Box Office: Jak Liam Neeson sestřelil kostičkové Lego

Vydáno: 03.03.2014 15:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Kralování LEGO příběhu po třech týdnech končí - na vrchol žebříčku se totiž vyšvihl akční thriller NON-STOP s Liamem Neesonem, následovaný biblickým příběhem Son of God.
Fotografie z filmu NON-STOP / Non-StopNa nástup Liama Neesona se čekalo dlouhé tři týdny. Únor je většinou na velké filmové hity skoupý, a když se nějaký náhodou objeví, setrvá na předních pozicích po několik týdnů – jak se to podařilo například oddechové buddy komedii Ride Along nebo originálnímu LEGO příběhu. Právě ten tento víkend skončil své třítýdenní kralování, když byl odstřelen aktuální novinkou NON-STOP až na třetí místo. Akční thriller z produkční stáje Luca Bessona podruhé svedl dohromady hvězdu 96 hodin a režiséra Jaume Collet-Serru (Neznámý) a znovu z toho byl otvírák za více než dvacet milionů. Utržená třicítka za víkend je vlastně dalším potvrzením Neesonova statusu moderní akční hvězdy, která dokáže přilákat diváky do kina i na provařené žánrové zápletky (zde únos letadla).
Druhé místo tento víkend patří titulu, který zřejmě u nás nikdy neuvidíte. Film s výmluvným názvem Son of God totiž není ničím jiným než převyprávěním příběhu Ježíše Krista od jeho narození až po vzkříšení. Námět, který jistě již dlouho před uvedením rozhořčil nemálo věřících, si ale v kinech vedl docela dobře – na to, že se jedná o celovečerní podobu sledovaného televizního seriálu The Bible, je utržených šestadvacet milionů úspěchem. Hitovému a kontroverznímu Umučení Krista, které i nadále kraluje na trůně filmů s náboženskou tematikou s neskutečnými celosvětovými výdělky přes 600 milionů dolarů, se ale tahle levná televizní produkce nepřiblíží. Navíc můžeme očekávat, že o ní v příštích týdnech bude zájem spíše opadat.

Fotografie z filmu  / Son of GodOd třetího místa žebříček pokračuje skoro beze změny. Od minulého týdne v topce samozřejmě zůstává LEGO® příběh, který i nadále platí za dosud nejúspěšnější počin letošního roku a pokračuje ve svém výdělečném tažení kinosály s dalšími dvaceti miliony, zatímco na čtyřce ho následuje matná válečná týmovka Památkáři, která se sice kdovíjak nepovedla, ale už dávno patří k nejvýnosnějším filmům George Clooneyho. Z dvojky na pětku se propadl akčňák s Kevinem Costnerem 3 dny na zabití, který se snažil kopírovat hitovost 96 hodin – nakonec to ale nevyšlo. Takovým zklamáním, jak všichni předpovídali, nakonec ale není RoboCop, o něhož sice v Americe moc zájem není, ale nad vodou ho drží tržby ze zbytku světa (aktuálně míří k dvěma stům milionům). Třeba studiu Columbia dojde, že tenhle remake nebyl zas tak zbytečný.

Fotografie z filmu Ledové království / FrozenŽebříček uzavírá blockbusterový propadák Pompeje, animák Ledové království a dvě černošské komedie About Last Night a Ride Along. Druhý zmíněný snímek se od včerejška může mimo jiné chlubit tím, že překonal hranici jedné miliardy dolarů. Čerstvě oscarová disneyovská produkce se tak stává již osmnáctým filmem historie, kterému se podařilo tuto magickou linii pokořit (naposledy se ke „klubu miliardářů“ přidal Iron Man 3 aktuálně okupující páté místo). Zároveň jde od roku 2009, kdy v kinech úřadoval Avatar, o první snímek, jenž vydržel v první desítce Box Office žebříčku po dobu čtrnácti týdnů. Bude to příští víkend ještě víc?

Tam nás dohromady čekají jen dvě novinky – ulítlý animák Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana a předpokračování komiksovky 300: Vzestup říše. Nikdo nepochybuje o tom, že oba tituly stanou na vrcholu žebříčku, ale otázkou zůstává, jestli to bude dost.


BOX OFFICE: VÍKEND OD 28.02.2014
1. NON-STOP 30 mil. (novinka)
2. Son of God 26,5 mil. (novinka)
3. LEGO® příběh 21 mil. 
4. Památkáři 5 mil. 
5. 3 dny na zabití 4,9 mil.
6. RoboCop 4,5 mil.
7. Pompeje 4,3 mil.
8. Ledové království 3,6 mil.
9. About Last Night 3,4 mil.
10. Ride Along 3,1 mil. 

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY