Horor a sci-fi od režiséra Fightera a Terapie láskou?

Vydáno: 16.11.2013 14:04 - | foto: facebook tvůrce

Ve filmografii Davida O. Russella je mezi Mám rád Huckabees a Fighterem šestiletá mezera. V nedávném skoro hodinovém rozhovoru mezi potenciálně oscarovými tvůrci se o tomto svém životním období rozvyprávěl.
Bradley Cooper, Robert De Niro ve filmu Terapie láskou / Silver Linings PlaybookBěhem něj označil Mám rád Huckabees za svůj nejméně oblíbený film a řekl, že šest let nevyplnil natáčením reklam či videoklipů, jako by to udělala většina režisérů, ale psaním scénářů. A protože jeho poslední sportovní rom-com Terapie láskou byl za scénář nominován na Oscara i Zlatý globus, nejspíš během této šestileté praxe vycizeloval svůj styl téměř k dokonalosti.

Při pohledu na jeho filmografii nejspíš nikoho nepřekvapí, že je podepsán pod komediemi jako Grackle, Aaron a Sara a The H-Man Cometh. Během období, kdy nerežíroval, sepsal i Terapii láskou, kterou se na rozdíl od výše zmíněných rozhodl natočit sám. I po návratu za kameru, kdy Fighterem najel na oscarovou linii, na které je dodnes, si ale našel čas na zasednutí k počítači.

Eli Roth při natáčení filmu  / The Green InfernoVedle zakázkových prací jako Pride & Prejudice & Zombies, které zapadají mezi jeho pozdější tvorbu mísící kreativním způsobem různé žánry, sepsal dva projekty, jež by se měly dočkat realizace. A ty by Davida O. Russella měla ukázat jako multižánrového tvůrce, jenž se sice soustřeďuje na vztahová dramata v určitém netradičním prostředí (válka, box, gangsterská "živnost"), ale zvládá i horor a sci-fi. Hororovou látku by měl režírovat Eli Roth v produkci Collen Camp (její poslední produkční zářez je Squirrel To The Nuts), pro sci-fi o cestování v čase se vhodný režisér zatím hledá. Nic bližšího se neví, dokonce ani názvy, ale vypadá to, že bude stát za to Russella sledovat nejenom jako režiséra, ale i scenáristu.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY