Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: Nezapomenutelné prázdniny na tripu na Elysiu

BD a DVD tipy: Nezapomenutelné prázdniny na tripu na Elysiu

Vydáno: 17.01.2014 16:25 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

Distributorům již skončily prázdniny, což znamená, že je zase pro co chodit do půjčoven a obchodů, aby bylo co sledovat v domácím kině. V prvních lednových tipech vám vedle zdařilých žánrovek doporučíme i indie počiny.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Elysium (Elysium) (Bonton)

BD obal filmu Elysium / ElysiumBlu-ray vydání kyberpunkového sci-fi Elysium jsme věnovali samostatnou novinku, v níž jsme vedle popisu bonusové výbavy a rozdílu mezi jednotlivými edicemi zmínili, že vedle amaraye a steelbooku "možná vyjde i edice s knihou". Její uvedení je naplánováno na zatím neupřesněné "později tohoto roku" (spekuluje se o konci měsíce) a měla by vedle minima doprovodného textu obsahovat podrobné náčrtky i fotografie fikčního světa, jeho obyvatel i technologie. Pokud se Elysiu nedá něco vytknout, je to právě pozornost věnovaná detailům i promyšlenost fungování světa těch, kteří mají (Země), a těch, kteří ne (Elysium). Rozporuplné reakce pak vyvolává vyznění, protože jde o "sociologický blockbuster" - a zklamaná očekávání, že Blomkampova druhotina není tak formálně progresivní jako jeho debut District 9.

Bonusy (BD): Vize roku 2154: Interaktivní prohlídka výtvarné podoby Elysia; Konstrukce utopie: Stvoření společnosti na nebi (11:43 min.); Spolupráce: Herecké výkony v Elysiu (13:18 min.); Prodloužená scéna; Film o filmu Cesta k Elysiu: Představa Elysia (8:46 min.), Natáčení Elysia (26:31 min.), Vylepšování Elysia (10:31 min.), Na podporu příběhu: vizuální efekty Elysia (10:34 min.), Technologie roku 2154 (10:34 min.).
Bonusy (DVD):
Konstrukce utopie: Stvoření společnosti na nebi (11:43 min.); Spolupráce: Herecké výkony v Elysiu (13:18 min.).

Pozn.: bonusový materiál - s výjimkou interaktivní prohlídky - obsahuje české titulky.

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.

Zvuk (BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, rusky, turecky, ukrajinsky, Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over). 
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over), Dolby Surround maďarsky, turecky, ukrajinsky.

Titulky (BD): anglické, české, bulharské, hebrejské, hindské, chorvatské, islandské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovenské, slovinské, srbské, tamilské, telugské, turecké.
Titulky (DVD): anglické, české, slovenské, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, hindské, maďarské, islandské, litevské, lotyšské, polské, portugalské, rumunské, srbské, slovinské, tamilské, telugské, turecké, ruské.

Doporučená cena: 599 Kč (BD), 699 Kč (BD v limitované sběratelské edici - steelbook balení), 399 Kč (DVD).

V obchodech od 15. ledna 2014.

Prodloužená scéna Krugerova probuzení se z BD bonusů k filmu Elysium.

Jasmíniny slzy (Blue Jasmine) (Magic Box)
BD obal filmu Jasmíniny slzy / Blue Jasmine
Jasmíniny slzy byly včera nominovány na Oscara ve třech kategoriích: za původní scénář a za herecké výkony - v hlavní Cate Blanchett a ve vedlejší Sally Hawkins. Někdo by mohl namítnout, že tyto kvality jsou u filmů Woodyho Allena již samozřejmostí a že v tomto konkrétním případě jde o slabší variaci na o třináct let starší dramedii Alice, ve které se taktéž prozkoumávalo psychopatologické jednání protagonistky z vyšší společnosti, jíž se zboří její dosavadní svět a jistoty s ním spojené. Výtka by ale opomíjela zásadní strukturní odlišnosti dané důmyslnou výstavbou vyprávění i proměňujícím se počtem hlavních postav.

Flashbacky nejprve slouží k vytvoření kontrastu mezi životem tehdy a teď, následně umožňují více poznat způsob uvažování Jasmine, aby až v závěru odkryly jednu důležitou informaci vedoucí k přehodnocení dříve viděného. Nejedná se ale o výsměch elitářství a snobismu, jak tomu bylo u jiných Allenových komediálních (např. Darebáčci) i dramatických počinů (např. evropská trojka Match Point - Hra osuduVicky Cristina Barcelona a Kasandřin sen). Změna protagonistů z jednoho (Jasmine) na dva (Jasmine a její sestra Ginger, byť nevlastní) zasazuje tragédii jedné pokrytecké zlatokopky do širšího rámce, když ukazuje, že není stigmatizující společenské a třídní postavení, ale neschopnost vymanit se z mentální strnulosti, v které obě sestry přežívají.

Bonusy (BD): disk neobsahuje bonusový materiál.
Bonusy (DVD):
disk neobsahuje bonusový materiál.

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.3:1.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.35:1.

Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, DTS-HD Mster 5.1 česky.  
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.

Titulky (BD): české.
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 499 Kč (BD), 299 Kč (DVD).

V obchodech od 15. ledna 2014.

Andrew Dice Clay o filmu Jasmíniny slzy - část bonusu zahraniční edice.

Kámoši až na dno lahve (Drinking Buddies) (Bonton)

DVD obal filmu Kámoši až na dno lahve / Drinking Buddies Joe Swanberg byl znám fanouškům hororů, kteří si ho jako herce pamatovali ze značně sebeuvědomělého slasheru You're Next a jako režiséra díky jeho příspěvku do antalogie V/H/S. V tomto ohledu mohou být Kámoši až na dno lahve jeho průlomovým počinem, protože ho představí jako režiséra, scenáristu a herce v indie vztahovkách, které tvoří velkou část jeho tvorby. V jeho nejnovějším počinu se čtyři protagonisté - Kate a její přítel Chris, Luke se svou přítelkyní Jill - rozhodnou vyjet na chatu, která je postaví před otázku, jestli jsou spokojeni se svým protějškem. Ačkoliv Kámoši až na dno lahve se svou partnerskou kombinatronikou nedosahují kvalit Soderberghova Sex, lži a video, příznivci nezávislé scény jsou obě díla stavěna na roveň a chápána jako velmi trefná generační výpověď. Vztah k této vztahovce bude u mnohých nejspíš odvislý od toho, na kolik má kdo rád produkční cyklus a žánr v jednom - mumblecore (tj. nízkorozpočtové nezávislárny, které staví na dialozích postav).

Bonusy (DVD): Komentář tvůrců; Vynechané scény a nepovedené záběry; Rozhovory s herci; Pohled na film Kámoši až na dno lahve; Pohled do zákulisí natáčení.

Obraz (DVD): 16:9 / 1.85:1.

Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglický, český, maďarský, ruský, Dolby Digital 5.1 polský (voice-over).

Titulky (DVD): české, anglické, slovenské, arabské, bulharské, chorvatské, řecké, hebrejské, hindské, maďarské, islandské, polské, portugalské, srbské, slovinské, turecké. 

Doporučená cena: 399 Kč (DVD).

V obchodech od 15. ledna 2014.

Pohled do zákulisí natáčení Kámošů až do dna lahve.

Millerovi na tripu (We´re the Millers) (Magic Box)
BD obal filmu Millerovi na tripu /
Millerovi na tripu jsou mládeži nepřístupným rodinným snímkem, což je sám o sobě protimluv, který vystihuje klady i zápory této velmi brzy zkultovnělé podívané. Komediální road-movie o dealerovi drog (Jason Sudeikis), který byl okraden, a tak svému šéfovi na důkaz loajality musí přivézt z Mexika zásilku, není výsměšnou nápodobou konvencí daného žánru, přestože na režisérské stoličce seděl tvůrce Vybíjené Rawson Marshall Thurber. Utvoření falešné rodinky, která má "hrdinovi" pomoct dostat se přes hranice, slouží k rozehrání řady vtipných pasáží díky typizovanosti postav a nekorektnímu humoru. Vyznění ale nijak nepodvrací správné hodnoty, jako je soudržnost rodiny a uvěznění "pravých" zločinců, a tak jde ve výsledku pouze o nadprůměrnou žánrovku, nikoliv okamžitou klasiku či televizní evergreen jako v případě rodinky Griswoldovic.

Bonusy (BD): Prodloužená verze filmu (o osm minut delší); Millerovi bez cenzury - nepoužité záběry (7:38 min.); Vystřižené scény (16:18 min.); Nepovedené scény (3:01 min.); Extrémní Aniston (2:20 min.); Z natáčení: Příběhy z cest - Millerovi (3:44 min.), Na cestě s Millerovými (2:48 min.), Nevysávej jed (2:18 min.), Jak vyváznout ze svízelné situace (2:42 min.), Jsem Pablo Chacon (1:38 min.); Z natáčení: V RV (1:53 min.), Rozjet to s Bradem (3:46 min.), Paranoia (3:16 min.).

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky.

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.3:1.

Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).  


Titulky (BD): anglické, české, bulharské, estinské, hebrejské, chorvatské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, rumunské, slovinské, srbské.

Doporučená cena: 499 Kč (BD), 299 Kč (DVD).

V obchodech od 15. ledna 2014.

Vystřižená scéna z filmu Millerovi na tripu.

Nezapomenutelné prázdniny (The Way Way Back) (Bonton)

DVD obal filmu Kámoši až na dno lahve / Drinking BuddiesJe docela paradoxní, že Nezapomenutelné prázdniny u nás vychází pouze na DVD, přestože je v zahraničí k sehnání Blu-ray edice s českými titulky a dabingem. Možná ale distributora prodeje přesvědčí o tom, že by mohl na český trh dodat i modrou placku celovečerního režijního debutu Nata Faxona a Jim Rushe. Dvojice tvůrců, která získala Oscara za scénář ke snímku Děti moje o finanční a osobní krizi muže středních let, si za hrdinu své autorské prvotiny zvolila dospívajícího introverta Duncana, jenž je nucen strávit prázdniny se svou matkou a jejím přítelem. Nezapomenutelné prázdniny jsou podobně jako Děti moje feel-good filmem, ale oproti melodramatu Alexandera Payna naštěstí nemají ambice vyjadřovat se k celospolečenské situaci a předstírat hloubku. Zůstávají u toho, že jsou velmi povedeným snímkem o dospívání, který by neměl zapadnout navzdory tomu, že loni vzniklo hned několik lepších; konkrétně MudThe Kings of Summer či Short Term 12.

Bonusy (DVD): Vynechané scény (3:02 min.); Film o filmu: Prohlídka vodního parku (3:22 min.); Tvůrci: Jim a Nat (3:16 min.), Herci (4:34 min.).

Obraz (DVD): 16:9 / 1.85:1.

Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglický, český, kastilský, italský, maďarský.

Titulky (DVD): české, anglické, kastilské, italské, arabské, řecké, maďarské,

Doporučená cena: 399 Kč (DVD).

V obchodech od 15. ledna 2014.

Vystřižené scény z filmu Nezapomenutelné prázdniny.

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Vizuálně opojná sci-fi Stvořitel obstojí jedině jako kritika americké válečné politiky (04.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Jodie Foster slaví 60 (19.11.2022 09:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Šalamoun a královna ze Sáby prožívají půlnoční lásku, během níž boří teheránská tabu (04.03.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- V listopadu na streamovacích službách: Velké herecké hvězdy a fantasy seriál natočený u nás! (01.11.2021 12:30 v Radar)
- Will Poulter jako Adam Warlock ve Strážcích Galaxie 3 (13.10.2021 08:00 v Novinky | Zprávy)
- Gadot, Reynolds a The Rock v prvním traileru filmu Red Notice (05.09.2021 10:00 v Novinky | Trailery)
- Sci-fi horor Demonic má nový trailer (22.07.2021 08:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: top 10: herečky s nejvíce Oscary (23.01.2021 09:30 v Články | Publicistika)
- Neill Blomkamp natočil horor (09.12.2020 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Will Poulter míří do Pána prstenů (05.09.2019 13:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Všechny filmy Woodyho Allena od nejhoršího po nejlepší - část 1. (17.11.2018 09:30 v Články | Publicistika)
- Will Ferrell v remaku švédského filmu Vyšší moc (05.11.2018 13:18 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2018: Nejlepší herečka v hlavní a vedlejší roli (18.02.2018 13:49 v Články | Publicistika)
- Review: 43. Letní filmová škola v Uherském Hradišti (20.08.2017 21:04 v Články | Publicistika)
- Neill Blomkamp pokračuje se sérií sci-fi kraťasů (07.06.2017 07:14 v Novinky | Trailery)
- Neill Blomkamp se vrací se sérií sci-fi kraťasů (31.05.2017 11:09 v Novinky | Trailery)
- Preview: 42. Letní filmová škola v Uherském Hradišti (22.07.2016 07:18 v Články | Publicistika)
- Recenze: Nevyrovnaná Centrální inteligence zbytečně ředí vtipy (22.06.2016 07:00 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Centrální inteligence hledá podfukáře, Dory a Ikarii XB1 (15.06.2016 09:51 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu