RoboCop promlouvá v novém spotu

Vydáno: 19.01.2014 09:00 - | foto: facebook tvůrce

Propagace remaku RoboCopa se na první pohled může zdát jako zaměnitelná, srovnatelná s jakýmkoliv marketingem hollywoodského blockbusteru. Další televizní spot ale jasně říká, že věci nejsou tak, jak se zprvu jeví.
Joel Kinnaman, Abbie Cornish ve filmu  / RoboCopS dosavadním audiovizuálním materiálem k RoboCopovi je to jako na horské dráze: zklamání je vystřídáno nadšením... a tak pořád dokola. Starší spoty v americké i prodloužené mezinárodní verzi nepřišly s žádnými novými záběry, byly pouze zkrácenými obdobami plnohodnotných upoutávek. Nejinak je tomu u nejnovějšího televizního spotu, který obsahuje již dříve viděné, přičemž stejně jako předchozí kombinuje akci se satirickým přesahem.

Něčím se ale přece jenom liší: obsahuje voice-over Alexe Murphyho/Robocopa, kterého v předělávce hraje Joel Kinnaman. Díky komentáři mimo obraz starý materiál získává odlišné vyznění, protože se přechází ze společenské satiry (policejní stát jako řešení problémů) k působivému příběhu jednotlivce, který je možný interpretovat jako kritiku systému, jemuž se tento vzepřel. RoboCop s každou další upoutávkou či klipem dokazuje, že není třeba ohromovat nevídaným, ale jinak nahlížet na staré známé.

Zda-li to bude platit i pro celý film, se dozvíme již počátkem února. Zbývá bláhově doufat, že do té doby nepřijde další upoutávka/klip/spot, který by současnou spokojenost "zabil", jak se u robotického poldy stalo bohužel zvykem.


TV spot k filmu RoboCop.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY