Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: Pacific Rim a Bez doteku

BD a DVD tipy: Pacific Rim a Bez doteku

Vydáno: 14.11.2013 12:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: CinemArt

Dnešní výjimečné BD/DVD tipy vycházejí, protože s blížícím se koncem roku je nabídka společností nejzajímavější. Vedle blockbusterové poctě kaidžu eiga a mecha žánru byste neměli minout klubovky Hon a Bez doteku.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Tři dny Kondora (Three Days of the Condor) (Magic Box)

BD obal filmu Tři dny Kondora / Three Days of the Condor
Nejprve ale rest z minula, protože by byla škoda Tři dny Kondora opomenout, když u nás vůbec poprvé vychází na Blu-rayi. Režisér Sydney Pollack, mezi jehož nejoceňovanější počiny patří melodramata Koně se také střílejí a Vzpomínky na Afriku, natočil tento meta-žánrový film v polovině 70. let s Robertem Redfordem v hlavní roli. "Meta", protože protagonista Joe Turner je sice hitchcockovským mužem na útěku a hrdinou proti své vůli, ale oproti svým předchůdcům má jednu zásadní výhodu. Jakožto literární vědec je obeznámen se žánrovými vzorci (akčního) thrilleru, a tak své teoretické vědomosti uplatňuje v praxi pro záchranu vlastního života. Utajovaná skupina, které je členem a která má na starost načítání brakových knih pro nalezení možného úniku tajných informací CIA, je jednoho dne zabita a on zůstává jediným živým.

V porovnání s britským Třetím mužem, který před víc jak čtvrt stoletím udělal pro detektivky totéž co Tři dny Kondora pro thrillery, vychází Pollackova žánrová hra jako slabší. A nedosahuje ani důmyslnosti Fincherovy Hry, jež pracuje se stejným konceptem. Navzdory existenci kvalitnějších alternativ by třetí spolupráce Sydneyho Pollacka s Robertem Redfordem neměla ujít pozornosti jak nepoučenému divákovi, který si chce užít žánrovou jízdu, tak tomu kritickému, který se bude bavit sebeuvědomělým odkrýváním schémat napínavé podívané.

Bonusy (BD): Něco o Sydneym Pollackovi (59 min.); Více o Kondorovi (25 min.); Upoutávka (3 min.).

Pozn. bonusové materiály obsahují české titulky.

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.35:1.

Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, DTS 5.1 česky.

Tiulky (BD): české. 

Doporučená cena: 399 Kč (BD).

V obchodech od 6. listopadu 2013.

Původní upoutávka k filmu Tři dny kondora.


Bez doteku (Bontonfilm)

DVD obal filmu Bez doteku / Bez doteku
Českému uměleckému snímku Bez doteku škodí, že má kampaň založenou na (novináři neověřeném) "faktu", že jde o debut nejmladšího českého režiséra. Přitom prvotina Matěje Chlupáčka, která pojednává o rozpoložení otčímem zneužívané (?) nezletilé dívky Jolany a jejím vypořádáním se s traumatizujícím zážitkem, až na příliš patrnou inspiraci v zahraničních vzorech nevykazuje neduhy mnohých počátků nadějných tvůrců. V kontextu české porevoluční tvorby nejde ani o tematicky (viz Vendeta, Nevinnost, Zneužívaný), ani co do vyobrazení ústřední chcípáčkovské postavy o výlučné dílo. Svou netradiční výstavbou, spočívající v zanechání trvalé mezery mezi prvním a druhým aktem, i upřednostňováním nejednoznačnosti se ovšem už vymyká. Pokud navíc přistoupíte na to, že herecké výkony včetně dialogů jsou - byť nejednotně - stylizované, mohlo by se vám Bez doteku zamlouvat.

Bonusy (DVD): Upoutávka; 2x videoklip. 

Obraz (DVD): 16:9.

Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1. česky.

Tiulky (DVD): české pro neslyšící, anglické.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD).

V obchodech od 13. listopadu 2013.

Videoklip k filmu Bez doteku: Heart and Ocean - Flowers.

Hon (Jagten) (Bonton)

DVD obal filmu Hon / Jagten
Nejlepší film dánského režiséra Thomase Vinterberga od jeho nejslavnější Rodinné oslavy u nás na Blu-rayi původně ani neměl vyjít. Předběžný průzkum trhu ale ukázal, že je zde dostatečná kupní síla (ale ne natolik, aby nebyla cena ve srovnání s jinými novinkami nadsazená). Drama se skvěle obsazeným Madsem Mikkelsenem se odehrává během jednoho roku, během kterého se postupně proměňuje názor obyvatel vesnice na místního vychovatele a kamaráda mnohých, který je (křivě) obviněn z pedofilie. Vedle všeobecného kritického i diváckého nadšení zazněly výtky, že Hon je pouhým zopakováním Rodinné oslavy a že jde o manipulativní dílo. Obě kritické připomínky jsou ale nemístné, protože Vinterberg oproti své Dogma 95 prvotině mění perspektivu (ze skutečně poškozených na neprávem obviněného) a liší se i způsob dávkování informací. U sešlosti na oslavu otcových a dědečkových narozenin se těžilo z postupného odhalování informací ohledně rodinné minulosti, ale tentokrát od počátku víme, že opovržení kvůli pedofilii nemá reálný základ. Z tohoto důvodu nemůže být o manipulativnosti řeč, protože nic (kromě identit útočníků) není zamlčováno.

Bonusy (BD):
Trailer (2 min.); Fotogalerie (1 min.).
Bonusy (DVD): Trailer (2 min.); Fotogalerie (1 min.).

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.35:1.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.35:1.

Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 dánsky, česky.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 dánsky, česky.

Tiulky (BD): anglické, české, české pro neslyšící. 
Titulky (DVD): anglické, české, české pro neslyšící.

Doporučená cena:
499 Kč (BD), 399 Kč (DVD).

V obchodech od 13. listopadu 2013.

Oficiální upoutávka k filmu Hon.


JFK (JFK)

BD obal filmu  / JFK
Nixon má mistrný herecký výkon Anthonyho HopkinseW. je zase zábavnou multižánrovou reinterpretací Bushe mladšího jako konzervativního Texasana, který žije ve stínu otcovské figury. JFK ale zůstává nejlepším prezidentským biopicem Olivera Stonea, a to navzdory tomu (nebo právě proto), že na poslední chvíle Kennedyho života nahlíží z několika různých hledisek, které sjednocuje vyšetřování newyorského státního zástupce Jima Garrisona. Na Blu-rayi budete mít možnost zhlédnout režisérskou (téměř čtyři hodiny dlouhou!) verzi, ve které díky kvalitnímu obrazovému přepisu vynikne stylistické experimentátorství, jež je příznačné pro Stoneovu spolupráci s kameramanem Robertem Richardsonem v průběhu celých 90. let minulého století. Střídání fikčních záběrů s těmi dokumentárními, jejich míchání, užívání barevného i černobílého materiálu, okázalé užití transfokátoru i zesílení zrna nebylo nikdy tak opojné jako v tomto soudním dramatu "rekonstruujícím" atentát na JFK. 

Bonusy (BD):
Audiokomentář režiséra Olivera Stonea; V zákulisí filmu JFK: Otázka konspirace (90 min.); Vynechané/prodloužené scény (cca. 40 min.); Alternativní konec (cca. 12 min.); Multimediální eseje - Nové dokumenty (cca. 30 min.), Setkání s panem X: Osobnost a myšlenky Fletchera Proutyho (cca. 11 min.); Upoutávka (cca. 2,5 min.).

Pozn. bonusové materiály neobsahují české titulky.

Obraz (B-R): 16:9 / 1080p Full HD /

Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, DTS 5.1 italsky, kastilsky, DTS 2.0 japonsky, mandarínsky, německy.

Tiulky (BD): anglické, anglické pro neslyšící, české, arabské, bulharské, čínské, dánské, finské, hebrejské, holandské, chorvatské, islandské, italské, japonské, kastilské, maďarské, německé, norské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, španělské, švédské, thajské, turecké. 

Doporučená cena: 499 Kč (BD), 599 Kč (BD - sběratelská limitovaná edice ve steelbooku).

V obchodech od 13. listopadu 2013.

BD trailer (s českými titulky) na film JFK.



Pacific Rim - Útok na Zemi (Pacific Rim)

BD obal filmu Pacific Rim - Útok na Zemi / Guillermo del Toro svým blockbusterem Pacific Rim - Útok na Zemi cílil na velmi úzkou skupinku diváků, kteří jsou znalí kaidžu eiga a mecha subžánru, jemuž v hrané podobě vzdává hold. Ostatní nejspíš ocení, že scény atrakcí jsou sice v porování s konkurencí přehledné, protože jsou snímány převážně v amerických plánech a mají větší průměrnou délku záběru, než je současná norma. Pravděpodobně ale budou mít problém se záměrnou stylizací, kdy herci představují žánrové (arche)typy a pravidla fungování fikčního světa jsou odvislá od konvencí inspiračních zdrojů. Analytici pak mohou argumentovat, že "nastavovaný" závěrečný akt je důsledkem poetiky produkčního cyklu s monstry, případně že je dán potřebou přiklonit se ke klasickému vyprávění a jeho výstavbě, přestože jde o příběh zamýšlený jako zprostředkovaný prostřednictvím několika médií.

Bonusy (2D BD): Audiokomentář režiséra Guillerma del Tora; Focus Points (cca. 60 min.); Režisérův zápisník - interaktivní bonus - video (6 dokumentů, rozhovory) a obrazová (statická, animovaná) galerie spolu s texty (českými!); Dokument: The Digital Artistry of Pacific Rim (17 min.); Minidokument: analýza scény driftování (5 min.); Archiv návrhů The Shatterdome - video a fotogalerie; Vystřižené scény (4 min.); Nepodařené scény (4 min.).

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 1.78:1 (+ 3D).
Obraz (DVD): 16:9 / 1.78:1 (2D). 

Zvuk (2D BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, rusky, turecky, ukrajinsky, Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Zvuk (3D BD): DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky, anglicky, maďarsky, rusky, turecky, ukrajinsky, Dolby Digital 5.1 (voice-over)
Zvuk (2D DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.

Tiulky (2D BD): anglické pro neslyšící, české, arabské, bulharské, estonské, hebrejské, chorvatské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, srbské, turecké.
Titulky (3D BD): anglické pro neslyšící, české, arabské, bulharské, estonské, hebrejské, chorvatské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, srbské, turecké.
Titulky (2D DVD): české...

Doporučená cena: 599 Kč (2D, 2x BD), 699 Kč (2D + 3D, 3x BD), 799 Kč (2D + 3D, 3x BD, futurepack), 1 499 Kč (2D + 3D, 3x BD, Monster Edition - disky uložené v plastovém mecha robotovi).

V obchodech od 13. listopadu 2013.

BD upoutávka na Pacific Rim - Útok na Zemi.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Jeden život (17.12.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Fokus Fest 2023 míří do Semil (26.09.2023 08:00 v Novinky)
- Trailer: Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (23.08.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Ve filmu Indiana Jones a nástroj osudu se vrací Harrison Ford, poprvé bez Spielberga (30.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Indiana Jones a krakenteena Ruby hledají nástroj osudu (28.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Japonská mafie rozehrává za slunovratu zlodějskou partii (23.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Masakr v Římě způsobil chaos a znamenal farářův konec (02.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Sylvester Stallone versus Wesley Snipes ve filmu Demolition Man (21.05.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu