Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 10. 1. 2014 - 16. 1. 2014

TV tipy: Oscarový Allen a James Bond v komorní společnosti

Vydáno: 10.01.2014 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Tento týden nenajdete v televizním programu žádný velký premiérový hit. Na řadu se tak dostávají snímky nenápadné a spíše komornější, které ale stojí za pozornost. Nechybí ovšem ani oscarové dílo Woodyho Allena a James Bond.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Mám se dobře, neboj (Je vais bien, ne t´en fais pas) (pátek 10. 1., ČT2, 23.40 - 01.15)

Plakát filmu Mám se dobře, neboj / Je vais bien, ne t'en fais pasU nás málo známé francouzské drama upoutá zejména příběhem, který je zajímavý a diváka udržuje v napětí až do konce, který navíc přichází s nečekanou pointou. Režírující Philippe Lioret vsadil na tajemnou a opojnou atmosféru a nechal vyniknout výtečným hercům, z nichž v paměti určitě utkví Mélanie Laurent a Kad Merad. Škoda jen zdlouhavé prostřední části, která pouze zbytečně opakuje některé motivy. Jinak ale poctivá evropská filmařina.

Synopse: Devatenáctiletá Lili (Mélanie Laurent) si užívala prázdniny v Barceloně a domů se vrací ve výborné náladě. Ta jí ale dlouho nevydrží, neboť hned po příjezdu jí rodiče sdělí, že po vyostřené hádce odešel z domova její bratr - dvojče Loic a zmizel neznámo kam. Tato informace dívku, která je na svého sourozence značně fixovaná, dost zdrtí a začne se to projevovat na jejím psychickém i fyzickém stavu. Najednou ale přijde pohlednice od bratra a vše se změní. 

Zajímavosti: Předlohou pro film je stejnojmenný román Oliviera Adama.

Originální trailer filmu Mám se dobře, neboj / Je vais bien, ne t´en fais pas

Benny a Joon (Benny & Joon) (sobota 11. 1., Smíchov, 20.00 - 21.45 / neděle 13.50 - 15.30)

Plakát filmu Benny a Joon / Benny & JoonAmerická komedie z počátku devadesátých let se sice pomalinku rozjíždí a vypadá, že bude nudit, jenže poté nabere nečekané tempo a naprosto strhne. Režisér Jeremiah S. Chechik spoléhá na víceméně pohodovou atmosféru a celkově pozitivní náladu, která rozežene chmury. Jeho největším trumfem je však ústřední herecké trio Aidan QuinnMary Stuart Masterson a Johnny Depp, které je radost sledovat a nemá daleko k tzv. hereckému koncertu. A plně vynahradí i absenci nosnějšího a promyšlenějšího příběhu. Ideální víkendová zábava.

Synopse: Benny (Aidan Quinn) má sestru Joon (Mary Stuart Masterson), která trpí duševní chorobou. Veškerý čas tak věnuje jí a na sebe zapomíná. To se ale změní, když do jejich životů vstoupí výstřední Sam (Johnny Depp), jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Oba sourozenci tak poznávají život z úplně jiné stránky.

Zajímavost: Většinu kreseb, které se ve filmu objevily, namalovala sama Mary Stuart Masterson.

Originální trailer filmu Benny a Joon / Benny & Joon

Agent, který mě miloval (The Spy Who Loved Me) (sobota 11. 1., ČT2, 20.00 - 22.05)

Plakát filmu Agent, který mě miloval / The Spy Who Loved MeJedna z nejklasičtějších bondovek od začátku uhání svižným tempem a divák si tak nestačí všimnout nelogičností, kterých je tu víc, než by se slušelo. Režírující Lewis Gilbert nemá problémy s celkovým nadhledem a parádní akcí, které je tu víc než dost. Všemu přispívá i Roger Moore v typicky odlehčeném podání 007, které zde místy přechází v záměrnou sebeparodii. Nechybí ani legendární autoponorka a krásná Barbara Bach jako bondgirl, která má překvapivě dost prostoru. Ten naopak postrádá hlavní zlosyn s tváří Curda Jürgense, jenž zejména v první polovině vystupuje dost sporadicky. Fanoušci série tohle ale příliš řešit nebudou.

Synopse: Dvě atomové ponorky beze stopy zmizely a vše nasvědčuje tomu, že jejich tajné trasy byly narušeny tepelně naváděcím systémem. James Bond (Roger Moore) tak dostává rozkaz spojit se se sovětskou agentkou (Barbara Bach) a společně mají polapit nebezpečného Karla Stromberga (Curd Jürgens). Ten chce odpálit rakety na Moskvu a New York, aby mohl svět ovládat ze své nové říše, která je situována pod vodou.

Zajímavost: Richard Kiel, který si zahrál slavného zabijáka Zuba, mohl mít kovovou protézu v puse kvůli nepohodlnosti souvisle jen pětatřicet vteřin. 

Originální trailer filmu Agent, který mě miloval / The Spy Who Loved Me

Večírek (The Party) (neděle 12. 1., Nova Cinema, 00.10 - 01.50)

Plakát filmu Večírek / The PartyKlasická komedie z konce šedesátých let doplácí hlavně na nevyrovnanou úroveň vtipů. Na deset bezmála geniálních minut vychází další čtvrthodinka pouze úsměvných momentů, to by ale tolik vadit nemělo. Režijně a scenáristicky vše zaštítil slavný Blake Edwards, který znovu prokázal cit pro načasování většiny humoru, nasadil perfektní atmosféru a nechal vyniknout Petera Sellerse, jehož kreace je nezapomenutelná a z hlavy ji jen tak nedostanete. K tomu si přidejte krásnou a okouzlující Claudine Longet a máte tu parádní zábavu, která už se dnes bohužel moc netočí.

Synopse: Indický herec Hrundi V. Bakshi (Peter Sellers) se snaží uchytit v Hollywoodu. Jenže v závěru natáčení historického velkofilmu se mu "podaří" předčasně odpálit maketu pevnosti, která měla být zničena až v závěrečném záběru. Nepříčetný šéf studia (J. Edward McKinley) ho okamžitě vyhodí a slíbí mu, že zařídí, aby už si nikde nezahrál. Jenže Bakshiho jméno zapomene vyškrtnout ze seznamu pozvaných hostů na večírek k dokončení filmu. Na tuhle "dotočnou" tak nikdo hned tak nezapomene. 

Zajímavost: Scénář měl pouhých zhruba šedesát stran, většina scén vznikla improvizací.

Oficiální trailer filmu Večírek / The Party

Láska v hrobě (neděle 12. 1., ČT2, 20.00 - 21.25 / čtvrtek 16. 1., 00.05 - 01.25)

Český plakát filmu  / Láska v hroběJeden z nejsugestivnějších tuzemských dokumentů posledních let si odnesl ve své kategorii Českého lva a jeho zhlédnutí rozhodně není nijak příjemné, o to silnější zážitek však zanechá. Režírující David Vondráček sleduje lásku dvou bezdomovců, kteří se řítí do záhuby a nejsou schopni jí zabránit. Jeho největší přínos je v tom, že do snímku nijak nezasahuje a nechává mluvit a konat hlavní aktéry, což má za následek mnohem mrazivější a bezútěšnější dojem. Jen ta hudba nemusela být tolik emoční.

Synopse: Hrdiny dokumentu jsou Jan a Jana, kteří našli domov na opuštěném hřbitově v pražských Strašnicích. Ačkoli na začátku oba mluví o tom, že svůj život zlepší, jejich situace se zhoršuje a oba míří k sebedestrukci.

Zajímavost: Snímek se natáčel v letech 2007 - 2011.

Originální trailer filmu Láska v hrobě

Annie Hallová (Annie Hall) (neděle 12. 1., ČT art, 20.25 - 21.55 / úterý 14. 1., 00.20 - 01.50)

Plakát filmu Annie Hallová / Annie HallNejvětší kariérní úspěch legendárního Woodyho Allena mu vynesl mimo jiné Oscara za režii a scénář a chválen byl i od diváků. A není divu, neboť v této romantické komedii se každý může najít, protože propírá (ne)fungující vztahy mezi pohlavími a servíruje hned několik životních pravd. Nechybí tu ani pro tvůrce typický inteligentní humor, ke kterému se tentokráte přidává i vytříbená forma plná mystifikací a her s divákem. V hlavních rolích se kromě samotného autora objeví třeba Christopher Walken, Shelley Duvall a také oscarová Diane Keaton. Velká filmová klasika.

Synopse: Neurotický a romantický Alvy Singer (Woody Allen) se zamiluje do venkovské dívky Annie Hall (Diane Keaton), která touží po tom stát se zpěvačkou. Jejich vztah projde všemi myslitelnými procesy a přináší několik zásadních životních postřehů. 

Zajímavost: Většina oblečení, v němž Annie chodí, je ze skutečného šatníku Diane Keaton.

Originální trailer filmu Annie Hallová / Annie Hall

Svědek (Garde á vue) (neděle 12. 1., ČT2, 22.25 - 23.50)

Plakát filmu Svědek / Garde à vueMéně známé francouzské krimidrama potěší milovníky komorních snímků. Režírující Claude Miller ho totiž natočil v jediné místnosti, z níž se po celou dobu (s výjimkou několika flashbacků) nikdo nehne. Je tak jasné, že největší tíha ležela na představitelích hlavních rolí, které ztvárnili Lino Ventura a Michel Serrault. A rozhodně nezklamali, neboť jejich psychologický souboj a bravurně napsané dialogy jsou naprostým vrcholem filmu. Nechybí ani hutná atmosféra a promyšlená režijní kompozice. Na škodu budiž snad jen zbytečně překombinovaný příběh a pro mnohé neuspokojující závěr.

Synopse: Policejní inspektor Gallien (Lino Ventura) vyšetřuje znásilnění a vraždu dvou malých dívek. Jediným podezřelým je advokát Jerome (Michel Serrault), proti kterému ale chybějí důkazy. Zatímco celá země slaví příchod nového roku, oni dva sedí v policistově kanceláři a snaží se dobrat pravdy. A ta je v tomto případě hodně zapeklitá. 

Zajímavost: Snímek byl natáčen v chronologickém pořadí.

Originální trailer filmu Svědek / Garde á vue

Ptačí klec (The Birdcage) (středa 15. 1., Nova Cinema, 22.00 - 00.05 / čtvrtek 16. 1., 03.00 - 06.15)

Plakát filmu Ptačí klec / The BirdcageJelikož jde o adaptaci divadelní hry, je americké komediální drama založeno hlavně na dialozích. Ty jsou většinou promyšlené, úderné a vtipné a navrch přicházejí s přesahem na téma homosexuality v současné společnosti. Režisér Mike Nichols nikterak neexhibuje a všechno sází na přesné načasování a vypointování vtipů a parádní obsazení, jemuž dominují Robin WilliamsGene Hackman a Nathan Lane. Sluší se ještě zmínit oscarová nominace za výpravu. Parádní kousek a jeden z mála povedených remaků původně evropských filmů.

Synopse: Armand Goldman (Robin Williams) je gay, který vlastní travesti klub, jehož největší hvězdou je jeho přítel Albert (Nathan Lane). Společně vychovávají Armandova jediného syna Vala (Dan Futterman), který je naprosto zaskočí zprávou, že se chce oženit se spolužačkou (Calista Flockhart). Problém je v tom, že dívka je dcerou ultrakonzervativního republikánského senátora Kevina Keeleyho (Gene Hackman). Proto musí oba pánové vymyslet přijatelnou historku o tom, jak to spolu vlastně mají.

Zajímavost: Hank Azaria založil svou roli zženštilého sluhy na své babičce.

Originální trailer filmu Ptačí klec / The Birdcage

Incident (Changing Lanes) (čtvrtek 16. 1., Fanda, 20.20 - 22.00 / pátek 17. 1., 13.00 - 14.30)

Plakát filmu Incident / Changing LanesNejednoznačně přijatý thriller rozdělil diváky na dva tábory. Jedni chválí zajímavý příběh, hutnou atmosféru a chytře napsaný scénář založený na souhře náhod, která čas od času potká každého z nás. Druzí naopak velké množství náhod kritizují a režírujícího Rogera Michella obviňují ze samoúčelnosti a vypočítavosti. Někomu se nelíbí ani silně nereálná zápletka. V hlavních rolích se objeví spolehlivý Samuel L. Jackson a bohužel opět toporný Ben Affleck. Všichni se ovšem shodují na tom, že konec je zbytečně sladkobolný. Tip bez záruky. 

Synopse: Na jednom z newyorských dálničních obchvatů se jednoho rána střetnou dvě auta. Ačkoli se zdánlivě nic nestalo, pro oba řidiče má nehoda nedozírné následky. Mladý právník Gavin Banek (Ben Affleck) díky ní zmeškal klíčové stání a omylem našel klíč k nekalým praktikám v rodinné firmě, nešťastný otec Doyle Gipson (Samuel L. Jackson) zase nestihl rozvodové stání a možná přišel o ženu a děti. Drobný incident tak oba muže mění v nepřátele a dovede je až na pokraj sebezničení.

Zajímavost: Scény nehody byly natočeny za dva dny a byla kvůli nim uzavřena newyorská doprava.

Originální trailer filmu Incident / Changing Lanes

Lautrec (Lautrec) (čtvrtek 16. 1., ČT art, 20.25 - 22.20)

Plakát filmu Lautrec / LautrecFrancouzsko-španělské životopisné drama o osudech světoznámého malíře spoléhá hlavně na atraktivní prostředí pařížské bohémy a zábavních podniků. Režisér a scenárista Roger Planchon vše zachycuje v impresionistickém stylu, takže tu tvoří vskutku nádherné obrazy překypující barvami. Nebojí se ani rychlejšího tempa a některých šílených momentů, které evokují stejně bláznivý život hlavní postavy. V ústředních rolích se představí výborní Elsa ZylbersteinRégis Royer. Příliš by nemělo vadit ani to, že tvůrce se někdy až moc utrhl ze řetězu a skutečnost dost přibarvil. Zajímavá evropská záležitost.

Synopse: Henri de Toulouse-Lautrec (Régis Royer) se oproti otcovým očekáváním nestal pokračovatelem starobylého rodu, ale kvůli svému handicapu a velkému malířskému talentu se změnil v portrétistu všedního života pařížských kabaretů, šantánů i bordelů. Intenzivní způsob života se mu nakonec stal osudným.

Zajímavost: Jde o úplně poslední režijní počin v roce 2009 zesnulého Planchona.

Originální trailer filmu Lautrec / Lautrec

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Hledá se růže pro plyšáka (19.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: Zásah štěstím (13.11.2023 16:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu