Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 3. 1. 2014 - 9. 1. 2014

TV tipy: Do nového roku na romantické vlně

Vydáno: 03.01.2014 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Do nového roku můžete společně s českými televizemi vstoupit naladěni na romantickou notu, neboť právě romance mají v našem aktuálním výběru převahu. Nic extra vážného v něm dále nenajdete, takže počítejte spíše s oddechovkami.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
The Blues Brothers (The Blues Brothers) (pátek 3. 1., ČT1, 23.20 - 01.25)

Plakát filmu  / The Blues BrothersZajímavá a svérázná muzikálová komedie absolutně postrádá smysluplný děj, neboť je pouze sledem několika vskutku neuvěřitelných a hlavně zábavných epizodek, které u sebe víceméně příliš nedrží. Režisér a scenárista John Landis však snímku dodal pohodovou atmosféru a prokázal výborný talent pro načasování většiny vtipů a fungujících skečů. Hlavním trumfem je ale výtečné obsazení, v němž se objeví kupříkladu John Belushi, Dan Aykroyd nebo John Candy a opomenout nesmíme ani mnoho cameo roliček hudebníků i filmařů. Škoda, že tvůrci notně přepálili délku. Zábava je to ale povedená.

Synopse: Jake Blues (John Belushi) byl právě propuštěn z vězení. Před branami na něj čeká jeho bratr Elwood (Dan Aykroyd) ve starém policejním autě. Když se od jeptišky ze sirotčince, kde vyrůstali, dozví, že pokud zařízení nesežene pět tisíc dolarů, bude zrušeno, rozhodnou se obnovit starou skupinu Blues Brothers Band a peníze tak získat. Jenže celá akce proběhne hodně divoce a dokonce v ní půjde o život. 

Zajímavost: Ve své době byl snímek rekordmanem v počtu nabouraných aut.

Oficiální trailer filmu The Blues Brothers / The Blues Brothers

Má mě rád, nemá mě rád (Flipped) (sobota 4. 1., Smíchov, 20.00 - 21.35)

Plakát filmu Má mě rád, nemá mě rád / FlippedJednoduché romantické komediální drama ohromí zejména svou hravostí a "feel-good" atmosférou. Režírující Rob Reiner natočil vizuálně úchvatnou záležitost, která si na nic nehraje a jen nabízí otřepané životní pravdy, které jsou ovšem zabalené do atraktivního obalu a většinu diváků si získají. Neopomněl ani výborně napsané dialogy a uvěřitelnou romantickou linii. Potěší i obsazení ústředních dětských představitelů Madeline Carroll a Callana Mcauliffa, kteří jsou vskutku výteční. Absolutní pohodovka na víkendový večer.

Synopse: Bryce (Callan Mcauliffe) a Juli (Madeline Carroll) jsou dva druháci, kteří si nejsou úplně lhostejní. Zatímco ona ví, že mezi nimi vznikla láska, on si tím není úplně jistý. V následujících letech spolu prožívají velmi zvláštní vztah, v němž postupně zjišťují, čím jsou jeden pro druhého. 

Zajímavost: Kniha, z níž snímek vychází, se odehrává po roce 2000, režisér se rozhodl děj přesunout do počátku šedesátých let.

Originální trailer filmu Má mě rád, nemá mě rád / Flipped

Muž se zlatou zbraní (The Man with the Golden Gun) (sobota 4. 1., ČT2, 20.00 - 22.05)

Plakát filmu Muž se zlatou zbraní / The Man with the Golden GunO něco slabší bondovka vyniká hlavně celkovým nadhledem, svěžím tempem a vyvážeností vážnějších a komických scén. Režírující Guy Hamilton se mohl opřít také o exotické lokace, atraktivní zápletku a výbornou akci. Spolehlivý je i Roger Moore v roli 007, jeho protivníka si vystřihl fantastický Christopher Lee, který dostal k ruce pomocníka v podání bravurního Hervého Villechaize. Nechybí ani bondgirls s tvářemi Maud Adams a Britt Ekland. Standardní příspěvek do slavné série.

Synopse: Francisco Scaramanga (Christopher Lee) si pro své oběti nechává vyrábět kulky ze zlata. Ze stejného kovu je i vražedná pistole, kterou používá. Ve svém sídle, z něhož nikdo neodešel živý, má bizarní labyrint ovládaný trpaslíkem (Hervé Villechaize). Jeho další obětí se má stát sám James Bond (Roger Moore), kterému na stole přistála zlatá kulka s jeho kódovým označením. A aby toho nebylo málo, Scaramanga touží po Solexu - dělu na sluneční energii. 007 se tak vydává do Bejrútu a pokusí se ho zastavit. 

Zajímavost: Šlo o poslední bondovku, kterou vyprodukoval Harry Saltzman.

Originální trailer filmu Muž se zlatou zbraní / The Man with the Golden Gun

Svůdná krása (Stealing Beauty) (sobota 4. 1., ČT art, 22.25 - 00.20)

Plakát filmu Svůdná krása / Stealing BeautyRomantické drama slavného Bernarda Bertolucciho nepatří v jeho filmografii k těm nejvyzdvihovanějším zejména proto, že je přímočaré a spíše oddechové. To ovšem neznamená, že nestojí za pozornost. Devízou snímku je hlavně překrásná kamera snímající atraktivní lokace v Toskánsku, která vytváří poetické obrazy a erotickou atmosféru. Nezklamou ani herci, mezi nimiž vyniká tehdy začínající Liv Tyler. Dále se tu objeví třeba Jeremy Irons, Joseph Fiennes nebo Rachel Weisz. Jen ten ústřední příběh zkrátka není příliš nosný.

Synopse: Devatenáctiletá Američanka Lucy (Liv Tyler) přijíždí po sebevraždě matky do Toskánska, kde chce vypátrat svého otce. Táhne ji sem však i mladická láska, která probíhala před čtyřmi lety, a ona doufá, že by mohla pokračovat. Místní komunitu dívka zcela okouzlí a spoustě zdejších umělců připomene ztracené mládí. Zaujme i charismatického Alexe (Jeremy Irons), jehož životní osud je jedno velké tajemství. Je jasné, že city dospívajícího děvčete jsou dost zmatené. 

Zajímavost: Ve své poslední roli se ve filmu objevil i slavný Jean Marais.

Originální trailer filmu Svůdná krása / Stealing Beauty

Ledové ostří (The Cutting Edge) (neděle 5. 1., Nova, 16.25 - 18.15 / pondělí 6. 1., Nova Cinema, 08.15 - 09.55)

Plakát filmu Ledové ostří / The Cutting EdgeSportovní romance je sice jako vystřižená z červené knihovny, rozhodně ale nejde o typický "slaďák". Režírujícímu Paulu Michaelu Glaserovi se totiž podařilo vytvořit zajímavý kontrast mezi ledním hokejem a krasobruslením a nasnímat atraktivní akční momenty. Body získává i tím, že se nepohybuje jen ve sportovním prostředí. Hlavním trumfem je však obsazení ústřední dvojice, kterou si zahráli D. B. Sweeney a Moira Kelly, mezi kterými funguje perfektní chemie a jejich slovní špičkování neomrzí po celou dobu. Potěší i nedlouhá stopáž, která se s ničím moc nezdržuje. Pokud nebudete příliš očekávat, možná budete dost překvapeni.

Synopse: Když se jednoho dne zraní olympijský hokejista Doug Dorsey (D. B. Sweeney), přestane mít jeho život náhle smysl. Nová šance vrátit se na led se mu však brzy naskytne, jen v trošku jiné podobě. Ambiciózní a talentovaná krasobruslařka Kate (Moira Kelly) chce totiž vyhrát zimní olympijské hry. K tomu jí ale chybí partner. Dokáže se drsný hokejista přizpůsobit mnohem "něžnějšímu" sportu?

Zajímavost: Moira Kelly si při natáčení poranila kotník.

Oficiální trailer filmu Ledové ostří / The Cutting Edge

Hledá se prezident (neděle 5. 1., ČT2, 20.00 - 21.50 / čtvrtek 9. 1., 00.10 - 01.55)

Český plakát filmu Hledá se prezident / Hledá se prezidentS ročním odstupem bude možná většina diváků hodnotit dokument ze zákulisí první tuzemské přímé prezidentské volby smířlivěji. Režírující Tomáš Kudrna sice určité stanovisko zaujímá a vyznění snímku je víceméně jasné, to ale příliš nemění na tom, že se o všech kandidátech dozvíme mnohem víc, než by se na první pohled mohlo zdát. Sice by neuškodilo, kdyby byl tvůrce trošku osobnější a nestylizoval se pouze do role vypravěče, přesto ale dokáže vyzdvihnout to nejzásadnější a nejzajímavější. Za zkoušku tohle určitě stojí.

Synopse: Na pozadí dramatických událostí doprovázejících první přímou prezidentskou volbu zachycuje tvůrce jednotlivé kandidáty tak, jak je nebylo možné ve sdělovacích prostředcích poznat. Střídají se tu momenty pohnuté i humorné a nechybí ani atraktivní pohled do soukromí těch, kteří chtěli být hlavou státu.

Zajímavost: Natáčení s většinou kandidátů začalo už v červenci roku 2012.

Český trailer filmu Hledá se prezident / Hledá se prezident

Galaxy Quest (Galaxy Quest) (pondělí 6. 1., Nova, 09.40 - 11.25)

Plakát filmu  / Galaxy QuestU dobrodružné komedie z konce devadesátých let platí, že čím víc sci-fi jste viděli, tím víc se pobavíte. Režírující Dean Parisot v ní totiž tento populární žánr roztomile paroduje, aniž by kohokoli urážel. Z celého snímku lze cítit lásku k vědecko-fantastickým příběhům a zejména ke slavné sérii Star Trek, která přijde na přetřes poměrně často. Potěší i inteligentní humor, který pobaví i ty, kteří se v dané problematice moc neorientují. Na stejnou vlnu jsou naladěni i herci, kteří si neváhají mnohdy dělat legraci sami ze sebe. Uvidíte tu třeba Tima Allena, Sigourney Weaver, Alana Rickmana nebo Sama Rockwella. Sedne-li vám tvůrčí přístup, příliš nedostatků ve filmu nenajdete. 

Synopse: Herci představující posádku televizního seriálu Galaxy Quest jsou diváky obdivováni pro mimořádné hrdinství a schopnost vždy si udržet chladnou hlavu. Co se ale stane, když musí podniknout skutečný let kosmickou lodí? Mění se v egocentriky a žárlivé jedince, od kterých lze nějaké riskantní akce čekat jen těžko. To se pak divák nestačí divit. 

Zajímavost: Ve snímku herecky debutoval Justin Long.

Originální trailer filmu Galaxy Quest / Galaxy Quest

Věk nevinnosti (The Age of Innocence) (pondělí 6. 1., Nova Cinema, 20.00 - 22.35 / úterý 7. 1., 15.00 - 17.30)

Plakát filmu Věk nevinnosti / The Age of InnocenceV tvorbě legendárního Martina Scorseseho nepatří toto romantické drama k těm nejpřipomínanějším, což je dáno hlavně tím, že se tu odklonil od svého tradičního žánru a odvyprávěl na sebe nezvykle rozvláčný a pomalý příběh, v němž se nedočkáte žádné velké akce ani napínavých momentů. Místo toho dostávají přednost překrásná kamera, do detailu promyšlená výprava, Oscarem oceněné kostýmy, propracovaný scénář a jako vždy zajímavé a nejednoznačné postavy. Samozřejmostí je perfektní obsazení, jemuž dominuje tradičně vynikající Daniel Day-Lewis, vedle kterého se neztratí ani Michelle Pfeiffer a na Oscara nominovaná Winona Ryder. Neoprávněně opomíjená parádní záležitost.

Synopse: Mladý newyorský právník Newland Archer (Daniel Day-Lewis) a jeho snoubenka May Welland (Winona Ryder) se pohybují v prostředí svázaném konvencemi, které se drží zažitých a neměnných pravidel. Proto se nepozastavují nad tím, že k sobě nic moc necítí, neboť jejich svazek je povinnost a naprosto žádoucí. Jako blesk z čistého nebe tak působí zjevení hraběnky Olenské (Michelle Pfeiffer), která je společensky naprosto nepřijatelná, neboť na konvence upřímně kašle. Logicky tak okouzlenému Newlandovi poplete hlavu, což je vysoce nebezpečné. 

Zajímavost: Snímek je věnován režisérovu otci, který zemřel těsně před jeho dokončením.

Oficiální trailer filmu Věk nevinnosti / The Age of Innocence

Modigliani (Modigliani) (čtvrtek 9. 1., ČT art, 20.25 - 22.30)

Plakát filmu  / ModiglianiNepříliš známé koprodukční životopisné drama rozhodně není pro každého. Režisér a scenárista Mick Davis se totiž ve snaze pojmout co nejširší záběr z osudů slavného malíře rozhodl, že snímek zalidní mnoha zbytečnými postavami a svého hrdinu nechá projít všemi myslitelnými proměnami. Někdy to funguje, jindy se jeho úsilí míjí účinkem. Možná by neuškodilo pár minut vystříhat. Na druhou stranu tu nechybí skvělá kamera, atmosférický soundtrack a výborný výkon místy přehrávajícího Andy Garcíi. Tip hlavně pro milovníky i jiného než jen filmového umění. 

Synopse: Italský malíř Amedeo Modigliani (Andy García) byl znám svou celoživotní rivalitou s Pablem Picassem (Omid Djalili). Ta dostoupila vrcholu na pařížské výstavě roku 1919, kam oba namalovali velkolepá plátna. Vítězný obraz utrží velkou sumu peněz. Který z nich nakonec zvítězí?

Zajímavost: Picassovu manželku si zahrála česká topmodelka Eva Herzigová.

Originální trailer filmu Modigliani / Modigliani

Jeden den (One Day) (čtvrtek 9. 1., ČT2, 22.40 - 00.25)

Plakát filmu Jeden den / One DaySolidní romantické drama rozhodně ničím nepřekvapí a je dost šablonovité, jako celek ale nikoho neurazí. Scenárista David Nicholls, který zadaptoval vlastní knižní předlohu, napsal překvapivě epizodický příběh, který u sebe moc nedrží a působí jako nahodilý sled událostí. Režírující Lone Scherfig to zakrýt nedokázala, nicméně dodala potřebnou romantickou atmosféru a pohrála si i s vizuální stránkou. Naštěstí se jí vydařilo obsazení, neboť titulní role ztvárnili Anne Hathaway a Jim Sturgess, mezi nimiž funguje potřebná chemie, a díky kterým nejsou jejich postavy úplně ploché. Ve výsledku tak jde o lehce nadprůměrnou podívanou.

Synopse: Emma (Anne Hathaway) se s Dexterem (Jim Sturgess) seznámila 15. července 1988 na jejich společné promoci. I přes velké vzájemné sympatie zůstávají pouze přáteli. Dohodnou se ale, že se budou každého patnáctého července setkávat, aby zjistili, co se v jejich životě změnilo. Až po dvaceti letech si ale uvědomí, že klíč k jejich spokojenosti leží celou dobu na dosah ruky.

Zajímavost: Klíčový den v životě obou hrdinů je v Británii slaven jako den sv. Swithina a váže se k němu stejná pranostika jako k našemu Medardovi.

Český trailer filmu Jeden den / One Day

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: Krotitelé duchů: Říše ledu (09.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Zabijáci rozkvetlého měsíce (21.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Beekeeper (05.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Argylle (29.09.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Fokus Fest 2023 míří do Semil (26.09.2023 08:00 v Novinky)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu