Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 6. týden

Kinopremiéry: RoboCopův Prodloužený víkend s Legem a Dědictvím

Vydáno: 06.02.2014 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Hodně zajímavá je sestava aktuálních premiér v tuzemských kinech. Určitá očekávání vzbuzují jak remake RoboCopa, tak volné pokračování komedie Dědictví. Mimo zájem by ale nemusely skončit ani Lego příběh a romance Jasona Reitmana.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
RoboCop (RoboCop) (Forum Film CZ)

Plakát filmu RoboCop / RoboCopPoměrně očekávaný remake dnes už klasického brutálního polobéčka se satirickým přesahem příliš důvěry na první pohled nevzbuzuje. Nekonfliktní erkový rating zřejmě způsobí jak absenci drsnějšího násilí, tak možný ironický nádech a hrozí, že snímek bude pouhou přehlídkou speciálních efektů a velkolepé akce. Určitou nadějí by mohl být v Hollywoodu debutující talentovaný Brazilec José Padilha, otázkou ale zůstává, jak moc mu studio zasáhlo do konečného sestřihu. V zajímavém obsazení uvidíte Joela Kinnamana, Samuela L. Jacksona, Garyho Oldmana nebo Michaela Keatona. Snad to nebude velký průšvih.

Synopse: V roce 2028 je nadnárodní konglomerát OmniCorp vedoucím lídrem v oblasti robotických technologií. Jeho výrobky jsou užívány na celém světě a o peníze tak nemá nouzi. Jediné, co se mu nedaří, je uspět na domácím trhu, protože zde je pořád brán jako kontroverzní projekt. Neočekávanou šanci na zlom v tomto mínění dostane v osobě policisty Alexe Murphyho (Joel Kinnaman). Ten totiž jednoho dne utrpí rozsáhlá poranění a OmniCorp se pokusí ho zachránit. Tak se zrodí RoboCop - napůl člověk, napůl stroj a dokonalý protivník v boji s kriminalitou.

Zajímavost: Součástí promokampaně byly částečně funkční webové stránky společnosti OmniCorp.

Český trailer filmu RoboCop / RoboCop

LEGO® příběh (The Lego Movie) (Warner Bros.)

Plakát filmu LEGO® příběh / The Lego MovieZajímavě vypadající animák, v němž se objeví rozpohybované postavičky z populární stavebnice Lego, by mohl být překvapivým rodinným hitem. Režijně za ním stojí poměrně zkušená dvojice Phil Lord a Christopher Miller, které nechybí smysl pro gradaci a načasování vtípků a hravý přístup. Samozřejmostí už dnes je také 3D formát, který by snad mohl mít svůj význam. Jen je škoda, že tuzemský divák přijde kvůli nutnému dabingu o excelentní hlasové obsazení originálu.

Synopse: Emmet je obyčejná, pravidel dbalá a dokonale průměrná figurka z Lega, která je nějakým nedopatřením považována za tu nejvýjimečnější osobu, která může zachránit svět. Stává se součástí společenstva cizinců, které se vydalo na velkolepou výpravu proti zlému tyranovi. Na takovou cestu je ale zoufale nepřipravena a raději by dělala úplně normální věci. Jenže běhu událostí už nejde zabránit.

Zajímavost: Animace vznikla kombinací stopmotion záběrů a technologie CGI.

Český trailer filmu LEGO® příběh / The Lego Movie

Prodloužený víkend (Labor Day) (CinemArt)

Český plakát filmu Prodloužený víkend / Labor DayRomantické drama režiséra a scenáristy Jasona Reitmana by nemuselo být úplně tuctové právě kvůli osobě svého tvůrce. Je sice pravdou, že úplně vážný žánr snad nikdy nezkusil, to ale neznamená, že by film musel být odepsán předem. Navíc když ústřední pár ztvárnili Kate Winslet a Josh Brolin, kteří jsou víceméně spolehliví pokaždé. Ačkoli synopse vypadá dost obyčejně, je velmi pravděpodobné, že půjde o něco víc než jen o klasickou žánrovku. Nezbývá než tomu věřit a vyrazit do kina. 

Synopse: Adele (Kate Winslet) před časem opustil manžel a ona se z toho doposud nevzpamatovala. Velkou oporou je jí třináctiletý syn Henry (Gattlin Griffith), který se o ní stará a zajišťuje vše potřebné, neboť žena takřka nevychází ven. Jedinou výjimkou jsou pravidelné nákupy v blízkém supermarketu. Při jednom z nich potká Franka (Josh Brolin), který ji dost nevybíravě požádá o pomoc. Jelikož uprchl z vězení, Adele mu vyhoví, protože chce ochránit svého syna. Z původně nucené společnosti se postupem času stává společnost milá a rodí se ta nejnepravděpodobnější romance pod sluncem. Stín minulosti ale nad Frankem visí dál.

Originální trailer filmu Prodloužený víkend / Labor Day

Shun Li a Básník (Io Sono Li) (Film Europe)

Český plakát filmu Shun Li a Básník / Io sono LiTři roky staré italsko-francouzské drama je už podle synopse určeno náročnějšímu divákovi, neboť režírující Andrea Segre sází spíše na poetiku obrazu a vyprávění než na samotný příběh, který na první pohled vypadá dost tuctově. Nadstavbou by pak měl být jakýsi náhled na odlišnosti života dvou kultur. V hlavních rolích se objevují nepříliš známí Tao Zhao a Rade Serbedzija. Milovníci evropské kinematografie si snímek určitě nenechají ujít.

Synopse: Číňanka Shun Li (Tao Zhao) pracuje v textilní továrně na předměstí Říma, aby mohla zaplatit dokumenty, které by jejímu osmiletému synovi umožnily emigraci do Itálie. Náhle je však nucena odcestovat do mnohem menšího městečka, kde se musí živit jako barmanka. Zde čelí posměšným poznámkám a nedůvěře místních obyvatel. Seznamuje se tu ale také s rybářem Bepim (Rade Serbedzija), kterému nikdo neřekne jinak než básník. Jejich přátelství ovšem nepřeje ani zdejší čínská komunita.

Originální trailer filmu Shun Li a Básník / Io Sono Li

Dědictví aneb Kurva se neříká (Space Films)

Plakát filmu  / Dědictví aneb Kurva se neříkáVolné pokračování dodnes oblíbené porevoluční komedie vzbuzuje velké rozpaky. Scenárista a představitel hlavní role Boleslav Polívka byl ke snímku víceméně dotlačen nedostatkem financí, což nikdy není úplně dobrý impuls. Trailery také nepůsobí nikterak důvěryhodně a můžeme se opravdu obávat toho, abychom nedostali jen trapnou komedii. Režie se chopil Robert Sedláček známý svými sociálně-kritickými přesahy, tak věřme, že se mu něco podobného do snímku podaří dostat. Jestli ne, všechno může skončit obřím průšvihem.

Synopse: Vlastička umřela. Multimilionář Bohuš (Boleslav Polívka), který si pořídil ohromné sídlo ve farmářském stylu obklopené zoologickou zahradou, je smutný. Jediné, co mu zbylo, jsou jeho dcera (Anna Polívková) a šestiletý vnuk, jehož učí jezdit na koni. Spásné řešení najde v tom, čeho se již sedm let nedotkl - ve flašce. Znovu se napije a bude to velká jízda, při které se z Bohuše málem stane filmový producent, majitel zámku a mimo jiné přijde i o několik milionů. Kde pak najde svůj klid?

Zajímavost: Při natáčení byl zraněn Polívkův kůň, proto musel být z Prahy přivezen nový a upraven do podoby koně původního.

Originální trailer filmu Dědictví aneb Kurva se neříká

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Beetlejuice Beetlejuice se předvádí první ukázkou (22.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Silent Night (04.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu