Blomkampovo komediální sci-fi nabírá hvězdné obsazení

Vydáno: 29.09.2013 20:00 - | foto: Twentieth Century Fox

Třetí film Neila Blomkampa Chappie má být oproti jeho předchozím počinům menší sci-fi komedie, kterou režisér popisuje jako kombinaci RoboCopa a E. T. - Mimozemšťana. K zajímavému hereckému obsazení přibylo další jméno.
Neill Blomkamp, Matt Damon při natáčení filmu Elysium / ElysiumKyberpunkové sci-fi Elysium se v kinech nedařilo podle očekávání studia Sony, když s rozpočtem 115 milionů dolarů utržilo v Americe mírně přes sto milionů. Před černými čísly ovšem ambiciózní a společensko-kritický spektákl zachránil zbytek světa, který k tržbám přidal dalších víc jak 250 milionů. Navzdory neúspěchu na domácím trhu se Sony rozhodlo distribuovat další projekt Neilla Blomkampa Chappie, který by měl vycházet z jeho krátkometrážního snímku Tetra Vaal.

Příběh o dvojici, která ukradne robota s umělou inteligencí, napsal Blomkamp stejně jako svůj celovečerní debut District 9 spolu se svou životní partnerkou Terri Tatchell. Do role zlodějíčků byli obsazeni Ninja a Yolanda Visser, kteří jsou známi jako rapové-raveové hudební duo Die Antwoord. Podstatnou, ale zatím nekonkretizovanou úlohu by měl mít Dev Patel, jenž se proslavil díky oscarovému Milionáři z chatrče. A samozřejmě se najde místo i pro Sharlta Copleyho, režisérova kamaráda, který se objevil v zatím všech jeho dlouhometrážních i v některých krátkometrážních dílech. Tentokrát namluví robota, o kterého ostatním postavám půjde.

Hugh Jackman ve filmu Zmizení / PrisonersK této herecké sestavě se přidá Hugh Jackman, který informaci o obsazení odtajnil na tiskové konferenci na zürichském filmovém festivalu, kde byl k příležitosti uvedení thrilleru Zmizení kanadského režiséra Denise Villeneuva a kde si také přebral Golden Icon Award. Zmínil se, že by se natáčení měl zúčastnit několik týdnů začátkem příštího roku, kdy vycestuje do jihoafrického Johannesburgu. Zatím těžko říct, jestli Jackman sehraje nepodstatný part v již nějakou tu dobu běžícím natáčení, nebo bude přítomný od samotného začátku. Produkce se totiž původně plánovala na říjen tohoto roku.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY