od 16. dubna 2014.

Bonus z BD disku Vše je ztraceno: Příběh.


Fargo (Fargo) (Bonton)

BD obal filmu  / FargoFargo nevzniklo podle skutečné události, přestože to o sobě tvrdí. Ironie, obsažená v úvodním titulku o údajné pravdivosti příběhu, je příznačná i pro žánrové uchopení. Bratři JoelEthan Coenovi, kteří spolu s Jimem Jarmuschem zůstávají jedněmi z posledních představitelů amerického nezávislého filmu, si totiž jako mnohokrát předtím i potom pohrávají s prvky filmu noir. Variace na příběh s "falešným" únosem pro získání výkupného je posunuta do komediální roviny, protože - jak je pro coenovskou poetiku příznačné - intelektuálně introvertní jedinci narážejí na intelektuálně indisponované jedince, kteří přicházejí do styku s idioty. A je to ohromná zábava, z které - i díky zasazení do Minnesoty - místy mrazí. Na BD s restaurovaným obrazem by Deakinsovy kompozice a utlumení barevné škály mělo vyniknout. Nerozhodnutí, uvažující, jestli je lepší Fargo, nebo Big Lebowski (či Tahle země není pro starý), budou mít jasno. Patříte-li do první skupiny, jistě vám neuniklo, že vydání modrého disku je naplánováno na den poté, co bude mít premiéru pilotní epizoda seriálové verze.

Bonusy (BD): Komentář kameramana Rogera A. Deakinse; Trivia Track; Fotogalerie - slideshow (3:30 min.); Článek z časopisu American Cinematographer (40 stran); Film o filmu Minnesota Nice (27:48 min.); Upoutávka (1:58 min.); TV spot (0:32 min.).

Pozn.: bonusový materiál neobsahuje české titulky (audiokomentář je anglicky s volitelnými německými, anglickými, francouzskými, německými, italskými, španělskými titulky; film o filmu v angličtině s volitelnými anglickými, německými, francouzskými, německými, italskými, portugalskými, španělskými titulky).

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 1.85:1.

Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky; DTS 5.1 francouzsky, německy, italsky, španělsky; Dolby Digital 5.1 francouzsky, portugalsky, španělsky; Dolby Digital 2.0 Surround anglicky.

Titulky (BD): české, anglické, španělské, quebecké, francouzské, kastilské, německé, italské, japonské, norské, portugalské, bulharské, čínské, chorvatské, řecké, hebrejské, maďarské, korejské, polské, portugalské, thajské, turecké, holandské. 

Doporučená cena: 399 Kč (BD).

V obchodech od 16. dubna 2014.

Upoutávka na film Fargo.

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • collectors edidion (Gorillak, 03.04.2014 14:10) Reagovat

    To by mě zajímalo, jestli ty sošky trpajzlů budou i u rozšířené verze. U Neočekávané cesty se sběratelská rozšířená edice v ČR neprodávala, přitom u LotRů byly ty sběratelské (pokud si dobře pamatuju) výsadou právě rozšířených verzí...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie (20.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Drive-Away Dolls (25.06.2023 11:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Japonská mafie rozehrává za slunovratu zlodějskou partii (23.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pan Nepolapitelný hledá odhalenou stopu devadesátek (19.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Neviditelní Mrňouskové se ve jménu otce ocitají v osmé třídě (12.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Krvavý poledník natočí John Hillcoat (01.05.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Martin Scorsese slaví 80 (17.11.2022 08:30 v Články | Publicistika)
- Stroj času: Hypnotická, deziluzivní a znepokojující Apokalypsa (28.07.2022 12:30 v Recenze | Stroj času)
- Stroj času: Ghost Dog: Cesta samuraje se vrací na plátna kin (11.07.2022 12:30 v Recenze | Stroj času)
- Kinopremiéry: Thor nastoupil cestu samuraje a všechno řekl psem (06.07.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Stroj času: Kmotr slaví 50 (26.02.2022 12:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Sjezdař Karel přežil pád říše římské a shání novou šichtu (14.01.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Oscar 2022: jací jsou favorité? (26.12.2021 10:30 v Články | Publicistika)
- V prosinci na streamovacích službách: Vánoční dárky v podobě velkých filmů s hollywoodskými hvězdami (04.12.2021 10:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu