National Geographic Channel vzpomene na Kennedyho

Vydáno: 20.11.2013 05:00 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

22. listopadu 1963 zasáhla zejména americkou společnost smrt Johna Fitzgeralda Kennedyho, který zahynul při atentátu. National Geographic Channel tragickou událost připomene snímkem Vražda prezidenta Kennedyho.
Rob Lowe, Ginnifer Goodwin ve filmu  / Killing Kennedy22. listopadu to bude padesát let od doby, co světem otřásla zpráva o atentátu na Johna F. Kennedyho. Při té příležitosti zařadil National Geographic Channel do svého listopadového programu snímky zkoumající osobnost bývalého amerického prezidenta a okolnosti jeho tragické smrti. Dva filmy byly už uvedeny. V den výročí můžete ještě stihnout dokument JFK: Ztracená kulka a drama Vražda prezidenta Kennedyho.

JFK: Ztracená kulka bude uveden o půlnoci a přinese zkoumání týmu expertů, kteří se pokouší vyřešit záhadnou vraždu a nalézt takzvanou ztracenou kulku, jež byla v osudný den na Johna F. Kennedyho vypálena.

Drama Vražda prezidenta Kennedyho vzniklo v produkci Ridleyho Scotta a je adaptací bestselleru Billa O'Reillyho a Martina Dugarda. V režii Nelsona McCormicka (například několik epizod seriálu Policajti z L. A.) se představí Rob Lowe jako Kennedy, Ginnifer Goodwin v roli jeho manželky a Will Rothhaar jako atentátník Lee Harvey Oswald.

"JFK byl mnohem více, než si lidé dokážou představit. Mým cílem bylo ztvárnit manžela, otce, bratra a muže s důležitou prací, kterou miluje, který je zábavný, chytrý, okouzlující, špatný a geniální,“ řekl o své postavě Lowe. V příběhu nezůstane stranou ani postava Oswalda, kterou tvůrci postavili do poněkud odlišnějšího světla a vykreslují jej spíše jako nešťastného muže stojícího o pozornost. Ve filmu se například setkáme také s jeho manželkou.

Vraždou prezidenta Kennedyho National Geographic Channel volně navazuje na Vraždu prezidenta Lincolna z března letošního roku. Drama těžící z nejnovějších faktů a souvislostí okolo atentátu bude uvedeno v pátek 22. listopadu ve 22:00.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY