TOP 20 ČR: Velkolepý rozjezd Příběhu Kmotra

Vydáno: 29.10.2013 17:16 - Amaya Tomanová | foto: facebook tvůrce

Ve všech pádech skloňovaná Gravitace dostala tento víkend opět lehce na frak. A opět na tom měl zásluhu tuzemský počin. Snímek Petra Nikolaeva si tentokrát suverénně došel pro zlatou medaili.
Fotografie z filmu Příběh kmotra / Příběh kmotraGravitace. Snímek, jehož jméno se již měsíc v souvislosti s žebříčky návštěvnosti skloňuje ve všech pádech. V tuzemsku byl Alfonso Cuarón se svou sci-fi poražen dvakrát: během druhého říjnového víkendu ji porazil český Kameňák 4, nyní opět neustála duel s tuzemským rivalem: pro zlatou medaili si tento víkend došel Petr Nikolaev a jeho Příběh kmotra.

Šlo o téměř ideální kombinaci: tuzemská provenience, pro české publikum lákavá jména (Lukáš Vaculík vs. Ondřej Vetchý) i přitažlivé téma dvou diametrálně odlišných světů a téměř učebnicového příkladu o boji chudého, ztrápeného, ušmudlaného dobra s nablýskaným, mocným, luxusně se tvářícím zlem. Snímek ve více než stovce kin zhlédlo přes sedmdesát tisíc diváků a za premiérový víkend přistálo tvůrcům na kontě bezmála deset milionů korun, což je sice velice slušný výkon, ale stále je to pouze polovina obnosu, který utržily únorové Babovřesky. Na žebíčku návštěvnosti českých premiér tak Příběh kmotra stojí mezi Bathory (9,6 mil.) a Líbáš jako ďábel (11,3 mil.).

Michelle Rodriguez ve filmu Machete zabíjí / Machete KillsZa Gravitací (2,9 mil.) se umístilo animované Turbo, následované závodnickými RivalyKameňák 4 se, stejně jako minulý týden, propadl o dvě příčky. V polovině žebříčku se ocitly další dvě premiéry tohoto víkendu: Machete zabíjí a Battle of the Year. Zisk se u obou snímků pohyboval pod čtyřsettisícovou hranicí, podobně jako v zámoří však nejspíš oba snímky čeká brzký propad.

Z osmého hned na patnácté místo spadli Menzelovi Donšajni, na třináctou pozici se po řádné premiéře vyšplhal snímek U Konce světa, vzestupu se dočkaly i animáky Já padouch 2 a Justin: Jak se stát rytířem. Z první dvacítky zmizely snímky Jasmíniny slzy  a Millerovi na tripu, nově se do ní naopak dostal tuzemský Hořící keř.

Příští týden očekáváme premiéru sci-fi Enderova hra s Harrisonem Fordem a Benem Kingsleym, komedie Apokalypsa v Hollywoodu a animovaného Ptačího úletu, Evropu zastoupí snímky Žena v kleci (adaptace stejnojmenného kriminálního thrilleru Jussiho Adler-Olsena) a italské drama Velká nádhera, českou produkci zastoupí HoteliérPavlem Landovským

TOP 20 ČR: VÍKEND OD 24.10.2013

1. Příběh kmotra 9,8 mil.
2. Gravitace 2,9 mil.
3. Turbo 2,1 mil.
4. Rivalové 1,6 mil.
5. Kameňák 4 1,5 mil.
6. Plán útěku 1,4 mil.
7. Zataženo, občas trakaře 2 863 tis.
8. Carrie  654 tis.
9. Don Jon 402 tis.
10. Machete zabíjí 392 tis.

11. Battle of the Year 384 tis.
12. Šmoulové 2 350 tis.
13. U Konce světa 316 tis.
14. Zmizení 309 tis.
15. Donšajni 299 tis.
16. Letadla 216 tis.
17. Já padouch 2 89 tis.
18. Colette 76 tis.
19. Justin: Jak se stát rytířem 67 tis.
20. Hořící keř 65 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY