Pokračování snímku Divergent je bez režiséra

Vydáno: 20.12.2013 10:00 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

Adaptace románu Divergent ještě nevstoupila ani do kin, a už víme, že vzniknou také další dva díly. Alespoň první sequel ale určitě nebude režírovat Neil Burger. Proč se Všemocný tvůrce od pokračování odpojil?
Bradley Cooper, Neil Burger při natáčení filmu Všemocný / LimitlessDystopická teenage série Divergent americké autorky Veronicy Roth bývá často srovnávána s podobně laděnými Hunger Games. Filmové adaptace obou knižních sad však pojí stejný osud jednoznačně. Také pokračování Divergent totiž opouští režisér prvního dílu a v závěrečných titulcích už neuvidíme jméno Neila Burgera. Skryté zákulisní rozepře by za odchodem však stát neměly. Podobně jako u Garyho Rosse a "Hladových her" jsou i tady důvodem termíny, které se Burgerovi nedaří skloubit. Oficiální stanovisko studia Summit je následující:

"Neil Burger je rocková hvězda a s Divergent odvedl fantastickou práci. Nemůžeme se dočkat, až film uvidíte. I přes své ohromné schopnosti ale Neil nedokáže být na dvou místech najednou, a zatímco my už rozjíždíme produkci na sequelu, on ještě dokončuje post-produkci prvního dílu. Takže, i když zůstává u série jako výkonný producent, s lítostí oznamujeme, že pro další kapitolu úžasné série Veronicy Roth budeme muset najít nového režiséra."

Druhý snímek s titulem Insurgent by se do kin měl podívat v březnu roku 2015, závěr trilogie Allegiant hned rok poté. Jak moc je vyloučení Burgera (ne)šťastné, se dozvíme 3. dubna příštího roku, kdy do českých kinosálů vstoupí část první.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY