Elysium chystá vybavenou Blu-ray edici

Vydáno: 03.10.2013 08:00 - | foto: Columbia Pictures

Sci-fi Elysium si v domácích kinech nevedlo podle očekávání studia, ale vše vynahradily tržby ze zbytku světa. Na DVD a B-R tak můžeme čekat slušný počet bonusů, jejichž sestava pro americký trh byla včera oznámena.
Sharlto Copley ve filmu Elysium / ElysiumCelovečerní debut Neilla Blomkampa District 9 u nás vyšel ve dvoudiskových edicích, a to jak na DVD, tak i na Blu-rayi. Přesto jsme byli oproti zahraničním trhům o některé bonusy ochuzeni, protože přídavný materiál byl u nás přitomen pouze na druhém DVD disku, který byl součástí dvoudiskového DVD a B-R vydání. Stejná situace by se neměla opakovat u diváky a kritiky už ne tak jednoznačně nadšeně přijatého Elysia, za kterým stojí společnost Sony.

Ve Spojených státech na předvánoční trh, u nás až na 15. ledna naplánované uvedení Blomkampovy originální kyberpunkové sci-fi by mělo obsahovat vedle jedné prodloužené scény a interaktivního průvodce uměleckého ztvárnění fikčního světa budoucnosti i řadu dokumentů. Pro DVD a B-R edici by měly být společné dva, Collaboration a Engineering Utopie, kdy první se zaměří na herce a jejich přípravu rolí, druhý na výtvarnou stránku utopické vesmírné společnosti a stanice.

Matt Damon ve filmu Elysium / ElysiumMezi exkluzivní B-R materiály bude kromě výše zmíněné prodloužené scény a průzkumu Elysia patřit trojice dokumentů. Nejobsáhlejší z nich, nazvaný The Journey to Elysium, se bude zabývat všemi fázemi vzniku od před-produkčních příprav přes produkci ve Vancouveru a Mexiku až po post-produkci, jež by se měla detailněji zabývat rozporuplně přijímaným střihem. Dvě tématičtější fičury In Support of Story a The Technology of 2154 přiblíží práci na vizuálních (i těch nepostřehnutelných) a na praktických (droidi ad.) efektech. 

Tuzemské fanoušky, kteří nemají problém s čekáním, nejspíš potěší, že by se Elysium mělo dostat na trh nejenom v klasickém balení, ale i ve steelbooku a možná i sběratelském vydání s knihou, jež by měla obsahovat náčrtky a fotografie.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY