Z moře rovnou do džungle: Natočí Ron Howard Knihu džunglí?

Vydáno: 18.02.2014 09:00 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

Trend studií natáčet ve stejnou dobu dva filmy čerpající z jedné předlohy se znovu ozývá. Rukavicí hozenou do ringu se stala Kniha džunglí a výzvu přijalo Disney a Warner Bros. Kdo je zvažován do režie?
Daniel Brühl, Ron Howard při natáčení filmu Rivalové / Ještě před nedávnem se režisér Ron Howard nacházel uprostřed šírého moře, kde dokumentoval skupinku rybářů po napadení obřím vorvaněm. Po dokončení post-produkce skutečnými událostmi inspirovaného dramatu Heart of the Sea má ale slušnou zásobu i dalších možných projektů. Nově je jedním z nich také adaptace Kiplingovy Knihy džunglí. Té od Warnerů, abychom byli přesní.

Už v loňském létě totiž proběhla informačními zdroji zpráva, že se do produkce chystají rovnou dvě zpracování slavné knihy. Jedna pod finanční záštitou Disney, druhá s pomocí Warner Bros. Od tohoto týdne se konečně rýsuje i potenciální podoba režisérského souboje. Zatímco Disney už delší dobu vyjednává s Jonem Favreauem, režisérem obou prvních Iron Manů, Warneři své plány chtějí realizovat prostřednictvím filmaře naposledy podepsaného pod sportovním snímkem Rivalové.

Zatím je nicméně brzy dělat předčasné závěry. Sám Howard ostatně na předávání cen BAFTA, jež proběhlo v neděli večer, řekl, že vše je teprve v raném stádiu vývoje: "Tato informace byla podána jako jasně daná. Jsem šťastný, že můžu potvrdit, že se studiem opravdu vyjednávám. Je to vzrušující možnost do budoucna, ale zatím je všechno opravdu v počátečních diskuzích."


Do režie byl původně zvažovaný mexický tvůrce Alejandro González Iñárritu (21 gramů), ale další natáčecí aktivity ho přiměly odstoupit. Na scenáří poté pracuje debutující dcera "harrypotterovského" Stevea Kloves, Callie. Kloves sám se zúčastní jako producent.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY