Našel se filmový Freddie Mercury

Vydáno: 10.12.2013 13:23 - Simona Knotková | foto: BBC

Další biografie o velké hudební hvězdě míří na plátno. Po Eltonu Johnovi se zfilmování dočkají také osudy frontmana skupiny Queen Freddiho Mercuryho. Aktuálně se snímek ohlašuje i s obsazenou hlavní rolí a režií.
Ben Whishaw ve filmu Atlas mraků / Cloud AtlasZesnulý Freddie Mercury čeká již řádku let na svůj celovečerní životopisný snímek. Ještě před nějakou dobou měl dokonce i skoro jistého hereckého představitele, kterého našel v Sachovi Baronu Cohenovi. Herec se měl ale s filmařským týmem, jehož kolonky mimo jiné zaplňují i jména zbylých členů skupiny Queen, rozejít. Důvodem měly být tvůrčí neshody, kdy Cohen chtěl zobrazit divokého rockera bez cenzury, zatímco záměr ostatních bylo natočit film, na který by se dostaly i malé děti s doprovodem rodičů.

Po Cohenově odchodu se pozornost zaměřila na dalšího britského herce, tentokrát Daniela Radcliffa. I tady však média narazila a bývalý představitel Harryho Pottera, který je odjakživa známý především jako velký fanoušek punku, zprávy ihned dementoval s odůvodněním, že se na roli absolutně nehodí a "pokud by to byla role Iggyho Popa, přemýšlel by o tom, ale Freddie Mercury?".

Start natáčení ale nakonec není ohrožen. Dosud nepojmenovaná biografie totiž v tomto týdnu našla protagonistu, který nemá problémy ani s nastaveným ratingem, ani se samotnou postavou. Pod scénář Petera Morgana (Rivalové) se upsal dvaatřicetiletý Ben Whishaw, herec, který podal strhující výkon v Tykwerově Parfému: Příběhu vraha. A to není vše. Projekt má finálně také obsazené místo režiséra, a to Dexterem Fletcherem (Divoký Bill).

Nově dosazená dvojice se pokusí na plátna převést příběh, jež bude Mercuryho sledovat od počátků kapely až do legendárního koncertu Live Aid v roce 1985.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY