Kinopremiéry: Fuckující Vlk na stopě Zlodějky knih

Vydáno: 16.01.2014 07:00 - Vratislav Šálek | foto: Paramount Pictures

Scorseseho Vlk z Wall Streetu je největším lákadlem mezi aktuálními novinkami v kinech. Konkurenci prakticky nemá, protože ho doplňují pouze dva artovější filmy a zajímavě vypadající válečné drama Zlodějka knih.
Vlk z Wall Streetu (The Wolf of Wall Street) (Bontonfilm)

Plakát filmu Vlk z Wall Streetu / The Wolf of Wall StreetZe všech stran chválený tříhodinový lehce komediální opus legendárního Martina Scorseseho už si odbyl několik neoficiálních předpremiér i v tuzemsku, takže je zbytečné o něm příliš psát. V hlavní roli se objeví čerstvě Zlatým Glóbem oceněný Leonardo DiCaprio, vedle něhož uvidíte i Jonaha Hilla, Matthewa McConaugheyho nebo Jeana Dujardina. Ti, kteří film ještě neviděli, se tedy konečně mohou jít přesvědčit o tom, zda je až nekritické nadšení (nejen) odborné veřejnosti oprávněné. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) dokázal někdy vydělat dvanáct milionů dolarů za tři minuty. V jeho kancelářích běžně defilovala nahá dívčí dechovka, šňupaly se hory kokainu, opice jezdily na kolečkových bruslích a se svou ženou souložil na matracích ze samých bankovek. Když mu v Londýně došly drogy, neváhal pro ně poslat do New Yorku tryskáč. Jenže po každém mejdanu přichází kocovina. A když je kouzlení s akciemi hodně kreativní, je o to větší.

Zajímavost: Místo kokainu byly při natáčení používány dětské vitamíny.

Český trailer filmu Vlk z Wall Streetu / The Wolf of Wall Street

Zlodějka knih (The Book Thief) (CinemArt)

Český plakát filmu Zlodějka knih / The Book ThiefAmericko-německé válečné drama rozhodně nabízí zajímavý příběh o síle psaného slova a literatury jako takové. Těžko ovšem odhadovat, co očekávat, protože literární předloha z pera Markuse Zusaka u nás nepatří k nejslavnějším a stejně tak jméno v kině debutujícího Briana Percivala řekne něco jen málokomu. Větší jistotou by měli být Geoffrey Rush a Emily Watson v hlavních rolích, které doplňuje malá Sophie Nélisse. Kritiky zatím nevypadají úplně špatně, takže snad půjde minimálně o dobrou žánrovku.

Synopse: Malé děvče Liesel (Sophie Nélisse) se během druhé světové války dostane do péče pěstounské rodiny Hanse Hubermanna (Geoffrey Rush) a jeho ženy Rosy (Emily Watson), aby zde začala nový život. Dívka se snaží zapadnout, jenže ve škole si z ní spolužáci dělají legraci, protože neumí dobře číst. S tím se tedy Liesel rozhodne bojovat a za pomocí nového tatínka se učí dnem i nocí. Postupně se spřátelí i s židovským chlapcem Maxem (Ben Schnetzer), kterého rodina ukrývá ve sklepě. I on ji ve čtení podporuje. Dokáže Liesel bojovat s nepřízní osudu?

Zajímavosti: Sophie Nélisse chtěla původně odjet na olympiádu do Ria, kde chtěla bojovat ve sportovní gymnastice. Z důvodu zranění ale dala přednost natočení filmu.

Oficiální trailer filmu Zlodějka knih / The Book Thief

S Moliérem na kole (Alceste á bicyclette) (Film Europe)

Český plakát filmu S Moliérem na kole / Alceste à bicycletteFrancouzská komedie uspokojí asi náročnější diváky, protože ve druhém plánu nabízí i satiru na televizní seriály a svět divadla. Režisér a scenárista Philippe Le Guay, jehož jméno není příliš známé, si navíc vystačil s množstvím dialogů a prakticky dvěma herci, konkrétně Lambertem Wilsonem a Fabricem Luchinim, takže je jasné, jakým směrem se bude snímek ubírat. Kousek určený hlavně velikým fanouškům evropské kinematografie.

Synopse: Úspěšný herec Gauthier Valence (Lambert Wilson) je hlavní hvězdou v divácky oblíbeném seriálu, který mu přináší slávu i peníze. Nyní se mu však připlete do cesty ambiciózní divadelní projekt, který by mu splnil herecký sen ztvárnit Moliérova Misantropa. V titulní roli vidí sám sebe, další vedlejší postavu by rád získal pro svého přítele Sergeho Tanneura (Fabrice Luchini). Ten však před lety odešel z města a žije v zapadlém koutu Francie. Při jeho přesvědčování k návratu do branže a víru velkoměsta najde Gauthier odpovědi na otázky, které by si nikdy ani nepoložil.

Originální trailer filmu S Moliérem na kole / Alceste á bicyclette

Návrat Agnieszky H. (Powrót Agnieszki H.) (Artcam)

Český plakát filmu Návrat Agnieszky H.  / Powrót Agnieszki H. Už podle názvu si lze domyslet, že česko-polský dokument vypráví o uznávané režisérce Agnieszce Holland, jejíž život je hodně spjat s Prahou. Režírující dvojka Krystyna Krauze a Jacek Petrycki se natáčení věnovala v průběhu vzniku projektu Hořící keř, kdy se polská autorka opět vrátila do Česka. Co od dokumentu očekávat, je záhadou, každopádně bychom se ale měli o této zajímavé dámě dozvědět víc. Zájemci si snímek určitě nenechají ujít.

Synopse: Polská režisérka Agnieszka Holland je držitelka Oscara, která pracovala se světoznámými hvězdami a svou profesní dráhu nastartovala na pražské FAMU. V dokumentu, který je o její osobě natočen, vzpomíná na svá studijní léta v Praze. A nejen na ně, protože v Česku našla svůj druhý domov a často a ráda se sem vrací.

Tvůrci o dokumentu Návrat Agniezsky H. / Pówrot Agnieszki H.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY