Box Office: Ledové království podlehlo Vražedné pomstě

Vydáno: 02.12.2013 07:00 - Amaya Tomanová | foto: Lionsgate

Stejně jako minulý víkend, i tentokrát žebříček návštěvnosti suverénně ovládl fenomén Hunger Games. Thor: Temný svět se tentokrát ocitl až na bronzové pozici, sesadit jej pomohl animák Ledové království.
Jennifer Lawrence ve filmu Hunger Games: Vražedná pomsta / The Hunger Games: Catching FireZdá se, že čas suverénního Thorova kralování se pomalu, ale jistě blíží ke konci. Již minulý víkend jej s přehledem trumfla Vražedná pomsta, nečekaně úspěšný díl teenagerovské ságy Hunger Games. V době, kdy byla adaptace série románů spisovatelky Suzanne Collins ještě ve fázi plánování, ji leckdo zkoušel srovnávat s Twilightem; minimálně po premiéře Vražedné pomsty je jasné, že srovnávání s upírskou ságou je pro Hunger Games spíše urážkou - světélkující upíři, bojující s polonahými vlkodlaky, byli poraženi jak na poli výdělečnosti, tak i v oblasti kritických ohlasů.

Tentokrát šlape Hunger Games lehce na paty animované Ledové království s více než šestašedesátimilionovým ziskem. Divácky vděčný "sváteční" příběh na motivy příběhu Hanse Christiana Andersena o výpravě statečné Anny, neohroženého Kristoffa a jeho soba Svena za ztracenou Anninou sestrou Elsou se po řádné premiéře vyšvihl až na druhé místo a vzhledem k blížícím se svátkům (a dlouhodobější absenci nového animáku) se na vrchních příčkách žebříčku návštěvnosti bude ještě nějakou dobu hřát.

Fotografie z filmu Ledové království / FrozenZe třetího na čtvrté místo klesla komedie The Best Man Holiday, na páté příčce se ocitla další novinka tohoto víkendu: akční thriller Homefront s "kurýrem" Jasonem Stathamem. Tomuto žánru adventní období příliš nepřeje, nechme se tedy překvapit, jak si snímek povede nadále. Na osmém místě skončila další novinka - tentokrát již opět s vánoční tématikou - hudební drama Black Nativity, ze sedmnácté příčky nesměle vystrkuje nováčkovské růžky předělaný Oldboy, o devět příček vzhůru poskočila Zlodějka knih.

Nejhlubšího propadu - hned o deset příček - se dočkal animovaný Ptačí úlet, o sedm pozic klesl Bad Grandpa. Poklesu se dočkaly i snímky Dallas Buyers Club12 let v řetězechGravitace a Kapitán Phillips, naopak vzestup čekal po řádné premiéře drama Philomena s Judi Dench.

Příští víkend přijde do kin coenovka Inside Llewyn Davis, jihokorejské akční drama Commitment, trojrozměrný animák Khumba či sci-fi thriller The Last Days on Mars. Setrvají Hunger Games stále neohroženě na své pozici? A jak dopadne souboj animáků?

BOX OFFICE: VÍKEND OD 29.11.2013

1. Hunger Games: Vražedná pomsta 74,5 mil.
2. Ledové království 66,7 mil. (novinka)
3. Thor: Temný svět 11,1 mil.
4. The Best Man Holiday 8,5 mil.
5. Homefront 6,9 mil. (novinka)
6. Pozdravy ze spermabanky 6,9 mil.
7. Zlodějka knih 4,9 mil.
8. Black Nativity 3,9 mil. (novinka)
9. Philomena 3,8 mil.
10. Frajeři ve Vegas 2,8 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY