Top 20 ČR: Hobit stále baví

Vydáno: 25.12.2013 10:00 - Alžběta Fridrichová | foto: collider.com

Monstrózní tržby z minula Hobit sice udržet nedokázal, ale i půlka mu stačí na další triumf. Na dvojku se před Ledové království prodralo Putování s dinosaury a Křídla vánoc tak poprvé končí bez medaile.
Martin Freeman ve filmu Hobit: Šmakova dračí poušť / The Hobbit: The Desolation of SmaugHobita za necelé dva týdny v českých kinech už zhlédlo na tři sta padesát tisíc diváků a jeho pozice na vrcholu Top 20 vypadá ještě na dalších pár neděl jako sázka na jistotu. Oproti premiérovému víkendu opadl sice zájem o třiapadesát procent, ale přesto mu to s přehledem stačilo na zlato. Druhou příčku si urvala novinka Putování s dinosaury, která se před Ledové království prodrala jedině díky příplatku za 3D projekci, protože co do počtu diváků o necelou tisícovku prohrála.
Co odečetl Hobit: Šmakova dračí poušť, to si přerozdělili ostatní, a hned několik snímků šlo s tržbami zase pěkně nahoru. Křídla vánoc od minule posílila téměř o třetinu, což dohromady dalo milion osm set tisíc. To však už na bronz nestačilo, a tak se tuzemský vánoční hit posunul na bramborovou příčku. Pětku získali Frajeři ve Vegas, jimž diváci nadělili slušný start, a tak se vyhoupli i před komedii Přijde letos Ježíšek?, která skončila na šestém místě, z něhož vystrčila Hunger Games.

Fotografie z filmu Putování s dinosaury / Walking with Dinosaurs 3DZa uplynulý víkend nastala v topce po několika klidných týdnech zase pěkná měla a šanci dostala celá řádka snímků, které z dvacítky vyšoupla hned několik mladších kolegů. Vrátily se nejen rodinné animáky jako Cesta za vánoční hvězdouZataženo, občas trakaře 2 nebo Univerzita pro příšerky, ale i česká dvojka HusitiRevival, kteří se zařadili na třináctou a čtrnáctou příčku. Třemi ztracenými příčkami to odnesl třeba Niko 2 a pěti dokonce Příběh kmotra. O třiačtyřicet procent se propadl také Kapitán Phillips, pro něhož to znamenalo posun z jedenáctky na osmnáctou příčku.

Naopak některým snímkům se podařilo zase nasbírat pár set diváků k dobru. Romantika Lásky čas se z patnáctky vrátila na jedenáctku a Gravitace zvládla z devatenáctky skočit zpátky do první desítky a to s procentuální posunem o více než čtyři sta padesát procent. Polepšil ale třeba také Thor: Temný svět a po více než deseti týdnech topku znovu navštívil Percy Jackson: Moře nestvůr a Rivalové.

Chris Hemsworth ve filmu Thor: Temný svět / Thor: The Dark WorldPoslední premiérový čtvrtek letošního roku nabídne pětku snímků, mezi nimiž uvede své druhé želízko Petr Nikolaev, jehož Příběh kmotra slavil před časem mezi diváky velký úspěch. Tentokrát představí očekávaný dobrodružný snímek Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů. Olga Špátová zaznamenala divadelní hru Jaroslava Duška Čtyři dohody, která vznikla na motivy stejnojmenné knihy, a ta nyní vstupuje doplněná o rodinné filmové archivy. Rodiče s dětmi určitě ocení francouzský animovaný snímek Mrňouskové a milovníci fantasy komedií film Walter Mitty a jeho tajný život s Benem Stillerem. A jako poslední nezbývá než připomenout premiéru diskutované Nymfomanky.

TOP 20: VÍKEND OD 19. 12. 2013

  1. Hobit: Šmakova dračí poušť 14,2 mil.
  2. Putování s dinosaury 2,4 mil. (novinka)
  3. Ledové království 2,0 mil.
  4. Křídla vánoc 1,8 mil.
  5. Frajeři ve Vegas 1,1 mil. (novinka)
  6. Přijde letos Ježíšek? 725 tis.
  7. Hunger Games: Vražedná pomsta 497 tis.
  8. Gravitace 374 tis.
  9. Cesta za vánoční hvězdou 288 tis.
  10. Niko 2 264 tis.

  11. Lásky čas 248 tis.
  12. Thor: Temný svět 237 tis.
  13. Rivalové 195 tis.
  14. Příběh kmotra 185 tis.
  15. Revival 179 tis.
  16. Husiti 155 tis.
  17. Zataženo, občas trakaře 2 145 tis.
  18. Kapitán Phillips 138 tis.
  19. Percy Jackson: Moře nestvůr 136 tis
  20. Univerzita pro příšerky 135 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Proč nečtou (napůlkniha, 27.12.2013 20:26) Reagovat

    Hobit a Pán prstenů lidi baví a proč teda nečtou fantasy gamebooky?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY