Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Téma: Nejočekávanější filmy roku 2014, část IV. - zbytek roku

Téma: Nejočekávanější filmy roku 2014, část IV. - zbytek roku

Vydáno: 18.01.2014 16:00 v sekci Články | Publicistika - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Ve čtvrté části našeho celoročního výhledu filmů, které nás letos čekají a neminou, vám představíme některé "méně nápadné" tituly a také nejzajímavější animované kousky, které byste neměli přehlédnout.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ve čtvrté části našeho "seriálu" si představíme několik filmů, které jsme nezařadili do předchozích tří kategorií, která měla své specifické "parametry". Najdete zde nicméně řadu zajímavých titulů, včetně těch animovaných. Jedním z nich náš přehled i začneme.

První část našeho preview roku 2014, kde představujeme blockbustery, najdete tady.

Druhou část, kde představujeme autorské filmy a potenciální oscarovky, najdete tady.

Třetí část, kde představujeme slibné žánrovky, najdete tady.


LEGO® příběh (Phil LordChris Miller)
Fotografie z filmu LEGO® příběh / The Lego MovieV australsko-americké koprodukci vznikla počítačově animovaná dobrodružná komedie nazvaná Lego příběh vycházející ze světoznámé a oblíbené stavebnice. V centru zápletky stojí obyčejná postavička panáčka Emmeta omylem pokládaného za velkého "Tvůrce", který může spasit a zachránit celou říši Lega. S pomocí několika dalších postav, čaroděje Vitruvia, mladé bojovnice Wyldstyle, Batmana a mnoha dalších figurek čelí tyranovi, který si říká Lord nebo President Business. Tvůrci Lego příběhu, dvojice Phil Lord a Chris Miller, kteří mimochodem stojí ještě za jednou chystanou premiérou letošního roku, akční komedií 22 Jump Street, tvoří tvůrčí tým už léta a svojí kariéru začali společně výrobou animovaných filmů, kterou na sebe upoutali pozornost společnosti Walta Disneyho. Lego příběh je jejich prvním velkým animovaným celovečerním filmem a velkou příležitostí. Hlasy figurek ze stavebnice v originále, o které ale nejspíš kvůli dabingu přijdeme, namluvili mimo jiné Chris PrattElizabeth Banks či Morgan Freeman

Premiéra: 6. února

Oficiální trailer filmu LEGO® příběh

The Invisible Woman (Ralph Fiennes)

Fotografie z filmu  / The Invisible WomanBritský herec Ralph Fiennes si po shakespearovském snímku Coriolanus podruhé vyzkoušel režii a natočil film s názvem The Invisible Woman. Jedná se o životopisné drama zabývající se životem anglického romanopisce Charlese Dickense - Fiennes si ho i sám zahrál a půjde o příběh spisovatelovy tajné a celoživotní lásky k Nelly Ternan, kterou ztvárnila Felicity Jones. Dickens si vzhledem k nízkému společenskému postavení své milenky nemohl dovolit svůj vztah s ní prozradit. Uvidíme, zda diváky dobové milostné drama nadchne, či nikoliv - obávám se však, že film "Anglického pacienta" rekordy v návštěvnosti trhat nejspíše nebude, což ale v případě Ralpha Fiennese, který si vybírá jako režisér hodně netradiční a tudíž i nekomerční látky, není primárním důvodem, proč se k režii vrací.

Premiéra: 27. března

Oficiální trailer filmu The Invisible Woman

Rio 2 (Carlos Saldanha)

Fotografie z filmu Rio / RioPokračování komerčně úspěšné 3D animované komedie pro celou rodinu s názvem Rio o nelétajícím modrém papouškovi rodu Ara jménem Blu natáčí tvůrce jedničky Carlos Saldanha. Ve dvojce budeme sledovat osudy Blua s Jewel a jejich tří papouščích dětí, kteří se snaží naučit své potomky žít jako opravdoví ptáci. Celá papouščí rodinka tedy opouští svůj domácí život v brazilské metropoli Rio De Janeiro a podnikne cestu do amazonského deštného pralesa, ke svým předkům a kořenům. Život jim však opět začne komplikovat jejich nepřítel z jedničky, sadistický kakadu Nigel. V hlavních rolích papouščího sequelu "hrají" v původním znění opět Jesse EisenbergAnne Hathaway a Jemaine Clement, které ale opět u nás nejspíše neuslyšíme, neboť Rio 2 je primárně určené hlavně pro děti. 

Premiéra: 10.  dubna

Oficiální trailer filmu Rio 2

The Double (Richard Ayoade)

Fotografie z filmu  / The DoubleBritský herec a režisér známý především jako Moss ze seriálu Ajťáci se po svém celovečerním debutu Jmenuju se Oliver Tate vrací s filmem natočeným podle novely ruského klasika psychologicky laděné prózy Fjodora Michajloviče Dostojevského Dvojník. Známý příběh o úředníkovi, kterého dožene k šílenství jeho neexistující, přesto v jeho mysli reálný dvojník, upravil a přenesl do anglických reálií. Příjezd nového kolegy Jamese, kterého vidí jako svého úspěšnějšího dvojníka-nepřítele, obrátí Simonovi život naruby. Oba je představuje americký herec Jesse Eisenberg. Mia Wasikowska představuje dívku Hannah, o kterou se Simon (marně?) uchází. Vedle ústřední dvojice dále ve filmu uvidíme například Sally HawkinsWallace Shawna a Rade Serbedzija.

Premiéra: 17. dubna

Oficiální trailer k filmu The Double

Jimmy P. (Arnaud Desplechin)

Benicio del Toro ve filmu  / Jimmy P.Pro příznivce francouzského režiséra Arnauda Desplechina je přichystána premiéra jeho posledního francouzsko-amerického (anglicky mluveného) filmu natočeného podle knihy francouzsko-amerického etnologa a psychoanalytika Geroge Deverouxe "Reality and Dream: Psychotherapy of a Plain Indian". Film se jmenuje krátce Jimmy P. Benicio del Toro tu představuje indiána Jimmyho Picarda, který se vrátil z války s poškozením mozku a schizofrenií. Mathieu Amalric, který se objevil ve většině Desplechinových filmů, hraje doktora specializujícího se na etnologii a psychoanalýzu snažícího se Jimmyho Picarda vyléčit. Film byl nominován na Zlatou palmu na festivalu v Cannes v roce 2013. 

Premiéra: 24. dubna

Oficiální trailer filmu Jimmy P.

Maleficent (Robert Stromberg)

Angelina Jolie ve filmu  / MaleficentNákladným blockbusterem z produkce společnosti Walta Disneyho je pohádkové fantasy natočené podle povídek bratří Grimmů s Angelinou Jolie v hlavní roli Maleficent, ikonické zlé královny ze Šípkové Růženky. Jedná se zároveň o prequel i remake Disneyho animovaného filmu z roku 1959 Sleeping Beauty tentokrát viděného z pohledu její ústřední zlé postavy – "Paní všeho zla". Maleficent je režisérský debut Richarda Stromberga, který jako tvůrce speciálních efektů a autor výpravy a designu spolupracoval na takových filmech jako jsou Avatar, Alenka v říši divů nebo naposled na filmu Mocný vládce Oz. Za výpravu prvních dvou získal Oscara. Ve filmu, kterému bude nepochybně vedle Angeliny Jolie dominovat výtvarná složka, uvidíme ještě Elle Fanning jako princeznu Auroru alias Šípkovou Růženku a Sharlto Copleye jako krále Stefana. Maleficent může být jedním z největších trháků, ale i zklamáním roku.  

Premiéra: 29. května

Oficiální trailer k filmu Maleficent

Pele (Jeff ZimbalistMichael Zimbalist)

Fotografie z filmu  / PeleA máme tady další životopisné drama, tentokrát o brazilské fotbalové legendě a jedné z největších postav sportu vůbec, Pelém. Ve filmu Pelé se objeví napříkad Rodrigo Santoro nebo Vincent D'Onofrio. V roli samotného Pelého pak uvidíme Kevin de Paula a v jeho mladší podobě Leonardo Lima Carvalho. Natáčelo se v brazilském Rio De Janeiru, jde však o anglicky mluvenou americkou produkci. Těžko soudit, zda se takto vyhraněný projekt dočká širšího diváckého ohlasu, nebo zda osloví jen "fotbalovou menšinu".

Premiéra: 5. června 

How to Train Your Dragon 2 (Dean DeBlois)

Fotografie z filmu  / How to Train Your Dragon 2Vedle papouška ve filmu Rio 2 se vrací také vikingský teenager Škyťák s drakem Bezzubkou ve druhém díle animovaného filmu z produkce studia Dreamworks Jak vycvičit draka. Po pěti letech uplynuvších od událostí prvního dílu se oba hrdinové vrací na scénu. Vesnice se už sžila s draky a pořádá dokonce dračí závody, Škyťák se svým dračím kamarádem se raději věnují zkoumání neznámých končin a při jedné takové výpravě do neznáma objeví ledovou jeskyni, ve které přebývá tajemný Dračí jezdec. Oba se najednou ocitají uprostřed bitvy a je na nich zajistit mír a pořádek pro svůj lid. Kanadský tvůrce Dean DeBlois už má v záloze připravený i třetí díl své "dračí" animované trilogie přichystaný na rok 2016.

Premiéra: 19. června

Oficiální trailer k filmu How to Train Your Dragon 2

The Hundred-Foot Journey (Lasse Hallström)

Fotografie z natáčení filmu  / The Hundred-Foot JourneyNovinku Lasse Hallströma nazvanou The Hundred-Foot Journey budeme moci spatřit v srpnu. Ve filmu natočeném podle stejnojmenného románu Richarda C. Moraise uvidíme anglickou herečku Helen Mirren, amerického herce Manishe Dayala a anglicko-indického herce Om Puriho. Půjde o příběh o rivalitě dvou restaurací zasazený do Francie. Jedna z nich patří indické rodině, která se sem přistěhuje ze zámoří a druhá Madam Mallory. Za produkcí snímku, který by mohl tak trochu být něčím na způsob režisérovy pohádkově laděné Čokolády, ale zřejmě ve vážnějším pojetí, stojí Steven Spielberg a Oprah Winfrey.

Premiéra: 21. srpna 

Get on Up (Tate Taylor)

Fotografie z filmu  / Get on UpJak už jste si jistě sami všimli, rok 2014 bude neobyčejně bohatý na životopisné filmy. Dalším z tohoto ranku je novinka režiséra a scénáristy Tate Taylora, který sklidil velký úspěch za svůj předchozí snímek, drama o předsudcích a rasismu Černobílý svět. Get on up  bude sledovat životní osudy amerického hudebníka Jamese Browna. Název filmu je odvozený ze známé Brownovy písně, která se celá jmenuje "Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine". Budeme svědky jeho vzestupu z bídy na výsluní až do chvíle, kdy uvidíme, jak se z něj stal jeden z nejvlivnějších hudebníků historie v žánru R&B a soulu. V titulní roli se představí Chadwick Boseman. Ve filmu dále uvidíme ještě Violu DavisDana Aykroyda a Nicka Eversman jako Micka Jaggera.

Premiéra: 13. listopadu

When the Game Stands Tall (Thomas Carter)

Fotografie z filmu  / When the Game Stands Tall
When the Game Stands Tall se jmenuje novinka režiséra Thomase Cartera známého svým snímkem ze sportovního prostředí Coach Carter. Jde rovněž o drama z oblasti sportu, jen basketbal nahradil za americký fotbal. Carter se tu zaměřuje na vítěznou šňůru her amerického středoškolského týmu z města Concord v Kalifornii mezi lety 1992 až 2003. Americké filmy ze sportovního prostředí patří mezi specifickou žánrovou skupinu a jsou většinou cílené na stejně specifickou diváckou obec. Uvidíme, zda When the Game Stands Tall osloví i širší publikum. Objeví se zde James Caviezel v roli kouče Boba Ladouceura, Michael Chiklis jako jeho asistent, Laura Dern jako Bobova žena Bev a Alexander Ludwig jako zadák Chris Ryan. 

Premiéra: 4. Prosince

Čtvrtou částí preview roku 2014 jsme náš přehled ukončili, i když jsme zdaleka nevyčerpali všechny zajímavé tituly roku. Více vás o nich i dalších budeme informovat, ať už ve zprávách či v regulérních previews.  


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Pokračování 28 dní poté bude trilogie (25.04.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem (17.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje (10.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Audiovizuálně uchvacující Opičí muž je nadějnou režijní prvotinou (06.04.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu