Video: RoboCop v prvním klipu plném akce

Vydáno: 16.01.2014 18:00 - | foto: facebook tvůrce

Za tři týdny má v českých kinech premiéru předělávka kultovního RoboCopa, která si snaží napravit pošramocenou pověst zveřejněnou ukázkou z akční scény. Posuďte, jak se jí to daří. Video v článku.
Michael Keaton ve filmu  / RoboCopRemake RoboCopa byl "odsouzen" ještě předtím, než ho kdokoliv stihnul zhlédnout. Na net unikl scénář, který byl zkritizován pro neúctu k originálnímu snímku, režisér se v rozhovorech netajil svou nespokojeností kvůli tomu, že musel dělat až příliš veliká ústupky studiu... a první upoutávka svým akcentováním rodinných hodnot otrávila snad všechny (akcechtivé, satiru žádající). Druhá zapracovala na nápravě reputace u fanoušků Verhoevenovy "verze", protože zvýrazňovala společensko-kritický přesah, a třetí ukázala, že způsob propagace od prvotního zacílení na nejširší diváckou základnu a poté na vyhraněné skupiny byl promyšlený.

Nedávno zveřejněné spoty moc nových záběrů neukázaly, ale to napravuje první klip, který ukazuje, že by neměla chybět akce, které by neměl škodit ani nízký rating PG-13 (obdoba našeho "mládeži do 12 let nevhodno"). Z krátkého výňatky ze scény lze těžko soudit, na kolik jsou některé předčasné střihy narušující rytmus důsledkem vyjmutí drsnějšího materiálu, nebo se jedná o pouhé zkrácení oproti kinoverzi, jak to u klipů před premiérou někdy bývá.

Na minutovou scénu se můžete podívat níže a v diskuzi nám můžete dát vědět, jestli vám taktéž příjde použitá hudba nevhodná a zobrazení nepřátel prostřednictvím technologie jako ničím ozvláštněná a spíše ubíjející než opojná manýra převzatá z komiksových adaptací.


První klip z filmu RoboCop (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY