Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 11. týden

Kinopremiéry: Bláznivě rychlá auta v Grandhotelu Budapešť

Vydáno: 12.03.2014 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Ze sedmera premiér jedenáctého týdne jsou těmi jednoznačně nejzajímavějšími adaptace legendární herní série Need for Speed a Andersonův Grandhotel Budapešť. Svého diváka by ale mohla najít i nová verze slavné Krásky a Zvířete.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Need for Speed (Need for Speed) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Need for Speed / Need for SpeedLegendární videoherní série, která baví minimálně dvě generace hráčů, se konečně dočkala své filmové adaptace. Režie se chopil Scott Waugh, který sliboval poctivé akční scény bez použití digitálních efektů a jakousi návaznost na podobné snímky ze sedmdesátých let. A akce je prakticky to jediné, nač může lákat, protože synopse vypadá dost béčkově a ani obsazení, v němž se objeví třeba Aaron Paul, Dominic Cooper nebo Michael Keaton, není nikterak hvězdné. Milovníci slavné hry a tzv. tuneři se ale do kina určitě pohrnou.

Synopse: Automechanik a milovník rychlé jízdy Tobey (Aaron Paul) se ve snaze zachránit svou dílnu a firmu spojí s arogantním ex-závodníkem série NASCAR Dinem (Dominic Cooper). Na obzoru je i dobrý obchod, jenže všechno zhatí katastrofa při jednom ze závodů a hlavně podraz nového parťáka. Tobey se rázem ocitá neprávem ve vězení a Dino přebírá jeho firmu. Po dvou letech je ale Tobey propuštěn a prahne po pomstě. A jelikož rychlost má stále v krvi, chce ji vykonat na blížících se závodech.

Zajímavost: Snímek přichází do kin přesně dvacet let od uvedení první hry původní série.

Český trailer filmu Need for Speed / Need for Speed

Grandhotel Budapešť (The Grand Budapest Hotel) (CinemArt)

Český plakát filmu Grandhotel Budapešť / The Grand Budapest HotelStačilo by napsat Wes Anderson a nepokračovat. Nejnovější počin jednoho z nejosobitějších filmařů současnosti konečně oficiálně míří do našich kin a očekávání nemalé skupiny jeho fandů jsou poměrně veliká. Jak už je u jeho snímků zvykem, v obsazení se objeví spousta hvězdných jmen (namátkou Ralph Fiennes, Saoirse Ronan, Jeff Goldblum, Willem Dafoe, Edward Norton a další) a nebude chybět ani bizarní příběh. Snad oblíbený tvůrce příliš nezklame.

Synopse: Pan Gustave (Ralph Fiennes) je legendou mezi hotelovými zaměstnanci. Řídí personál v luxusním Grandhotelu Budapešť, který je v bezčasí mezi dvěma světovými válkami jednou z mála oáz klidu. Většinu přání hostů plní dřív, než o nich ví a všechny je nezištně miluje. Možná i proto mu jedna vděčná zákaznice odkáže mimořádně vzácný obraz. Jenže brzy poté nedobrovolně umírá a Gustave se náhle stává trnem v oku nejen jejím příbuzným, ale i všem okolo.

Zajímavost: Inspirací tvůrce byli u tohoto filmu zejména spisovatel Stefan Zweig a krajina střední Evropy.

Oficiální trailer filmu Grandhotel Budapešť / The Grand Budapest Hotel

Koleje osudu (The Railway Man) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Koleje osudu / The Railway ManAustralsko-britské drama vychází ze stejnojmenné autobiografické předlohy Erica Lomaxe a láká hlavně na obsazení ústředních rolí, které si zahráli Colin Firth, Stellan Skarsgård a Nicole Kidman. Atraktivní může být také téma točící se kolem japonských zajateckých táborů za druhé světové války. Režírující Jonathan Teplitzky je na druhou stranu poměrně neznámý, takže těžko říci, co vlastně ve výsledku čekat. Doufejme, že alespoň solidní žánrovku.

Synopse: Eric Lomax (Colin Firth) prošel druhou světovou válkou, v jejímž průběhu padl do japonského zajetí. Tam zažil psychické i fyzické týrání, mučení, ale také nepředstavitelnou dřinu při stavbě železnice. Dodnes se s tímto traumatem nesrovnal a nikomu se nesvěřuje. Když však potká ženu svých snů (Nicole Kidman), pochopí, že takhle to dál nejde. Jakmile ho tedy celoživotní kamarád Finlay (Stellan Skarsgård) upozorní na fakt, že jeho tehdejší mučitel (Hiroyuki Sanada) žije, vydává se Eric na cestu do Japonska, kde se chce jednou provždy vyrovnat se svou minulostí.

Český trailer filmu Koleje osudu / The Railway Man

Kráska a Zvíře (La Belle et la bête) (HCE)

Český plakát filmu Kráska a zvíře / La belle et la bêteNová filmová verze poměrně známého příběhu pochází z Francie a režijně a scenáristicky ji zaštítil Christophe Gans, což by mohlo znamenat vydařenou vizuální stránku. Uvidíme, zda se autor vydá cestou pohádkové adaptace, nebo zvolí trošku drsnější a atmosféričtější, což by se líbilo asi hlavně odrostlejšímu publiku. Ústřední pár ztvárnili Vincent Cassel a Léa Seydoux. Sluší se ještě upozornit, že film přichází do tuzemských kin v dabované verzi. Snad se vydaří.

Synopse: Kdysi žil jeden kupec (André Dussollier), který bohužel v průběhu jedné bouře o všechno přišel a jeho rodina byla zruinována. Ze zoufalství se jde projít do lesa, v němž se ztratí. Při putování však objeví hrad plný bohatství. Pro svou nejmladší dceru Krásku (Léa Seydoux) utrhne růži, hrůzný majitel hradu, nazývaný Zvíře (Vincent Cassel), ho však přistihne a požaduje jeho smrt. Kráska, která se cítí vinna, se obětuje a přijímá trest místo svého otce. Na hradě ale na ní překvapivě nečeká smrt.

Zajímavost: Podle tvůrce film ignoruje veškeré předchozí adaptace, ale vychází přímo z literární předlohy z roku 1740.

Český trailer filmu Kráska a Zvíře / La Belle et la bête

Ať žije svoboda (Viva la libertá) (Film Europe)

Český plakát filmu Ať žije svoboda / Viva la libertàItalské komediální drama vypadá podle synopse na pokus o politickou satiru. Těžko říct, jak bude fungovat a jak se vše vyvedlo, nicméně případné výtky směřují jen a pouze na hlavu Roberto Andòa, který nejenže zastával funkci režiséra a spoluscenáristy, ale dokonce napsal románovou předlohu, kterou adaptuje. Do hlavní dvojrole obsadil u nás stále slavnějšího Toniho Servilla, který by mohl určitou skupinu diváků nalákat do kina. První hodnocení jsou zatím lehce pozitivní, tak jim věřme.

Synopse: Předseda nejsilnější politické strany Enrico Oliveri (Toni Servillo) je na pokraji krize, protože preference jeho partaje stále klesají a volby se nezadržitelně blíží. Jedné noci ale Oliveri záhadně zmizí. Jelikož se šíří různé fámy a veřejnost chce znát pravdu, musí šedá eminence (Valerio Mastandrea) vymyslet, jak situaci zachránit. Rozhodne se, že národu podstrčí Oliveriho dvojče. Problém je ale v tom, že až na fyzický vzhled si bratři nejsou vůbec podobní a jejich názory jsou diametrálně odlišné. Jak dlouho se mu podaří vše tajit?

Oficiální trailer filmu Ať žije svoboda / Viva la libertá

Všechny moje děti (Mirius FD)

Plakát filmu Všechny moje děti  / Všetky moje detiSlovensko-české dokudrama režiséra Ladislava Kaboše se pouští na tenký led, protože zobrazuje běžný život v zapomenutých romských osadách, což je stále hodně citlivé téma. Ohlasů je zatím logicky dost málo, na druhou stranu jsou ale všechny dost nadšené, takže se snad tvůrcům jejich záměr podařil. Zájemci si určitě v artovějších kinech film najdou, takže nemá smysl nic dalšího psát. Snad jen to, že by nemuselo jít o úplnou ztrátu času.

Synopse: Hlavním hrdinou filmu je farář Marián Kuffa, který se vydává do prostředí bídy a beznaděje v zapomenutých romských osadách. Zdejším obyvatelům nekáže, ale snaží se je zaujmout vlastním příkladem a prostým lidským zájmem. Chce pomoci těm nejchudším, které učí stavět důstojnější obydlí. Realita je ale někdy strašlivě krutá.

Zajímavost: Práce na filmu trvala čtyři roky.

Originální trailer filmu Všechny moje děti

Trabantem až na konec světa (Aerofilms)

Plakát filmu  / Trabantem až na konec světaCestovatel a režisér Dan Přibáň se společně se svými kamarády a dalšími nadšenci vydal na neuvěřitelnou cestu až na konec světa, kterou absolvoval v Trabantu a natočil o tom dokumentární film. Jeho náplň je tedy jasná a očekávat snad můžeme spousty exotických zážitků, zajímavých záběrů a možná i vtipných situací. Už ale kvůli zvolenému dopravnímu prostředku si snímek pozornost zaslouží.

Synopse: Dan Přibáň přejel společně se svou partou Trabantem Afriku a natočil o tom film. Jenže to jim nestačilo a tak se všichni rozhodli, že se vydají napříč Jižní Amerikou až na konec světa. A nepojedou tentokráte jen Trabantem, ale přiberou i polského Fiata a Jawu 250 z roku 1957. Osm lidí ze tří zemí, kteří se skoro neznají, se tak vydává na nebezpečnou pouť, která je zároveň i velkou výzvou.

Zajímavost: Tvůrci pořídili celkem necelých pět set hodin materiálu.

Originální trailer filmu Trabantem až na konec světa

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Beetlejuice Beetlejuice se předvádí první ukázkou (22.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Tom Wilkinson (30.12.2023 22:21 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu