Kinopremiéry: Zimní příběh Paula Pottse

Vydáno: 12.02.2014 07:00 - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros

Sedmý týden přináší do kin čtyři zdánlivě slabší novinky. Nejvíc zřejmě upoutá režijní debut scenáristy Akivy Goldsmana, vedle kterého startuje i zfilmovaný život pěvce Paula Pottse. Zbytek už je určen divákovi náročnějšímu.
Zimní příběh (Winter´s Tale) (Warner Bros.)

Český plakát filmu Zimní příběh / Winter's TaleRelativně ambiciózní romantické fantasy drama je režijním debutem oscarového scenáristy Akivy Goldsmana. O kvalitu příběhu se tak snad bát nemusíme, z technického hlediska už je to o něčem jiném. Nikdo neví, jak uznávaný autor zvládne ukočírovat trikově a výpravně náročnou podívanou a jakou všemu dodá atmosféru. V hlavních rolích se objeví Colin Farrell a Jessica Brown Findlay, které doplňují třeba Russell Crowe, Will Smith, William Hurt nebo Jennifer Connelly. Hranice mezi výborným filmem a průšvihem tady může být hodně tenká.

Synopse: Jedné zimní noci se sirotek Peter Lake (Colin Farrell) pokusí vloupat do obrovského domu v jedné části New Yorku. Ačkoli si myslí, že sídlo je prázdné, uvnitř je jedna z dcer majitele, Beverly (Jessica Brown Findlay). A i když je to nepravděpodobné, právě od téhle chvíle začne probíhat milostný vztah irského zloděje ve středním věku a mladé dívky, která umírá.

Zajímavost: Snímek je adaptací stejnojmenného románu Marka Helprina.

Český trailer filmu Zimní příběh / Winter´s Tale

Životní šance (One Chance) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Životní šance / One ChanceKomediálně pojatý životopis historicky prvního vítěze britské talentové soutěže láká hlavně na v současnosti atraktivní televizní fenomén. Ryze britský snímek by nemusel být úplně "sladký" a věřme, že režírující David Frankel ho pojme osobitě, protože jinak nemá moc šancí výrazně zaujmout. Kromě spousty operních árií se těšte na Jamese Cordena v titulní roli a ve vedlejší úloze na Colma Meaneyho. Snad půjde alespoň o obstojnou žánrovku.

Synopse: V historicky první sérii slavné show Británie má talent předstoupil před krutou a nesmlouvavou porotu Paul Potts (James Corden) - čtyřicetiletý muž, jehož vzhled byl směšný a neatraktivní. Když navíc ohlásil, že zazpívá operní árii, byl všem pro smích. Jenže Paul spustil a vystřihl árii z Pucciniho Turandota a všechno se změnilo. Porota mu najednou ležela u nohou, diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům vyhrál a stal se hvězdou. Přitom chtěl jen zpívat operu.

Oficiální trailer filmu Životní šance / One Chance

Apači (Les Apaches) (Artcam)

Český plakát filmu Apači / Les ApachesFrancouzské drama už je dle synopse a české distribuční firmy určeno výhradně pro milovníky artovějších filmů. Těm nejspíše něco řekne jméno výjimečně režírujícího herce Thierryho de Perettiho, který se v tomto případě podílel i na scénáři. V hlavních rolích nečekejte žádné známé tváře, takže alespoň pocit určité autentičnosti by mohl fungovat. Kvality lze ale odhadovat jen velmi těžko. Záležitost pro opravdové fajnšmekry.

Synopse: Zatímco tisíce turistů na jižní Korsice okupují pláže a kempy, pětice místních teenagerů se jen tak bezcílně poflakuje. Jednou večer se vloupá do luxusní neobydlené vily, kde chce strávit nadcházející noc. Než odejde, vezme si na památku pár zdánlivě bezcenných věcí. Jenže když se majitelka domu vrátí z Paříže, ohlásí krádež svému známému, místnímu bossovi.

Originální trailer filmu Apači / Les Apaches

Následky lásky (Le Conseguenze dell´amore) (Film Europe)

Český plakát filmu Následky lásky / Le conseguenze dell'amoreDeset let staré kriminální drama s prvky romantiky bývá považováno za nejoriginálnější počin v současnosti dost vzývaného Paola Sorrentina. Možná proto je v některých tuzemských artových kinech znovu uvedeno a divák si tak může rozšířit poznatky o tvorbě největšího favorita letošních Oscarů v zahraniční kategorii. V hlavní roli se objeví režisérův dvorní herec Toni Servillo. Podle nemnoha ohlasů může tento snímek zaujmout i ty, kteří jinak náročnějším kouskům příliš neholdují.

Synopse: Padesátník Titta (Toni Servillo) žije extrémně nudný, nezáživný a nezajímavý život v jakémsi švýcarském hotelu. Jeho den je v podstatě jednou velkou rutinou se stále stejnými a neměnnými úkony. Jednou se ale rozhodne svůj řád narušit a osloví atraktivní barmanku Sofii (Olivia Magnani). Od té chvíle se jeho život navždy změní a nabere takový spád, že se muž nestačí divit.

Originální trailer filmu Následky lásky / La Conseguenze dell´amore


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY