Špion Jack Ryan se představuje v prvním traileru

Vydáno: 04.10.2013 06:21 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Nová špionážní podívaná Kennetha Branagha Jack Ryan: Shadow Recruit odhaluje první výživný trailer, který na scénu uvádí staronového akčního hrdinu v podání Chrise Pinea.
V podstatě by se dalo říct, že Jack Ryan je už filmovým veteránem. Poprvé si nejslavnější postavu spisovatele Toma Clancyho ve snímku z devadesátých let Hon na ponorku zahrál Alec Baldwin, poté dvakrát Harrison Ford (Vysoká hra patriotů, Jasné nebezpečí) a naposledy Ben Affleck v Nejhorších obavách. Nyní, celých jedenáct let po posledním špiónážním dobrodružství přichází "reboot" série s Chrisem Pinem a Kennethem Branaghem.

Ten po Thorovi (jak trailer náležitě upozorňuje) skáče do další franšízy a snaží se vytvořit novou sérii s nebezpečným agentem, který by přesně zapadl do triptychu Jason Bourne, Ethan Hunt nebo Jack Reacher. Od každého si finanční analytik Jack Ryan, který odhalí ruský teroristický útok plánovaný způsobit kolaps americké ekonomiky, bere něco. Branagh se ale v prvním traileru příliš nepodvoluje aktuální vlně trikových a kinetických blockbusterů (tzn. neláká na žádnou epickou akci nebo eye-candy moment), ale spíše upomíná na politicky laděný příběh plný intrik, starosvětské špionáže a vztahů mezi charaktery.

Což určitě není na škodu, když se ve filmu schází sehrané obsazení, které doplní třeba i drsný Kevin Costner, Keira Knightley nebo sám režisér v roli charismatického záporáka, což by mohlo zajistit vybroušenou dialogovou rovinu. Jack Ryan: Shadow Recruit dorazí do českých kin o letošních Vánocích, konkrétně 26. prosince. 

Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer filmu Jack Ryan: Shadow Recruit


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Alec Baldwin, ne Sean Connery (Anonym, 05.10.2013 19:51) Reagovat

    Jacka Ryana ve filmu Hon na ponorku hrál Alec Baldwin. Sean Connery hrál kapitána ponorky.

    • Re: Alec Baldwin, ne Sean Connery (martin.bubrin, 05.10.2013 20:21) Reagovat

      Oops, díky za upozornění. Opraveno.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY