Paul Greengrass: Od Kapitána Phillipse k adaptaci Kinga?

Vydáno: 28.11.2013 09:54 - Martin Bubrín | foto: Universal Pictures

Okolo adaptace jednoho z nejcennějších a nejrozsáhlejších románů Stephena Kinga Svědectví se mlží už několik let. Po třech režijních kandidátech nyní studio Warner Bros. přihazuje dalšího - Paula Greengrasse.
SvědectvíKingovky táhnou. V kině se nedávno ohřála nová verze Carrie, plánuje se další Řbitov zvířátek, seriálový Dallas 63 a do budoucna se také počítá s adaptací osmidílné fantasy série Temná věž. Hodně horko je také kolem dalšího převedení autorova díla do filmové podoby, a to rozsáhlého postapokalyptického románu Svědectví. Ten v posledních letech střídavě získával a přicházel o režiséry, kteří se jeho realizace měli "oficiálně" chopit.

Jen pro rekapitulaci - zpočátku se měl adaptace ujmout Ben Affleck, ten ale raději natočil oscarové Argo, poté se kolem filmu nějakou chvíli motal také potterovský režisér David Yates nebo Scott Cooper (Out of the Furnace), který se prý se studiem neshodl ohledně přístupnosti snímku. Nyní to vypadá, že je další silný hráč ve hře.

Studio Warner Bros. by totiž chtělo k projektu upsat Paula Greengrasse - ten se právě nachází jako první volba na seznamu kandidátu na režii filmového Svědectví. Určitě jde o zajímavou volbu, vezmeme-li v potaz, že tvůrce se doposud vykazoval realistickým filmovým stylem a náměty podle skutečných událostí. Samozřejmě neexistuje žádné potvrzení ze strany studia, ale jelikož Greengrass ještě nestanovil svůj další projekt (chvíli jednal o filmu Trial of Chicago 7), můžeme jej alespoň chvíli považovat za reálného kandidáta.

Pokud by se však po námořním Kapitánu Phillipsovi nechtěl přemístit do prostředí světa, jehož značnou část vyhubila tajemná chřipka, mohl by na jeho místo usednout někdo z dalších potenciálních kandidátů jako Denis Villeneuve (Zmizení), Cary Joji Fukunaga (Jana Eyrová) nebo Daniel Espinosa (nadcházející Child 44). V nejbližší době jistě uslyšíme nějaké oficiální potvrzení, takže zůstaňte na příjmu. Možná se také dozvíme, jestli z více než tisícstránkového románu bude jeden, dva nebo tři filmy.

Zdroj: Collider, BadassDigest


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY