Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 41. týden

Kinopremiéry: Zmizení 2 zbraní

Vydáno: 10.10.2013 08:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Po atraktivních titulech z minulého týdne přichází aktuálně v kinech malinké zklidnění. Největší pozornost rozhodně zaslouží kriminálka Zmizení, marný by nemusel být ani thriller 2 zbraně. Zbytek je zřejmě možné v klidu vynechat.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Zmizení (Prisoners) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Zmizení / PrisonersPotenciální oscarový kandidát je poměrně nenápadným krimidramatem, se kterým se v kinech dnes už moc nesetkáváme. Dá se očekávat velmi silný příběh, důraz na atmosféru a precizní herecké výkony. Režírující Denis Villeneuve do hlavních rolí obsadil Hugha Jackmana a Jakea Gyllenhaala, což by mohla být záruka kvality, za kamerou navíc stojí legendární Roger Deakins. To je hodně slibná sestava. Ze zahraničí se na snímek snáší většinou chvála, tak věřme, že nebudeme zklamáni.

Synopse: Keller Dover (Hugh Jackman) čelí nejhorší noční můře každého rodiče - jeho šestiletá dcera a její kamarádka jedné noci zmizí. Pátrání nikam nevede a všechno vypadá beznadějně. K případu je povolán detektiv Loki (Jake Gyllenhaal), který zatýká retardovaného řidiče karavanu Alexe Jonese (Paul Dano). Jenže ten je brzy pro nedostatek důkazů propuštěn. Zoufalý Keller tak bere spravedlnost do vlastních rukou a bez ohledu na následky se rozhodne vyslechnout jediné pojítko ke zmizení po svém.

Český trailer filmu Zmizení / Prisoners

2 zbraně (2 Guns) (Falcon)

Český plakát filmu 2 zbraně / 2 GunsTady to na velké ambice nevypadá. Synopse akčního thrilleru působí dost tuctově a neoriginálně, takže lze spíše očekávat klasickou žánrovku. Režii obstaral zručný a poměrně zkušený Islanďan Baltasar Kormákur, hlavní role vystřihli Denzel Washington a Mark Wahlberg. V tomto případě zřejmě půjde jen o to, zda výsledek bude rutinní, nebo alespoň nadprůměrný a malinko překvapivý. Špatné by to každopádně být nemuselo.

Synopse: Agent Národního úřadu pro kontrolu obchodu s drogami Bobby Trench (Denzel Washington) a důstojník Americké námořní rozvědky Michael Stigman (Mark Wahlberg) už rok pracují v utajení jako členové drogového syndikátu. Vzájemně si příliš nevěří, jenže když selže jejich snaha o proniknutí do mexického drogového kartelu a zabavení milionu dolarů, jsou oba svými nadřízenými ponecháni napospas osudu. Aby si zachránili kůži, musí tak rázem spoléhat jeden na druhého.

Český trailer filmu 2 zbraně / 2 Guns

Kapitál (Le Capital) (Artcam)

Plakát filmu Kapitál / Le capitalFrancouzský politický thriller už ze synopse vypadá, že bude jednou velkou kritikou současného konzumního způsobu života. Zajímavý režisér a v tomto případě i scenárista Costa Gavras by nemusel natočit pouze zapomenutelnou záležitost, ale dost možná nadprůměrný snímek s přesahem. Ze známějších tváří se v hlavní roli objeví pouze Gabriel Byrne, tudíž na hvězdná jména lákat nelze. Milovník evropské kinematografie by si ale mohl přijít na své. 

Synopse: Marc Tourneuil (Gad Elmaleh) nastupuje jako nový ředitel největší evropské banky. Díky své otrlé povaze dokáže v této funkci překonat všechna úskalí nejvyšší finanční politiky - nutná propuštění, intriky svých kolegů i podřízených a násilný pokus o převzetí banky americkou společností. Jakou ale za tyto úspěchy zaplatí cenu?

Originální trailer filmu Kapitál / Le capital

Make Your Move (Make Your Move) (HCE)

Plakát filmu Make Your Move / Make Your MoveJediné, čím je tento hudební snímek pozoruhodný, je to, že vznikal v americko-jihokorejské spolupráci. Jinak to vypadá na další variaci tanečního příběhu o dvou mladých lidech, kteří se do sebe zamilují a společně pomocí pohybu překonají veškeré nástrahy. Režisér a scenárista Duane Adler už má s podobnými kousky zkušenosti, takže zřejmě nepřekvapí. Zkrátka další romance pro tennagery.

Synopse: Dva tanečníci vyrůstají v odlišných podmínkách. Osud je však oba zavede do New Yorku, kde začnou pracovat ve stejném baru. Ač je mezi nimi nejprve rivalita, ti dva se do sebe později zamilují, protože zjistí, že jen spolu mohou vyhrát náročnou taneční soutěž.

Zajímavost: Původně se měl snímek jmenovat Cobu.

Originální trailer filmu Make Your Move / Make Your Move

Cosi je ve vzduchu (Aprés mai) (Film Europe)

Český plakát filmu Cosi je ve vzduchu / Après maiFrancouzské drama z loňského roku bude zřejmě náročnější záležitostí, která reflektuje dobu (ne)dávno minulou. Dle popisu děje to působí, že Olivier Assayas chce zpodobnit ideály jedné generace a jejich dopad do současnosti. Zda se mu to podaří, je těžké soudit, neboť ohlasů zatím příliš není a zřejmě ani nebude. Tohle je jen pro fanoušky evropské kinematografie.

Synopse: Mladý vysokoškolský student Gilles (Clement Metayer) je na počátku sedmdesátých let minulého století zcela pohlcen politickou a tvůrčí vřavou. Stejně jako jeho přátelé, i on se zmítá mezi svým radikálním postojem a osobními ambicemi. Jeho ideály ho zavedou až do Itálie a Londýna, kde se však bude muset rozhodnout, kde je v této neklidné době jeho místo.

Originální trailer filmu Cosi je ve vzduchu / Aprés mai

Kameňák 4 (Bontonfilm)

Český plakát filmu Kameňák 4 / Kameňák 4Další "film" složený z otřepaných lidových anekdot už režijně nezaštiťuje Zdeněk Troška, nýbrž mnohem méně známý Ján Novák. To ale nic nemění na tom, že tohle bude naprostý zločin proti lidskosti, o čemž svědčí už trailery. Stačí se podívat na "herecké" obsazení, autory hudby, producenty a plakát a je hned jasné, s čím máme tu čest. Tomuhle se obloukem vyhněte!

Synopse: Pepanovi (Václav Vydra) odjela žena Vilma za dcerou, takže se svým synem žije v ryze mužské domácnosti, kde není navařeno a uklizeno. Kolem Pepana se motá učitelka Vlasta (Dana Morávková), která touží zaplnit ženské místo v jeho životě. Jenže ten má úplně jiné starosti, neboť se stal starostou Kameňákova.

Zajímavost: Natáčení probíhalo pouhých šestnáct dní.

Oficiální trailer filmu Kameňák 4

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje (10.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Režisér Duny chystá Nuclear War (05.04.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Nezlomní (01.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Blade Runner bude pokračovat (20.02.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- Nebe a peklo po americku (09.02.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Road House (25.01.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Plán pro rodinu (07.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Box office: Denzel Washington se vrací na trůn (04.09.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Equalizer zažívá brutální vedro (30.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Villeneuve by rád Dunu natočil jako trilogii (28.08.2023 10:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Jennifer Garner se vrátí jako Elektra (09.07.2023 08:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu