Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 2. týden

Kinopremiéry: Paranormální Nymfomanka a něžný Vejdělek

Vydáno: 09.01.2014 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Ze čtveřice premiér vstupujících ve druhém týdnu roku 2014 do našich kin si jednoznačnou pozornost vynutí vyvrcholení Nymfomanky, pozadu by ale nemusely zůstat ani vojenská týmovka a nový film Jiřího Vejdělka.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Nymfomanka, část II. (Nymph()maniac) (Aerofilms)

Český plakát filmu Nymfomanka / NymphomaniacKonečně se dozvíme, jak dánský provokatér a svéráz Lars von Trier zakončí příběh ženy posedlé sexem a trpící absencí citů. Rozehráno je to zajímavě, tak nezbývá než doufat, že se zkušenému tvůrci vše nevymkne z rukou a nakonec nenaservíruje jednu velkou nafouknutou bublinu. V hlavní roli samozřejmě nechybí Charlotte Gainsbourg, jejíhož zpovědníka ztvárnil Stellan Skarsgård a ve druhé části se konečně objeví také Jamie Bell, Udo Kier nebo Willem Dafoe. Víc asi netřeba dodávat.

Synopse: Stárnoucí muž jménem Seligman (Stellan Skarsgård) najde jednoho dne na ulici zbitou a poraněnou ženu (Charlotte Gainsbourg). Když ta odmítne sanitku, vezme ji muž k sobě domů, kde ji nechá vyspat a lehce zotavit. V mezičase mu Joe, jak se žena jmenuje, začne vyprávět svůj pohnutý životní osud, který je plný sexuálních prožitků a absence citů.

Česká ukázka filmu Nymfomanka / Nymphomaniac

Na život a na smrt (Lone Survivor) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Na život a na smrt / Lone SurvivorZajímavě vypadající armádní týmovka vychází ze skutečných událostí popsaných příslušníkem elitní americké vojenské jednotky. Atraktivní téma zpracoval nadějný Peter Berg, který o projekt hodně stál a de facto jde o jeho srdeční záležitost. Pokud nesklouzne k laciné agitce a tzv. náborovce, mohli bychom mít co dělat se slušnou žánrovkou, která potěší spíše mužského diváka a dodá potřebnou dávku adrenalinu. V hlavních rolích Mark Wahlberg, Eric Bana, Taylor Kitsch, Ben Foster a další. Věřme, že se nic nepokazí.

Synopse: Členové amerických zvláštních jednotek Navy Seals jsou nejlepší vojáci na světě - jsou fyzicky i psychicky odolní na hranici lidských možností a jsou vybaveni dokonalou schopností přežít kdekoli. V noci z 27. na 28. června 2005 jsou čtyři členové elitní skupiny vysazeni v afghánských horách. Jejich úkolem je na nedaleké základně Talibánců zneškodnit jednoho z jejich pohlavárů, který je zároveň blízkým přítelem Usámy bin Ládina. Jenže akce se pokazí hned na začátku a malá vojenská jednotka rázem stojí tváří v tvář přesile po zuby ozbrojených Talibánců.

Zajímavost: Ve vedlejších rolích se ve snímku objeví vysloužilí členové americké armády.

Český trailer filmu Na život a na smrt / Lone Survivor

Paranormal Activity: Prokletí (Paranormal Activity: The Marked Ones) (CinemArt)

Plakát filmu Paranormal Activity: Prokletí / Paranormal Activity: The Marked OnesJakýsi prequel k dnes už slavné hororové značce opět přichází s osvědčeným konceptem foundfootage a s ním souvisejícícm "autentickým" strašením. Režie a scénáře se chopil Christopher B. Landon, který už se zavedenou sérií zkušenosti má, takže by mělo jít o sázku na jistotu. Zásadní změny očekávat nelze, spokojeni tak budou nejspíše jen fandové celé ságy. Ti ostatní nebudou s něčím podobným ztrácet čas.

Synopse: Jesse (Andrew Jacobs) dostudoval střední školu a ocitá se na prahu typicky prázdninové nudy. Z té ho vytrhne podivný zvuk, který se šíří z odpadní šachty bytu o patro níž. S kamarádem tak pošlou na průzkum zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Zanedlouho však obyvatelka bytu za podivných okolností zemře a chlapcům je jasné, že zachytili senzaci. Neváhají se proto i přes výslovný zákaz policistů vydat byt prohlédnout. Jesse si však z této akce přináší zvláštní kousnutí, které mu zásadně změní život. A to je teprve začátek.

Zajímavost: Producenti snímek popisují jako "bratránka" původní série.

Oficiální trailer filmu Paranormal Activity: Prokletí / Paranormal Activity: The Marked Ones

Něžné vlny (Falcon)

Plakát filmu Něžné vlny / Něžné vlnyPrvní tuzemskou premiérou roku 2014 je normalizační komedie, kterou napsal a natočil Jiří Vejdělek. Jeho jméno je většinou zárukou komerčního úspěchu a relativní řemeslné kvality, takže by se nemělo být čeho bát. Je pravda, že tématem vstupuje tvůrce do pro sebe neprobádaných vod, ale to by snad neměl být takový problém. V hlavních rolích se objeví mladí Lucie Šteflová a Robert Cejnar, vedle nichž nechybí osvědčená jména jako Hynek Čermák, Táňa Pauhofová, Jan Budař nebo Jan Hartl. Je tedy zaděláno na další českou komerční tutovku.

Synopse: Nesmělý Vojta (Robert Cejnar) se zakoukal do spolužačky Ely (Lucie Šteflová), s kterou by chtěl prožít (nejen) první lásku. Jenže doma v tomto směru nemá moc oporu, neboť otec (Hynek Čermák) by z něho chtěl mít závodního plavce a matka (Táňa Pauhofová) pro změnu profesionálního klavíristu. To je pak těžké pořízení a navíc se nezadržitelně blíží listopad 1989.

Oficiální trailer filmu Něžné vlny
Už ve středu 8. ledna má premiéru čtyři roky starý španělský dokument o horolezectví a náboženství Poslední vrchol.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje (10.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Nezlomní (01.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Plán pro rodinu (07.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu